Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : laboral : dones
"LA DONA COM A SUBJECTE DE DRET" amb Carmen González // Última sessió del cicle DONA I SOCIETAT (28 de març a la UAB)
26 mar 2007
Dona i societat
cicle de pensament crític
sobre perspectives de gènere



Aquesta setmana:


Xerrada
"LA DONA COM A SUBJECTE DE DRET"
Evolució dels drets de la dona en els darrers 50 anys


amb CARMEN GONZÃ?LEZ BARREIRO
advocada laboralista durant la dictadura militar argentina, experta jurídica i lluitadora per la qüestió de gènere


Dia: dimecres 28 de març
Hora: 13h
Lloc: aula 11 de la Facultat de Dret

Organitza: CJC-Joventut Comunista
Cartell - La dona com a subjecte de dret (petit).jpg
_______________________________________


Amb la voluntat d'aportar una visió progressista i científica de diversos aspectes de la vida en relació a la qüestió de gènere, hem optat per analitzar la realitat de la dona des de diversos punts de vista, en un intent d'apropar-nos a les problemàtiques actuals des d'un context històric i a l'estudi de la participació de les dones en la societat durant la segona meitat del segle XX.


Per concloure el cicle Dona i societat, en el qual s'han abordat temàtiques tan diferents com les presons femenines, la vida de la generació de dones que van combatre el feixisme i el sorgiment i evolució del moviment feminista dels anys 70-80, hem volgut fer un anàlisi diacrònic des de la perspectiva del Dret per conèixer com ha canviat la situació de la dona en els darrers cinquanta anys. Per a explicar-nos aquest punt de vista, que és la materialització dels guanys i fracassos de les lluites del carrer i a les trinxeres que han estat l'objecte de les ponències anteriors, tindrem el gust de poder escoltar la Carmen González Barreiro, incansable lluitadora que ha exercit d'advocada laboralista i d'assessora jurídica en temàtica de gènere des dels anys vuitanta, participant activament en la lluita per la plena igualtat des de la seva professió de jurista i molt especialment des dels moviments socials.


______________________________________


Biografia de la ponent:

Advocada, escrivana pública nacional i mediadora oficial, la Carmen González Barreiro ha exercit permanentment aquestes professions alternant-les amb la docència i la producció d'articles i publicacions que hi estan relacionats. En qualitat d'experta jurídica en la qüestió de gènere, ha estat assessora sobre la situació de la dona des dels anys vuitanta del Govern de la Província i de la Ciutat de Buenos Aires, del Ministeri de Treball i de la Subsecretaria de la Dona de la Nació a l'Argentina, així com directora del Programa de Operadoras Legales. A finals dels anys noranta treballà al Ministeri de Justícia de l'Argentina i participà en la redacció de les lleis sobre la violència de gènere domèstica i l'abús sexual de menors.

Fou fundadora de la revista Unidas, de la Casa de la Mujer de Buenos Aires i del Foro de los Derechos Reproductivos; i va ser presidenta de la Comissió de la Dona de l'Associació d'Advocats de Buenos Aires i de FUNDEMU (Fundación Derechos de la Mujer). També va presidir el Consell d'Administració de Greenpeace de l'Argentina. Paral·lelament, ha assessorat jurídicament el FOCAI (Foro de Capacitación y de Investigación para la Mujer Sindicalizada), de l'Institut de la Dona de la CGT (Confederación General del Trabajo).

També ha exercit de docent a la Universitat Internacional Kürt Bosch de Sion (Suïssa), i del postgrau de Gènere i Dret a la UBA (Argentina). També ha treballat en cursos de capacitació de l'Associació Eraldatzen a Zumarraga (Euskadi).

A Catalunya, va ser una de les fundadores de Ponts de Mediació i delegada regional del FMM a Barcelona, docent a la Regidoria de Promoció de la Dona de l'Ajuntament de Terrassa i membre del Consell de Dones de Sant Martí (Barcelona).

L'any 2006 va ser designada membre de la Comissió Tripartida d'Igualtat de Tracte i Oportunitats entre homes i dones al món laboral del Ministeri de Treball de la Nació Argentina.


_____________________________________


Més informació sobre el cicle:

* http://laxarxa.uab.es/01/noticies/str_noticies_detalln.php?id=73
* http://www.joventutcomunista.org/mostra.php?id=46&tipus=destacat




CJC-Joventut Comunista
Col·lectiu UAB


www.joventutcomunista.org
Cartell petit.jpg
Mira també:
http://www.joventutcomunista.org

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat