Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : un altre món és aquí : especulació i okupació
Ariadna Pi sorteja la Torre Agbar
25 mar 2007
Com a contribució a la lluita pel dret a un habitatge digne, Ariadna Pi va sortejar ahir la Torre Agbar, reclamant la conversió de les seves plantes buides en pisos i pisets accessibles.
Ariadna Pi fa temps que busca casa i se li va acudir la idea dâapuntar-se a veure si li tocava un dels pisos que lâAjuntament tenia previst sortejar el proppassat 14 de febrer. Sabia que era ben poc probable que ella formés part dâaquest 2,7% de candidats amb la fortuna que li acabaria tocant la possibilitat de comprar o llogar un dels 1.509 habitatges âdels quals sols 75 de construïtsâ cobejats per 54.400 joves com ella.

Pensava que de totes maneres no deixava de ser afortunada de poder concórrer al sorteig, perquè un nombre incalculat de persones majors de 35 anys, que també necessiten casa, ni tan sols sâhi podien presentar. Però, malgrat que sabia que no li tocaria, li feia una certa gràcia assistir a la rifa. Mai no havia anat a cap casino, ni a cap bingo, a tot estirar a les tómboles de les fires, i li venia de gust aquella nova experiència. A més, li havien dit que en ocasions anteriors les autoritats havien organitzat el sorteig com un autèntic xou televisiu, amb presentadors i actuacions en directe.

Amb tot, la seva expectativa va quedar frustrada. LâAriadna no va ser una de les escassísimes persones elegides per veure en directe com no li tocava un pis. De manera que lâAriadna va decidir que volia viure sigui com sigui lâemoció dâun sorteig dâhabitatge âsocialâ?. I, com que no li ha tocat cap pis, va pensar que potser li tocaria un despatx buit que, habilitat com cal, li podria servir perfectament de llar. Perquè, per cert, es parla molt de pisos desocupats, i per contra no es parla gaire de les oficines que continuen desocupades a Barcelona, com a prova visible del fracàs de lâexpectativa oficial de convertir la ciutat en una âcapital mundial dels negocisâ?.

LâAriadna Pi, doncs, va decidir convocar pel seu compte un sorteig dâhabitatge diguem-ne accessible, en aquest cas de despatxos buits reconvertits. I, a més, recuperant aquell to festiu que el nostre Ajuntament volia que tinguessin aquesta mena dâactes.

En conseqüència Ariadna Pi va presentar-se dijous a la Torre Agbar âaquest arrogant difici-espectacle, edifici fetitxe dâuna ciutat fetitxeâ per tal de reclamar la conversió de les seves vuit plantes buides â8.000 metros quadratsâ en confortables pisos i pisets accessibles, amb magnífiques vistes⦠sobre el no-res.

Ariadna Pi
Mira també:
http://ariadnapi.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa