Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Felicitacions i alguns suggeriments des de fora de Barcelona
Moltes felicitats a V de Vivenda per estar portar a terme una lluita que era necessària des de feia temps amb l'extensió social amb que estan aconseguint de fer-la.

He vist molta gent a la mani que, creuant-me-la pel carrer, pensaria que passen de tot i només estan pel treball i el consum. Per tant, s'està arribant més enllà de les fronteres dels moviments socials. Això és fruit del treball d'extensió i de fer les coses vistoses que s'està fent. Encara que cal vigilar, és clar, que no tot sigui imatge friki i postmoderniki i musiqueta, però faig confiança que s'utilitza això com una manera d'arribar a la gent, però no sense restar discurs ni anàlisis potent.

Ja he observat que cada cop es va anant més enllà dels eslògans i es va fent un discurs més argumentat. Això és molt necessari. Cal anar més enllà del discurs de voler tenir un pis de la classe mitjana, i que s'eixampli el concepte de drets que ens vulneren més enllà de l'habitatge. Per exemple, els problemes relacionats amb l'habitatge tenen molt que veure amb la creixent precarietat laboral, per tant se'n pot parlar també...

Una altra cosa que estaria bé és que es posessin esforços en organitzar-se fent grup locals de barri per tota Barcelona, per tal que tot no quedés en les manis a la Barcelona cèntrica i en les reunions de V de Vivenda. Sempre he observat que els grups locals tenen molta més canya i més estabilitat en el temps que els grups sectorials (del rotllo: tots els que estiguem interessats en el dret a l'habitatge reunim-nos a local del carrer Magdalenes) perquè en els grups locals la gent és del barri, s'acaben coneixent, fan xarxa que donarà estabilitat, i també s'acaben tocant també altres temes del barri que, al mateix temps, reforcen.

Una altra cosa és que hi ha un gran moviment de plataformes de resistència enfront de l'especulació urbanística i en defensa del territori per tot Catalunya. Hi hauria un lligam natural entre aquestes plataformes i V de Vivenda perquè tot ve de l'especulació, tot i que moltes vegades pot fer més gràcia ser un moviment urbà, tocant només la part de l'habitatge en l'especulació, i també pot fer més gràcia tenir exclussivament lligams amb altres V de Vivienda d'altres ciutats de tot l'Estat. Tot i que entenc que, tal i com ha sorgit el moviment pel dret a l'habitatge, és normal que s'aprofiti aquesta força, però animo a V de Vivenda de Barcelona a començar a fer contactes amb les plataformes de defensa del territori.

I un últim apunt lingüístic. Em sembla bé que en els actes públics de V de Vivenda a Barcelona també es parli el castellà, però com és que el català gairebé que s'evita en els parlaments, manifestos, obres de teatre, etc...??? No ho trobo coherent.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
El tema no es que es parli català o castellà, el tema es que sembla una parodia estar de festa al carrer amb un tema tant seriòs, i en comtes de sentir un ambient combatiu, haver d'escoltar pels altaveus de la organització la canço de "bamboleo bamboleaa".

De que ens serveix sortir tanta gent al carrer si no hi ha combativitat i el discurs no pren un caracter anticapitalista i revolucionari?

Vaig sentir crids a favor de les vivendes de proteccio oficial, lloguers mes assequibles...etc.

No pensava anar-hi i en tornar cap a casa vaig decidir que no tornare a cap mani d'aquestes... perque es faran mes i mes fins que a la gent se'ls hi acabin les ganes de fer la parodia.

Per cert, felicitats a la gent de madrid que a aconseguit fer manifestacions amb caracter reivindicatiu tot i la gran presencia policial.

SAlut als /les que lluiten!
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
El tema es que el tema aqui parece ser otro;es como ver Telemadrid y Telecinco (sin que los primeros sean mejores que los segundos y viceversa)parece que estes en otro planeta.Algo asi pasa con I.Barcelona como pasa con el termino combatir:ya no se combate, se escenifica sin llegar a ponerse en escena;algo asi como una eyaculacion sin orgasmo.Bien por los que abogaron desde el principio por este tipo de marco(muy bonito pero sin resultado alguno):felicidades.
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
(A) té tota la raó. Més que manifestacions, les concentracions organitzades per V de Vivienda semblen rues circenses a les que només s'hi assisteix a lluir la samarreta estripada, banderes de la FAI i per fumar porros.

Els fulletons que reparteixen només expliquen els problemes que tots coneixem, però en canvi no aporten solucions ni alternatives: per a fer això doncs, millor que es quedin "a casa".

La mani anterior, la que van fer a l'hivern va ser l'última a la que he assistit (la meva paciència té un límit; em sembla molt bé prendre's amb humor els nostres problemes, però amb recochineo, sobretot quan estàs reclamant els teus drets) i de fet abans d'anar-hi ja els havia enviat una crítica als organitzadors (vaig intentar que fos el màxim de constructiva possible) però ni tan sols vaig obtenir una resposta (no és que l'esperés, però tampoc diu molt a favor d'ells).

Així doncs, em sembla molt bé que la gent s'uneixi per reivindicar la nostra precaria situació, però amb actituds com la d'aquesta gent o la d'Ariadna Pi (de debò voleu que us prenguin seriosament si intenteu entrar per la força al supositori Agbar?) en tractaran de totes les maneres possibles, menys seriosament.

Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
una mani és una rave?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Doncs jo crec que han aconseguit que el tema estigui en el debat públic, polític, mediàtic... Cosa que abans no passava. Tothom ho sabia però no es discutia públicament d'això, i la prova és que els polítics feien quatre parides de protecció oficial i andando... Ara com a mínim han de fer veure que proposen coses noves...
I això és el principi, segur que les reivindicacions i la manera de fer-les aniran evolucionant. Una mica de confiança...
I si tots els que teniu coses a aportar us quedeu a casa llavors sí que hi ha menys possibilitats d'encarrilar-se bé davant del que vagi passant...
Potser seria més útil, menys crítica desqualificativa i crítica constructiva i més cooperació, no?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Hola,
Dels comentaris automàtics (rave vs lluita) directament passo.
Intento contestar el primer missatge:
Sobre la necessitat de connectar amb lluites locals, extendre la lluita al territori etc. totalment d'acord. Crec que s'està fent el que es pot en aquest sentit. hi ha una comissó de coordinació amb barris i territoris que està fent bastanta feina, ahir es van repartir ocatvetes informant de les assemblees locals que hi ha ja (Horta, Nou Barris, Hospitalet, Poble Nou...) i a 'acte final es va intentar visualitzar la importància convidant a parlar de les lluites pel territori, la okupació o l'assetjament immobiliaria.
Sobre continguts també s'està treballant bastant. Fer un análisi de la situació és ja de per si complicat si s'intenta sortir dels eslògans. Tot i així crec que hi ha molta feina feta i a més un intent de comunicar-la. Per exemple al comunicat de premsa de dilluns, a lacció de la borsa i a la de la conselleria d'habitatge en realitat es tractava de donar una txapa bastant pesadeta (lleis, incentius, mesures vàries, responsabilitats etc.) d'una forma una mica dinàmica. No som professionals i es fa el que es pot però en aquest sentit hi ha un esforç important. El que és molt més complicat és proposar solucions. Estem dient que la solució no és una sino un cojunt ampli de mesures estructurals. En alguns dels textos i de les declaracions de premsa que s'han fet es donen suggerències a tall d'exemple. Tot i així és complicat arribar a un acord perquè implica coincidir en anàlisis de fons econòmics, de situació política etc. A qui li interessi la comissió de continguts està oberta a aportacions.
De totes maneres cal recordar que V de Vivienda ha signat la carta de mesures contra la violència immobiliària i urbanística on hi ha demandes concretes.
Sobre lo del català, entenc la crítica. De totes maneres tampoc sha d'exagerar. Ahir per exemple els textos que es van repartir eren en català, les accions una en català i l'altre en castellà i la presentació de l'acte final en català, així com també els que parlaven als camions. Tots els comunicats de premsa estan en català. La web és sobretot castellana perquè hi ha coordinació amb altres ciutats de fora de Catalunya que utilitzen els textos. No crec que sigui un balanç tan dramàtic. La simple veritat és que al voltant del la meitat de l'assemblea és castellanoparlant. Les assemblees en sí són bilingües. Quan un castellanoparlant fa un text l'habitual és que el faci en castellà. Es pot insistir més, però l'esperit V és bastant algo així com "aporta el que puguis i tranquil que no et vindrem a controlar". És un dels motius pel que molta gent que no ha estat mai en cap col·lectiu ni en cap moguda s'apropa i es sent còmoda aviat. Això meteix fa que les solucions al que es planteja sovint siguin poc militants. En certs àmbits activistes tot allò que és una mica fora dels codis desperta alerta, però el mateix passa a la inversa: entre la gent no actvista associar ràpidament algo a un ambient militant fa que no s'ho sentin seu.
Espero haver contestat a algunes de les qüestions.
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Sóc membre de l'assemblea vdevivienda. Aquesta assemblea és oberta, democràtioca i horitzontal. Aquests tres adjectius no formen part de la parodia circense.Això vol dir, que l'assemblea, independentment de les crítiques que pogueu fer, us acolliria amb els braços oberts. Puc estar d'acord amb algunes de les crítiques que feu. Però n'hi ha d'altres que sencillament no son certes.
És cert que hem optat per fer unes manifestacions que tene un to festiu. Com també és cert, que intentem que l'humor sigui el fil que texeix aquest moviment social. Això no treu que els nostres posicionaments siguin volàtils, i que els nostres discursos siguin buits. Cada dilluns la comissió de continguts, es reuneis per tractar diferents temes : Mercat hipotecari, habitatge protegit, Llei d'arrendaments urbans, Pisos buits, Llei del sòl.... Tenint en compte que molts dels que formem part de l'assemblea no som professionals, i que fins fa poc no teníem ni idea del tema, crec que és injust que se'ns digui que no hi ha reivindicacions. Estem treballant per consensuar u manifest.Aquesta tasca és farragosa i requereix moltes hores de feina, maldecaps i discussió. Al mateix temps estem intentant crear una xarxa que s'extengui pels barris que treballin des de l'àmbit local, i poder anar construint sinergies. Tenint en compte que no fa ni un any que va néixer vdevivienda, i que molts dels que en formem part no haviem tingut experiències prèvies, crec que no està malament. Tot es pot millorar. Sempre s'intenta madurar. Tampoc es pot acontentar tothom, això també està clar. Hi ha gent que voldria que les manis fossin marxes funeraries. Doncs , serà que no!
de totes maneres us invito a que de tant en tant us passe per la web www.vdevivienda.net.
Podeu llegir els textos que es reparteixen en les manifestacions.I digueu-me si no tenen contingut. Si creieu que no, us torno a repetir que estarem encantats si veniu els dilluns a les 20:00 a magdalenes 16, o que us passeu per l'assemblea per conéixer una mica més i millor la gent que hi treballa.
El tema del català. El text de la borsa d'ahir, estava en castellà.ÉS cert. Però la pancarta nicial, el text que es reparteix davant la conselleria d'habitatge, la comunicació que tb es va repartir... estaven en català. L'assemblea és molt plural. Hi ha gent catalanoparlant i gent castellanoparlant. Però és cert, i hi estic totalment d'acord, que s'ha d'emprar més el català.
també s'està treballant amb altres col.lectius i associacions veinals (horta, poble nou, badalona, barceloneta, hospitalet...) així com en altres punts de l'area metropolitana.
En definitiva, crec que fent balanç, i tenint en compte que encara no portem ni un any, la feina que s'ha fet és titànica.Si més no, és la que amb voluntat, fe i molts esforços hem pogut fer tots els assemblearis.
Apa, una abraçada!
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Jo: cooperació? Jo la vaig oferir en la carta que els vaig enviar (puc fer un copiar&pegar aquí, si voleu, tot i que no tinc cap necessitat de justificar-me més). Primer feia la crítica i a continuació deixava les portes obetes per si volien comptar amb mi. I això ho vaig enviar a l'adreça de contacte que figura a la seva web.

Potser fins que no arribin a les 1000 batucades no descarregaran el correu :-O

Pel que dius que ara sí que se sent parlar del tema a les notícies: evidentment sí, tens raó però... se'n parla seriosament? Quin concepte en tenen els periodistes (i conseqüentment la població)? Els polítics diuen que sí, que és un problema i vénen per darrera a organitzar-te un Barcelona Meeting Point: això és fer veure que proposen coses noves? Si només es recorden del proletariat quan hi ha eleccions, i de vegades ni això!

Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Doncs jo crec que han aconseguit que el tema estigui en el debat públic, polític, mediàtic... Cosa que abans no passava. Tothom ho sabia però no es discutia públicament d'això, i la prova és que els polítics feien quatre parides de protecció oficial i andando... Ara com a mínim han de fer veure que proposen coses noves...
I això és el principi, segur que les reivindicacions i la manera de fer-les aniran evolucionant. Una mica de confiança...
I si tots els que teniu coses a aportar us quedeu a casa llavors sí que hi ha menys possibilitats d'encarrilar-se bé davant del que vagi passant...
Potser seria més útil, menys crítica desqualificativa i crítica constructiva i més cooperació, no?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Mira Adri, de notetes, cartes, consells, etratègies ens en pengen continuament al foro i ens les envien per correu. Si sincerament vols implicar-te en el moviment i aportar el teu granet de sorra, no ho pots pretendre fer amb una carta, i dir que ja ho has intentat prou! o tens molta barra, o et creus el rei del mambo. Ja t'ho he dit, dilluns a les 20:00 a magadalenes 16 o dimecres a les 20:00 (sense interrupció: ni per nadal, ni per setmana santa, ni per estiu).
Si a través d'una carta es pogués solucionar les coses que em semblen injustes.... el que s'ha de sentir! o llegir!

P.D:fa falta gent tb per gestionar el correu que ens arriba. Així que s'hi t'ofereixes??? ;-)
Però quuanta gent et penses que som???!!!
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
mira adri. nomes et diré una cosa: no n'hi ha prou en dir: "jo dono suport" i esperar a que et busquin una feina sense ni saber què ets capaç de fer. Jo mateix vaig contactar amb vdevivienda la setmana passada, em vaig oferir amb una qualitat concreta, i en 5 dies ho varem lligar tot i ahir vaig estar allà treballant amb ells amb el que jo hagia proposat. Així que, d'allò que es desconeix, millor no parlar-ne.
D'Adrià a Adrià
25 mar 2007
Mira, la resposta que m'has donat (més ben dit, les que m'heu donat) em fan trobar més serietat en el projecte que la a priori es percep dels actes organitzats.

Sobre el que tinc molta barra o sóc el rei del mambo, per evitar mals entesos vull aclarir que si se t'està criticant constructivament (no a tu, em refereixo a la plataforma) has de mirar-te el melic, aprendre dels errors i comunicar-ho (un gràcies pel teu suggeriment, ens prenem seriosament les crítiques bla bla bla... crec que mostra la voluntat).

Prenc nota d'assistir a l'assamblea, però segurament em sigui difícil de venir. En canvi però, potser puc col·laborar més per internet, que de moment no té horaris. Així doncs, potser us envio un mail per concretar més què necessiteu (ara tampoc t'esperis un miracle, eh? És el que té no tenir gaire temps lliure (per no dir gens). Apa, salutacions i si entrem a Indymedia no crec que sigui pas per buscar brega ni crear discòrdia, sinó perquè tenim el compromís i l'esperança de poder arreglar tot això que uns han destrossat i nosaltres ho hem heretat :)

Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
A mi en las manifestaciones no me gusta la música ni los tambores ( que pesados! ), pero si me gustan los megáfonos cuando se usan para señalar los edificios como se hizo el sábado y se ha hecho anteriormente.

También me gustan las representaciones ( combate de boxeo ) donde explican ( aunque se escuche mal ) la situación del mercado y el acceso a la vivienda de forma cronológica. Chapó!

Una manifestación como la del sábado sirve para que la atención pública se fije. Hace un año nadie hablaba del tema, ahora almenos en los massmedia la anuncia y hablan del problema! No nos engañemos, por mucho blog alternativo o indymedia que hable del tema, hay que "asaltar" los medios de comunicación para que se difunda la situación.

Yo no estoy en V de Vivienda, pero si en una asamblea de barrio con otra línea e ideas pero con muchos puntos en común. Esto es trabajo de todas, a que esperáis para apuntaros?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Fent un seguiment mes o menys regular del "fenònem" vdevivienda i de l'assamblea de Barcelona des de lluny (uns 4000 Km cap al nord) no puc fer res mes que felicitar-vos per la feina feta.

Podría entrar en detalls sobre el que he anat veient sobre tot això (majoritariament a l'internet) i segur que hi hauría aspectes que questionaría o que, si mes no, preferiría que en alguns casos fossin mes visibles i en altres menys. Però com que no puc participar-hi personalment l'únic positiu que penso que em queda fer és donar-li suport, i concentrar-me amb els aspectes que considero positius. I d'aquests n'hi ha molts. No només s'ha aconseguit treure el tema de l'habitatge de sota l'alfombra i posar-lo a primer plà, sinó que d'alguna manera es va aconseguint desmitificar la protesta, la resistència i la creació de discursos e identitats socials. Sembla que cada vegada mes són temes no tant sols reservats als activistes 'professionals', sinó que s'obren indefinidament cap al 'quasevol persona' que ho pateixi personalment i hagi pres la decisió de que empassar-se la realitat tal com és, i resignar-se a l'anar fent no porta enlloc. I això és, des del meu punt de vista, extremadament important i esperançador.

L'altre dia em vaig creuar per l'internet amb aquest text escrit per un membre de l'assamblea vdevivienda de Barcelona. Es basicament una transcripció de la xerrada que va donar als companys de Madrid. Penso que es un relat ben interessant, i que val la pena llegir-ho a l'hora dentendre aquest 'moviment', o si mes no, aquest nou 'reclamo el que em pertoca'. El podeu trobar aqui:
http://blog.sindominio.net/blog/leodecerca/acciones/2007/02/23/v_de_vivi

Per últim, les movilitzacions del dissabte han tingut un nou aspecte que per a mi és prou interssant, i és el fet de que el tema de l'okupació com alternativa política, viable i real hagi estat present a les manifestacions, especialment a la de Madrid. La combinació entre l'activista 'amb capital A', i el 'qualsevol' que no havía anat mai a una manifestació, ni s'havía pantejat mai cap tipus d'implicació amb lo polític, lo social, o amb lo que l'afecta directament i en primera persona, té molt potencial, i segurament pot beneficiar tan a l'un com a l'altre. Continguts anti-capitalistes si, sempre, i des del meu punt de vista no s'han de diluir ni abandoar. Ara bé, quedar-se estancat amb el que ja es coneix, o amb dogmatismes i pureses sempre acaba sent estèril.

Sembla que des de a mobilització 'pel dret a l'habitatge' esta sorgint un nou actor polític, un 'ja n'hi ha prou!' amb un gran potencial antagonista i de creació. Si prendrà sufcient força com per afectar un cambi real o no, per a mi encara esta per veure. Però d'entrada, i a mida que va creixent, aquesta capacitat d'influir també s'accentua. I això no val la pena?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
25 mar 2007
Sobre lo de colaborar per Internet: moltíssimes coses sorganitzen a través del fòrum, que ès una eina molt potent. Es passen totes les actes, es fan debats, es coordinen feines concretes i com per publicar has d'estar registrat amb un usuari, si algú es dedica a intoxicar se'l pot fer fora. Us ho podeu mirar a http://vdevivienda.megaslibres.com
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
26 mar 2007
Jo ja m'hi he registrat, i tu?
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
26 mar 2007
Jo, com pràcticament tothom, tinc una feina que fer, poc temps lliure i una vida que viure. Aporto el màxim temps possible i tot així, me'n falta. Si creieu que amb lluita armada o posar bombes s'arreglen les coses, potser esteu equivocats. La lluita pot ser amb força però sense violència, que crec que són coses molt diferents.
Però això requereix molt de temps. Per ser eficaç s'ha de convèncer a la gent, per exemple, que l'ocupació pot ser legítima per molt que no sigui lícita, etc... Jo treballo a la facultat de dret que, en teoria és super-progre i accepta la desobediència civil, i ara està mega-liberal i quasi arribant al reaccionarisme (els que militem en algo que no sigui el PSC o IC-V no tenim veu i rebem les rialles de professors i companys de feina). Creus que arreglaré el problema en un seminari o amb un article? No, s'ha de lluitar i ho hem de fer tots. Però trencar coses, i altres històries no els agrada a la gent (un mateix pots pensar el que vulguis, però la gent ho defuig). Fins ara hem aconseguit desvetllar la societat i situar el problema com a problema social (l'hem tret de la família, que era el que havia aconseguit el franquisme, tancar els problemes a casa). Això és molt. A més, molta més gent que abans comença a donar-se compte que els polítics són part del problema, segon èxit. Pas a pas, aconseguirem que hi hagi propostes (per exemple, jo parlo d'expropiacions populars d'edificis buits, però entenc que hi ha gent que no ho veu com jo) molt variades, vagues mundials pel juny o el juliol, etc... Si vols aportar algo ( i no malgastar el temps amb pixapins com jo), fes propostes, però el major problema que tenim tots sempre és el mateix: a on faig les propostes? Com faig que arribin a la gent? Aquesta és la pregunta que ens fem tots. Jo me la vaig respondre així: a V de Vivenda està la Barcelona llibertària que portava tota la vida buscant.
és hora d´anar a les eleccions
26 mar 2007
felicito a la gent que ha fet possible la mani del 24. I no sols és el treball d´una mani sinó el treball diari que ha fet possible que el tema de l´habitatge estigui en boca de tothom.

Em va semblar genial el kit del manifestant, molt ben currat, i la mani en sí va estar bé. Diria que es va igualar la xifra de gent que durant la mani del desembre i continuo veient a molta gent que en aparença que no sembla que vagin a moltes manis estan participant a les manis de l´habitatge i això és molt possitiu.

Ara bé, penso que això ja s´ha estabilitzat: mani multiduninària que ja ha assolit tot el que de per sí pot fer per què les coses canviïn.

M´agradaria proposar que es creés un partit/plataforma... per anar a les eleccions municipals que es faran en maig. Esperar més, a properes eleccions futures pot cremar moltes naus.

Per a mi ara és el moment d´atacar l´ajuntament des de dins. Us imagineu la cara dels rebordonits: hereu, portabella i mayol al assabentar-se que el "partit/assmeblea per l´habitatge digne" (es digui com es digui) va a les properes eleccions de maig?!. Els hi agafa un infart.

----

Per cert, com a dada curiosa i simptomàtica de què els sociates se´ns estan pixant al damunt:

Cap dels batlles que ha tingut bcn d´ençà el restabliment de les "eleccions democràtiques" ha acabat el seu mandat.

Serra, va deixar el càrrec abans d´hora per ser ministre de defensa, el va subtituir el seu hereu: Maragall. Maragall recent elegit va anar-se´n a fer de "profesore" a roma i va deixar el càrrec en mans del seu hereu: clos. I en clos va deixar el seu càrrec mesos abans de les eleccions per ser ministre d´indústria. El seu hereu ha estat Hereu, valga´m el joc de paraules.
és hora d'anar a les eleccions? NO
27 mar 2007
Només hi ha un precedent que em motivaria a crear un partit polític, que fou el moviment a favor de la legalització de les drogues a Amsterdam. Un cop van entrar a l'ajuntament i van forçar el canvi de legislació ho van deixar. Però em sembla que la teva idea no és exactament aquesta.
Jo no estic a favor de CAP partit polític, perquè crec en l'autogestió col·lectiva. Si vols formar un partit polític, fes-ho, però sàpigues que jo no et votaré perquè no penso tornar a votar, ja n'estic fart de la burocràcia. Ciutadans ja es va aprofitar del descontent ciutadà amb els polítics, i el teu missatge em sembla que va en la línia. Qui intenti aprofitar-se del moment de descontent amb el tema de l'habitatge ho té fotut perquè la gent que es mou per aquest tema, la gran majoria, em sembla que passa i molt dels partits, sigui quin sigui.
No et desitjo sort.
Carles Alonso
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
27 mar 2007
Doncs jo voto sempre i lluito també tot el que puc.
Ja prou de desacreditar votar pel fet que la classe política desanimi molt.
Si haguéssiu viscut la dictadura no pensaríeu igual... És que sóc l'únic avi en aquest fórum?
Han borrat la dictadura de les nostres consciències històriques per lo bo i per lo dolent (a mi em sembla més aviat molt dolent).
Re: Felicitats a V de Vivenda!!! I alguns suggeriments...
27 mar 2007
Hola Avi,

parlo per mi, però si no voto no és perquè no tingui idees polítiques, sinó perquè no consenteixo donar el meu vot a cap dels irresponsables candidats. És una vergonya la política d'aquest país.

Per altra banda entenc que quan esmentes la dictadura és perquè abans no tenieu les eines o mecanismes per poder alçar la vostra veu. Tot i que ara sí que la tenim, no vol dir que l'haguem de fer servir. Crec que l'important és saber quines eines hem d'usar, no usar totes les que tinguem al nostre abans. Però és la meva opinió.

Per altra banda, potser seria interessant discutir aquesta qüestió en algun altre apartat per no apartar-nos de la notícia.

Salutacions.

Sindicato Sindicat