Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
Volem habitatge digne!
habitatge-jercgracia-712.jpg
26-3-2007 - El proper divendres dia 30 de març tindrà lloc al casal Francesc Macià una xerrada que s'enmarca dins el Cicle de Formació Municpal que tractarà sobre els eixos d' ocupació i habitatge dins el districte. Així doncs les JERC Vila de Gràcia ,aprofitant l' avinentesa que el CFM parlarà sobre habitatge, presentaran la seva campanya d'enguany que estarà centrada en la principal problemàtica alhora de l'emancipació juvenil i que afecta a quasi bé tota la població jove de la Vila, és a dir, l' habitatge i l'especulació. Les JERC Vila de Gràcia creuen que l'especulació i els preus desorbitats dels pisos i la manca d'habitatge digne pel jovent és una de les problemàtiques que més ens afecten, ja que no hi ha prou habitatge de protecció oficial destinat a joves.


A continuació podeu trobar el manifest de la campanya:

Les JERC-Vila de Gràcia com a organització político-juvenil d’esquerres i de caràcter independentista de la Vila de Gràcia ha de treballar per a la construcció de la Independència d’un nou horitzó nacional per als Països catalans des de la proximitat, el treball diari, el contacte amb la gent i l’acció al carrer.

És per aquest motiu que en la nostra vida diària constatem, moment a moment, a cada pas que donem, que el nostre districte és on hi ha més especulació urbanística i menys pisos de protecció oficial, en els darrers anys no s’ha construït ni un sol metre quadrat de protecció oficial a més de ser un dels districtes on el preu del metre quadrat és més car i la vivenda més petita.

Davant aquest conjunt de circumstàncies, el jovent gracienc veiem com la nostra emancipació i les possibilitats d’elaborar un projecte de vida vinculat al nostre barri, és una missió impossible, només a l’abast de les classes adinerades i riques, les quals estant dotant a Gràcia d’un elitisme i encariment sobtat de la vida mai vist fins aleshores.

Per aquests motius les JERC-Vila de Gràcia destinarem en bona part els nostres recursos humans i dedicació a l’execució d’una campanya orientada a la demanda d’una vivenda digna i econòmicament assequible i accessible per al jovent del barri, un barri que hauria de vetllar per al correcte funcionament dels mecanismes que han de garantir una vivenda digna i no tancar els ulls facilitant així l’especulació. Per tant la vivenda serà l’eix principal sobre el qual girarà la nostra campanya l’any vinent. Una campanya que també tindrà molt present i exigirà la retirada immediata de les plaques franquistes del Ministerio de la vivienda encara presents a moltes façanes gracienques i que encara avui, són record i memòria viva del passat negre de l’Estat espanyol franquista.
Mira també:
http://www.jerc.cat/gracia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
si voleu dret a l'habitatge, pregunteu al Portabella perquè va votar en favor d'uns plans urbanistics a poblenou que fan guanyar 44 milions d'euros en plusvalues al marques de can Ricart.
E.R.C. és part del problema, no pas de la solució.
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
A Gràcia ja hi ha l'Observatori que està format pels moviments socials i entitats veïnals! on és la JERC? enlloc!!!

Bé, sí a l'ajuntament del Forum, dels desallotjaments...i de l'Especulació!!!
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
On és aquest observatori? Ho pregunto per interès, perquè no en coneixia l'existència.
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
Aquest jerquis ho aprofiteu tot... Que té a veure l'habitatge amb la retirada de la simbologia franquista?

La qüestió és copiar, no teniu iniciativa pròpia i la única política que feu és la de l'escàndol i la d'absorbir les lluites de qui lluita perquè no està al poder...

Aneu a plorar a ERC i deixeu d'emplenar indymedia amb les vostres fantasmades!!
Si us plau
27 mar 2007
Algu pot explicar els JERCquis que governen a Gràcia, a Barcelona, a Catalunya i donen suport a ZP. Cullera!

I el problema no és que s'hagi construir, és que la vivenda de protecció és ZERO a Gràcia, a veure si ens enterem.

I que el Ricky Martin promou desallotjaments.
Si en els darrers anys no s'ha construit res és RESPONSABILITAT d'ERC. Pregunteu als papis perquè bvan vetar la Llei Milà.

Podriue fer una acampada al despatx del regidor.
o sou idiotes o hipòcrites o totes dues coses segurament, perquè no són excloents.

pd. en breu, apareixarà la web de l'observatori.

Colla d'hipòcrites
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
Lóbservatori de Gracia es reuneix els dimecres a les 20.30 H a La quimera. C/Verdi 28, i es un espai lluire de partits politics
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
O sigui, sense cap mena d'influència en els polítiques que realment afecten no?
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
no entenc com exercicis de cinisme i caradura com aquests poden entrar a la publicació moderada. ja n'hi ha prou de propaganda electoral a indymedia.
a més, que després el seu partit continua a la seva, actuant en contra del que van xerrant els seus cachorrillos. penós
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
l'observatori de gràcia i el manifest intergeneracional neix del treball fet per l'assemblea de gràcia en el tema de l'habitatge. Pots preguntar a qualsevol de les entitats que participan regularment de l'assemblea de gracia: la torna, el rosa de foc, la quimera, la casa de la muntanya....
El manifest, ampliament difos per les entitats del barri l'ha signat la majoria, fins i tot els Lluisos o el casal d'avis de siracusa, ampes escolars, esplais, aavv, depana.... tothom menys les jerc i erc.
Degut aquesta pressió dels moviments socials de la vila, en ricki martin (de erc i president del districte) vol passar per enrrollat com si fos el que mes es preocupa per l'habitatge anticipantse en convocar un ple sobre vivenda i ara aquesta xerradeta de les jerquis
Hipocresies de la precampanya electoral
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
Dir-vos que son els vostres jefes al igual que els gossos de Sauron i de mes esquerrans els que s'omplen la boca de mentides. Vergonya aliena
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
Jejeje... pues no son los únicos mirard y vomitad:

Trias proposa crear en 10 anys un Parc públic i municipal dâhabitatges de lloguer per donar resposta a les creixents necessitats socials de Barcelona

LâAlcaldable de CiU assegura que qui lideri la ciutat el pròxim mandat ha de creureâs i tenir clar que lâaccés a lâhabitatge és un dret, i que lâAjuntament ha de deixar de vendreâs sòl i sí complementar lâacció de la iniciativa privada


El President del Grup Municipal de CiU i candidat nacionalista a lâAlcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha proposat avui crear en 10 anys un Parc públic i municipal dâhabitatges de lloguer per donar resposta a les creixents necessitats socials de Barcelona. Xavier Trias ha assegurat que qui lideri la ciutat durant el pròxim mandat ha dec creureâs i tenir clar que lâaccés a lâhabitatge és un dret, i que lâAjuntament ha de deixar de vendreâs sòl per fer caixa i que el que sí ha de fer és complementar lâacció de la iniciativa privada.


Amb el lema de âMés lloguer públic, millor accés a lâhabitatgeâ?, la Federació de CiU a Barcelona a celebrat aquest matí a la capital catalana la segona Jornada sectorial dâun cicle organitzat amb motiu de les pròximes eleccions municipals, i que sâha dedicat a lâHabitatge. Davant dâuna cinquantena de responsables sectorials, consellers municipals, militants de CiU i membres de la candidatura per Barcelona, Xavier Trias ha tancat la jornada presentant les seves principals propostes en lâàmbit de lâhabitatge, âuna política social clau per lâAjuntament durant els pròxims anysâ?. LâAlcaldable nacionalista ha iniciat la seva intervenció explicant que âqui lideri la ciutat de Barcelona els pròxim mandat ha de tenir clar que lâhabitatge és un dret fonamental, com ho pot ser el de lâaccés a la sanitat o lâensenyament, i que lâAjuntament ha dâintervenir per assegurar-loâ?.


Trias ha explicat que durant els darrers anys, els responsables de governar la ciutat de Barcelona âmai i en cap cas han vist lâhabitatge com una necessitat social a la qual calia donar una resposta decidida i contundentâ?. Com a exemple ha posat que durant la gran transformació que del litoral barceloní es va fer amb motiu dels Jocs Olímpics, tota la franja que va de lâHospital del Mar al riu Besòs en algun moment ha estat propietat de lâAjuntament de Barcelona, però avui, els pisos socials que hi ha construïts són pràcticament inexistents. âLamentablement hem estat a la lluna, ara els problemes sâhan agreujat, i ara ens cal que qui mana a Barcelona es cregui de veritat que lâhabitatge és el primer pilar de les polítiques de benestar, i jo mâho crecâ?.

El líder de CiU està convençut que lâacció de les administracions públiques és cabdal en matèria dâhabitatge, âens calen idees clares des de lâAjuntament per assegurar que les coses funcionin, perquè no tot ho soluciona la iniciativa privada i la llei del Mercatâ?. Trias ha explicat que âno té sentitâ? lâexistència de múltiples entitats, ens i oficines, tant municipals com metropolitanes dedicades a incidir en lâàmbit de lâhabitatge, i ha proposat la fusió de totes en âuna única Agència Municipal de lâhabitatge, que tindrà com a objectius principals la millora de la gestió del sòl i de lâhabitatge públic a la ciutat, i la generació en els pròxim 10 anys dâun Parc públic dâhabitatges de lloguer capaç de donar resposta a les creixents necessitats socials de Barcelonaâ? (Veure document adjunt). Trias ha insistit en que lâAjuntament âha de deixar de vendreâs sòl per fer caixa i després construir plataformes marines per posar-hi foquesâ?.


LâAlcaldable nacionalista ha explicat que el seu objectiu és arribar a impulsar la construcció de fins a 15.000 habitatges, que formaran aquest Parc públic. Trias ha explicat que lâAjuntament pot aconseguir crear aquest nous habitatges aprofitant fins a 5 camins:


1. La compra dâimmobles obsolets.
2. Lâaccés i participació en les subhastes que realitzen la Seguretat Social, Hisenda, així com les caixes i els bancs.
3. Construint immobles nous en terrenys públics.
4. Realitzant concessions de 50 anys de drets de superfície sobre solars de titularitat pública, fixant el preu del lloguer
5. Amb el projecte âRecicla el teu pisâ?, on la gent gran que accedeix a un pis dotacional o tutelat cedeix el seu pis a lâAjuntament perquè lâarrangi i el pugui posar a lloguer.


Trias ha avançat també altres mesures que formaran part del cos central de les seves polítiques en matèria dâhabitatge quan esdevingui el nou Alcalde.


· Creació dâuna borsa pública dâhabitatges de lloguer a preu taxat.
· Atorgar a lâAjuntament el rol dâavalador en la compra de pisos.
· Convertir lâAjuntament en soci dels compradors dâun pis, fent front per exemple a la compra dâun 20 per cent, que es pot recomprar més endavant.
· Fer que lâAjuntament faci de mediador, sobretot enfocat en els casos de cases i finques mig abandonades.
· Donar un major suport municipal a la rehabilitació dâhabitatges.
· Eradicar els abusos en el mercat de lâhabitatge, exercint un mes gran control sobre la cèdula dâhabitabilitat.
· O impulsant Barcelona com a ciutat universitària, que passaria per la negociació amb lâExèrcit per aconseguir que la Caserna del Bruc, a tocar dels Campus de lâUPC i la UB, pugui transformar-se en una gran ciutat universitària.

http://www.convergencia.org/fitxa_noticies.php?news_ID=11757
Re: Campanya per l'habitatge digne a la Vila de Gràcia
27 mar 2007
si vosaltrees les joventuts d'erc
un de vallcarca
Sindicat Terrassa