Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Fotos de la mani V
25 mar 2007
Aquí algunas fotos de la mani del sábado. El texto es de la web www.bcn.vdevivienda.net
Si quieren ver mas fotos ir a http://www.flickr.com/photos/orianomada/sets/72057594141967380/
IMG_0089.jpg
IMG_0157.jpg
IMG_0168.jpg
IMG_0046.jpg
IMG_0227.jpg
IMG_0228.jpg
IMG_0247.jpg
IMG_0013.jpg
IMG_0191.jpg
Més de 20.000 persones reivindiquen el compliment del dret a lâ habitage a Barcelona

mani 24 març

Tot i la pluja que ha caigut a Barcelona al migdia, prop de 20.000 persones han reclamat, un cop més, que es faci efectiu el dret a lâhabitatge. La manifestació convocada per V de Vivienda tenia com a objectiu denunciar la gravetat de la crisi dâaccés actual a lâhabitatge i la corresponsabilitat de les administracions.

Enmig dâun ambient festiu, sâhan reclamat mesures urgents que demostrin la voluntat política necessària per a que lâhabitatge sigui un dret per a tothom tal com proclama la Constitució. Finalment sâha fet un crit a la ciutadania a continuar les mobilitzacions, amb el missatge de que els drets no són regals sinó conquestes socials i que la solució a aquest problema que es viu de forma individual, és sempre colâ¢lectiva.

La manifestació ha començat a Plaça Catalunya cap a les sis de la tarda. Al Passeig de Gràcia sâhan dut a terme diverses accions denunciant la bombolla immobiliària, lâexistència de 300.000 pisos buits a Catalunya, i també accions espontànies dâaltres col·lectius defensant la pràctica de la okupació com a forma de combatreâls. A més davant de la borsa sâha escenificat un combat de boxa entre el âmercatâ? i el âdret a lâhabitatgeâ? arbitrat per âla classe políticaâ? en què sâha mostrat la evolució del sector immobiliari. La lluita ha acabat amb una victòria del dret a lâhabitatge amb lâajuda del públic.

El divendres abans de la manifestació, i totalment fora de plaç, la Direcció General de Seguretat Ciutadana va denegar el permís per a fer una part del recorregut de la manifestació. Tot i això finalment sâha pogut fer el recorregut previst. Al Carrer Aragó davant la seu de la Conselleria dâHabitatge de la Generalitat, sâha realitzat una acció reivindicativa en què es simulava un sorteig de pisos de protecció oficial que no tocava a cap dels assistents. Sâha denunciat la complicitat de partits polítics i administracions públiques amb successives polítiques dâhabitatge que han propiciat i no frenat la especulació. Per això sâhan reclamat mesures urgents que demostrin voluntat política per treure lâhabitatge del mercat i no només lleis insuficients i que arriben tard.

La manifestació va finalitzar a Plaça Universitat on es van realitzar un acte amb passi vídeos sobre la situació de lâhabitatge, actuacions musicals, així com intervencions de persones dâV de Vivienda i de lluites pel territori. Un cop més durant lâacte final es va posar èmfasi en la necessitat dâexercir pressió sobre lâAdministració perquè prioritzin els interessos de la població sobre els de les grans entitats financeres, constructores i immobiliàries. En aquest acte a final a més a més els assistents van poder participar a diverses activitats.

Assemblea Popular pel Dret a lâHabitatge - V de Vivienda
Mira també:
http://www.bcn.vdevivienda.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fotos de la mani V
25 mar 2007
mas fotos
re: Fotos de la mani V
25 mar 2007
105.jpg
106.jpg
104 copy.jpg
111 copy.jpg
113.jpg
109.jpg
114w.jpg
re:fotos
Re: Fotos de la mani V
26 mar 2007
Hauríeu d'haver fotografiat la policia i l'helicòpter covard que va estar filmant tota la tarda.
Re: Fotos de la mani V
26 mar 2007
Ostres, el de l'elicopter ens podria passar el vídeo no?
Re: Fotos de la mani V
26 mar 2007
Ja el van fotografiar. Està a l'ultima foto de la primera serie, passa que costa de veure.
A veure qui el troba.
Re: Fotos de la mani V
26 mar 2007
BUNO Y LOS PISOS CUANDO NOS LOS DARAN??

EN MARINALEDA YA LO HAN HECHO Y APRECIO DE COSTE!!

PERO EN EL RESTO DEL ESTADO??!!

COMO LO HACEMOS!!
ESPERAMOS UN MILAGRO O LOS TOMAMOS POR ASALTO QUE NO ES MALA IDEA Y YA VIEJA POR QUE YA SE HIZO EN LOS AÑOS SETENTA EN CATALUNYA!!
Sindicat Terrassa