Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
:::Informació::: IV Trobada d'Estudiants dels Països Catalans.
24 mar 2007
Els propers dies 5, 6, 7 i 8 d'abril tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiants dels Països Catalans a Cardedeu (Vallès Oriental). La primera organitzada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i que recull els fruits de la tasca desplegada conjuntament entre l'Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans en les passades edicions.

L'any 2003, amb la Trobada organitzada a la Vall de la Guard (Marina Alta), s'encetava un rumb que ens conduiria a la confluència definitiva el 2006, any què, tot i no celebrar-se la pertinent Trobada d'Estudiants, va ser escenari de l'Assemblea Constituent del nou Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Així, doncs, després d'un any de treball del SEPC, arriba la IV Trobada d'Estudiants dels Països Catalans. Aquesta edició vol continuar la dinàmica de treball que combina les xerrades, els debats, els tallers, l'oci, l'esport, la cultura popular i el treball col·lectiu per tal d'assolir els diversos objectius de la Trobada.

Enguany, la IV Trobada pretén esdevenir un espai de debat, formació i aprenentatge al voltant de la situació de l'ensenyament a casa nostra i les seves possibles alternatives. Cardedeu vol ser durant aquests dies un espai d'enriquiment on podrem compartir experiències amb altres estudiants d'arreu de les comarques, al costat de diferents veus expertes en les temàtiques que com a estudiants ens preocupen i que el SEPC està treballant per mitjà dels seus 5 eixos de reivindicació i construcció d'un nou model educatiu: l'ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat.

Emmarcats en un context on l'ofensiva capitalista s'està fent notar cada vegada més i on les polítiques uniformitzadores dels estats espanyol i francès agafen embranzida, la IV Trobada d'Estudiants, com en les anteriors edicions, està pensada per a tots aquells estudiants interessats en canviar el model educatiu actual.

En definitiva, Cardedeu obra les portes a aquelles persones que posen il·lusió, empenta i temps en canviar la realitat i que consideren la construcció i defensa d'una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat, la millor eina per tal d'assumir els reptes que tenim com a poble.

Si tu també vols participar d'aquest projecte de futur, vine, engresca-t'hi i entre tots podrem avançar en aquest procés d'alliberament.

Països Catalans, març de 2007
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Cartell trobada.jpg
PROGRAMA DE LA IV TROBADA D’ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS

DIJOUS 5 D’ABRIL

ARRIBADA

Taller de Bastoners.

Actuació musical a càrrec d’Estel Roig.


DIVENDRES 6 D’ABRIL

XERRADES DE L’EIX PÚBLIC

-     La veritat del procés de Bolonya, a càrrec de Jordi Juan Monreal (exmilitant de la CEPC) i de Júlia Taurinyà (militant SEPC de la Universitat de Perpinyà).
-     L’ensenyament secundari i la LOE al País Valencià, a càrrec de Marc Candela (membre del sindicat de professors STEPV).

XERRADES DE L’EIX POPULAR

-     La urgent necessitat d’un canvi a l’escola (passi de vídeo), a càrrec de Clara Arbiol.
-     Educar per l’alliberament, a càrrec de Sebas Parra (Mestre de persones adultes i professor dels Estudis d'Educació Social de la UdG).
-     Èxits i fracassos del moviment estudiantil, a càrrec de Robert Gonzalez (membre del moviment estudiantil durant les protestes contra la LOU i doctorand a la UAB) i d’Octavi Ruiz (ex-militant del SEPC de la Universitat de València).

DINAR

XERRADES ANTIPATRIARCAL

-     Pros i contres del llenguatge no sexista a càrrec de Mireia Tordera, Filòloga.
-     Coeducació: l’aposta del s.XXI (ponent per confirmar).

XERRADES DE L’EIX CATALÀ

-     Els reptes de l’ensenyament català: un currículum propi, a càrrec de Diana Amigo, Pedagoga.
-     El bilingüisme i el decret Fillol, a càrrec d’un membre del sindicat de professors STEI.

SOPAR

TEATRE: Swing SISestrelles, espectacle de pantomima musical.

DISSABTE 7

TALLERS TÈCNIQUES

-     Taller de diàleg i consens, a càrrec de l’entitat PAS.
-     Taller sobre imatge del SEPC i disseny de propaganda, a càrrec de R. Carceller (militant del SEPC a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona).
-     Taller de Soma: psicoteràpia revolucionària, a càrrec de Pep (terapeuta somista).
-     Taller de formació en comunicació: “Multiplicar les veus, millorar la incidènciaâ€?, a càrrec d’Adrià Castellví i de Lluc Salellas (Portaveus del SEPC).

XERRADES DE L’EIX DE QUALITAT

-     El fracàs escolar: causes i alternatives, a càrrec d’un professor de Sociologia de l'Educació, de la Facultat de Pedagogia de la UB (per determinar).
-     La dualitat escola pública – escola privada, a càrrec de Rosa Canyadell (portaveu del Sindicat de Professors USTEC).
-     La qualitat de les institucions universitàries a debat, a càrrec de Roger Bujons (militant del SEPC a la Universitat de Barcelona) i de Clara Griera (exmilitant de l’Alternativa Estel de la Universitat de Lleida).

DINAR POPULAR

TROBADA DELS EIXOS DE TREBALL DEL SEPC
EXCURSIÓ EN BICICLETA PELS VOLTANTS DE CARDEDEU, a càrrec del CP la Traca.

SOPAR

:::CONCERT amb Safanòria, Skafam, High Times i PD Topis:::


DIUMENGE 8

ACTIVITATS ESPORTIVES

-     Taller de “corfbolâ€?.

-     Partits de futbol i voleibol.


DINAR
COMIAT


-------------------

QUÈ OFERIM?

Per només 30 euros teniu l'allotjament en un poliesportiu amb calefacció, lavabos i dutxes amb aigua calenta, tots els àpats excepte el sopar de dijous i l’entrada al concert de dissabte (l’entrada del concert de dijous i la del teatre de divendres van incloses amb la inscripció de la trobada).
Des del SEPC es subvenciona el viatge d’aquells i d’aquelles estudiants que provinguin de les Illes i que tinguin ganes d’assistir a la IV Trobada d’Estudiants dels Països Catalans.
Cal que porteu el vostre sac de dormir, un aïllant, papers i bolígraf, plat, got, coberts...


INSCRIPCIONS

Per a inscriure’s a la IV TROBADA D’ESTUDIANTS DELS PA�SOS CATALANS:
-     Enviar un mail a trobada ARROBA sepc.cat amb les teves dades (noms i cognoms, mail de contacte, comarca de procedència, etc.)
-     Fer un pagament INDIVIDUAL al compte corrent: 2013 0695 10 0200735626 (Caixa Catalunya)
Indicant com a concepte: NOM I COGNOMS + TROBADA
-     Entregar el justificant de pagament a l’hora de fer la inscripció a l’arribada.


COM ARRIBAR-HI

A tan sols 37 km de Barcelona i a 7 de Granollers, s’hi pot accedir per l’autopista AP7 (sortida La Roca-Cardedeu), la carretera comarcal C-251 i les locals Cànoves, Dosrius i la Roca. Amb tren: Renfe des de Barcelona Rodalies direcció St.Celoni o Maçanet-Massanes amb freqüència 2 cada hora laborables i un cada hora festius. (venint de Girona cal agafar el rodalies a St.Celoni o Maçanet-Massanes). També és possible arribar-hi amb autobús, línia N-73 Barcelona-St.Celoni.
El SEPC organització un autocar des de València. Per reservar plaça a l’autocar indicar-ho a l’hora de fer la inscripció per Internet.


ENTITATS COL•LABORADORES:

Ajuntament de Cardedeu
Casal Popular La Traca
Associació Cultural l'Esquellot
Casal de Joves de Cardedeu
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.sepc.cat/trobada

This work is in the public domain

Comentaris

Re: :::Informació::: IV Trobada d'Estudiants dels Països Catalans.
24 mar 2007
Està molt bé aquest any la Trobada!
Endavant amb el SEPC!
Felicitats als organitzadors!
Re: :::Informació::: IV Trobada d'Estudiants dels Països Catalans.
24 mar 2007
http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=1&fil=63523
Sindicato Sindicat