Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
[Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
Darrerament hem notat la presència d'adhesius i cartells de les joventuts d'ERC sobre cartells contra la violència de gènere pel 8 de març, sobre del cartell que convocava una concentració solidària amb la jove Núria Portulas, a la qual se li va aplicar la llei antiterrorista sense proves. Davant d'aquests fets covards i que demostren una manca de consciència política i incongruència amb el que prediquen les JERC, l'Assemblea de Joves de Lleida, organització política juvenil de l'esquerra independentista i revolucionària vol recordar als i les joves de la nostra ciutat la trajectòria política d'ERC al país i a la nostra ciutat.
logoaj.gif
comunicatdavant.jpg
comunicatdarrera.jpg
ERC es declarà independentista el 1989 per absorbir la militància i el bagatge polí-tic de la d'aleshores organització referent dels independentistes d'esquerres: El Moviment de Defensa de la Terra (MDT). Per desmantellar i absorbir l'MDT i Terra Lliure es va dur a terme "l’Operació Garzón� que va acabar amb la detenció de cinquanta militants acusats de pertànyer a TL (els quals van ser torturats). Amb la voluntat de donar una imatge de pacificació global i ocultar el conflicte polí-tic davant els Jocs Olímpics, dirigents d' ERC -amb la supervisió de l'Estat espanyol- visitaren les presons oferint als detinguts una excarceració a canvi de l'ingrés al partit i la seva marxa de l'Esquerra Independentista.

Alguns dels militants de l'Esquerra Independentista que varen acceptar el xantatge, traint els seus ideals polí-tics a canvi d'un càrrec dins un partit parlamentari, encara són avui caps visibles d' ERC com Xavier Vendrell, Carme Porta o Agustí Cerdà . Aquell mateix 1992, ERC es va vendre el seu silenci a "La Caixa�. L'entitat, presidida per Joan Antoni Samaranch, eixugà un deute del partit a canvi que no fomentés cap tipus d'activitat que perjudiqués la imatge del Jocs ni ensenyés una visió de l'Estat diferent a l'oficial, promoguda pel poder polític i econòmic. El resultat ha estat conduir el moviment independentista català cap a posicions de submissió i claudicació com l'Estatut del Principat de Catalunya, en la que ERC hi participa de bon grat, i que no fa més que plasmar "les noves" condicions sota les quals Catalunya seguirà dins Espanya.

Pel que fa a nivell local, ERC va pactar amb PSC i ICV per entrar a formar part de la Paeria, a partir d’aleshores tota la seva trajectòria ha estat també marcada per la claudicació constant per tal de mantenir el poder davant dels altres membres de govern.
En primer lloc com a condició de partit de govern ha entrat a formar part de l’EMU (Empresa Municipal d’Urbanisme) la qual , entre altres perles, es dedica a mantenir pisos buits per tal d'especular. Entre d’altres s’ha produït el desallotjament de La Gàbia, centre social okupat on qualsevol col·lectiu i persona podia desenvolupar les seves activitats i es van dur a terme desenes d’activitats lúdiques i culturals. En aquest any Lleida és la capital de província on han augmentat més els preus dels habitatges, cal sumar-hi a més l’escassa construcció de pisos de protecció oficial que no cobreixen ni la meitat de les necessitats i obstaculitzen l’accés a aquests per a les persones amb salaris baixos.
Seguidament ERC ha donat el vistiplau a la construcció d'un Parador Nacional de luxe a l’edifici històric i emblemàtic del Roser on moriren centenars de lleidatans i lleidatanes durant la guerra de Successió

Per altra banda ERC front dels símbols feixistes de la nostra ciutat ha donat suport al seu manteniment i ha reprimit amb força a la dissidència que juntament amb una àmplia campanya ciutadana i nombrosos col·lectius n'exigien la seva immediata retirada.

Accepta també que existeixin símbols espanyolistes arreu de la nostra ciutat i per festes s’engalani la ciutat amb banderes foranies.
Darrerament ha aprovat la llei del civisme, que servirà per silenciar els moviments socials i als ciutadans en general, mitjançant la qual regula l’ús de l’espai públic i imposa sancions totalment desmesurades.

Alhora la Paeria ja ha iniciat el procés que pretén silenciar els diferents tipus de moviments socials de la ciutat imposant fortes multes i ordenant a les forces municipals que persegueixin tota activitat encaminada a denunciar les polítiques de l'Ajuntament. En el mes passat van arribar una suma total superior als 1500 euros de sancions imposades pels instruments repressius de la Paeria. I en el darrer mes ha permès una total vulneració del dret d’expressió quan una vintena de joves, que reclamaven la pau pel País Basc, van ser identificats i retinguts amb càrregues policials mitjançant l’actuació conjunta de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra (comandants des de la Generalitat on també participa ERC).

Davant aquest fets, Les Joventuts d'ERC (JERC) juguen un paper tan clau com oportunista i confós dins el jovent català. La seva tasca és mostrar una façana prou atractiva per copsar l'atenció del jovent i transmetre uns lemes que no només són calcats als de l'Esquerra Independentista, sinó que contradiuen el propi partit. Parlen de socialisme quan el partit es considera socialdemòcrata i defensor de l'economia de mercat, critiquen el preu de l'habitatge i l'especulació quan fa més d'una dècada que ERC està dins el govern de l'Ajuntament de Barcelona i ha estat un dels impulsors del Fòrum 2004, l'obra especulativa i privatitzadora més gran dels darrers temps a la ciutat de Barcelona.

Perquè no és pot ser víctima i botxí!
Els joves passem d'ERC-JERC!
Arranquem la màscara als provocadors!

Jove, organitza't amb l'Assemblea de Joves de LLeida

AJLL-CAJEI
Mira també:
http://www.racocatala.cat/ajll
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
Ostia els de l'ajillo esteu nerviosets eh! Senyal que les JERC-Lleida fan bona feina. Endavant amb el jovent independentista!

http://www.jerc.cat/ponent
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
que guapo l'escrit, aixcò s'ha de copiar i repartir arreu del país, a veure si deixen d'enganyar el jovent aquests escarbats que es fan passar per independentistes

heheh si , bona feia feu les jerc, de cadells del montilla, aviat us donaran unes porretes de plàtic perquè jugeu a desallotjar? o unes gibrelles perquè aneu practicant la trotura

no teniu alguna concentració per la llibertat de Rafael Vera? per defensar algun jutge 'progressista' del Tribunal Constitucional? o algun alcalde corrupte del baix llobregat?

JERC=MÀ D'OBRA DEL PUIGCERCÓS: GRAN LLEPACULS DEL PSOE
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
Quan una organització comença a fer campanyes de captació a la contra (enlloc de en positiu) és que ha començat definitivament la seva decadència, a més del fet que està reconeixent implicitament que té por de l'organització que l'ataca. Heu vist mai algun pamflet de els JERC dient on No han de militar els joves? Estem fatal nois
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
Un text excel·lent!!

Ja va sent hora de desenmascarar-los!

Espero que arribi a com més gent millor!

salut i força!
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
el jerqi que diu que va ser de l'mdt dels 80 ho dius pels numerets que feieu als 80, per exemple al pi de les 3 bronques?

ara tens raó, els del 80 esteu fatal, així ens heu deixat el pati
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
els que no estan gens en decadència són els d'erc, no paren,entre el meravellós indepednentisme i socialisme que demostren al tripartit, empresonant gent com al pòrtulas, desallotjant cada setmana, hissant banderes espanyoles als despatxos...
donat suport al govern espanyol del PSOE que tanca els repetidors de tv3 al país valencià,

fan tàs tic

no se li acudeixi a ningú denunciar els farsants aquests, no..
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
Les JERC a Lleida fa 76 anys que hi són, mentre l'ajill amb prou feines té 1 any. Sí el seu projecte és millor, que el demostrin amb arguments i no atacant a seus de partits polítics. La violència és l'argument de qui no té arguments.

Veure http://www.jerc.cat/ponent
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
la violència de l'estat, la de l'estat que avaleu i recolzeu si que ens demostra cop era cop, dia rera dia que el vostre únic argument és la raó de la força.
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
La força de la raó company, no t'equivoquis.

Gora Euskadi askatuta
Visquin els Països Catalans!
Endavant amb les JERC!
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
patètic francament patètic. A veure quan dediqueu el vostre temps a rebentar els que realment foten nosa i u deixeu de gilipollismes.

I no us ho diu un jerki, porto 5 anys militant a l'EI i estic introduït en moviments internacionals de contracimera, a mi tpc es que em fotin molta gracia erc-jerc francament, però dedicar un acte a fer propaganda contra ells ho trobo una pèrdua de temps descumunal, i una propaganda per erc contraproduent, pk encara que us cregueu ls deus del mon, la cajei, igual que la majoria d'organitzacions de l'EI les coneixem nomes els que estem introduits en el moviment politic i para de contar, que a la gent el vostre/nostre nom els hi importa molt poc.
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
patètic, com gairebé tot el que fa l'EIR, però clar, amb l'espanyolisme d'esquerres mai us fiqueu, per què serà?
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
tu per que xarres si no en tens ni idea a Lleida tots els que sinterfereixen al cami pringuen tan sigon espanyols com catalans i de esquerres o de dretes
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
23 mar 2007
poca memoria tens a Lleida es reventaen les manis l'espanyolisme d'esquerres (sindicato de estudiantes)i si sels hi fot canya es per que ho mereixen
espanyols d'esquerres com el PSOE-GAL?
24 mar 2007
quan parles de complicitat amb l'espanyolisme d'esquerres et refereixes als vostres amics del PSOE -GAL? als assassins de lasa i zabala, als responsables de l'operació Garzón i les tortures a 50 independentistes?

sàpigues, gran ignorant titella del montilla que el psoe no és d'esquerres

de res, macos!
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
24 mar 2007
SOu tots una colla de nazionalistes ignorants. No sé que fa més fàstic, si les vostres ànsies separatistes-estatalistes o les vostres lluites internes de pa sucat amb oli...
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
24 mar 2007
jo he entrat recenment a militar a una aj i penos que l'autor del post "penós" té una opinió molt madura de com tenim el pati. hem de ser conscients del que fem per que cada pas ens sumi i no ens resti.

salut companys de lleida.
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
24 mar 2007
els post de 'penós' i àcrata', igual que els dels jerquis, són dels mateixos provocadors

ignoreu-los, només volen desviar el tema

Ara potser el cap de setmana ens deixaran tranquils, ja tenen prou feina els d'ERC fotent-se punyalades entre els del sector llepaculs-psoe del puigcercós, i filoconvergents-carretero, mentre el seu 'gran líder', el pallasso de carod, balbuceja ridículs intents de justificació com a trist ninot de ventríloc de l'aparell del PSOE-GAL

és bo alertar la gent del tipus de púrria indigne que són les JERC, per molt que imitin l'estètica i part de la retòtica de l'esquerra indepdentista, són un patètic instrument enganyaximples per evitar que creixi una alternativa independentista al pasteleig poltroner dels grans, i convé que se sàpiga
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
25 mar 2007
Clar que sí, més clar impossible.
Re: [Lleida] Jove, passa d'ERC-JERC
26 mar 2007
cal recordar les traicions d'E.R.C. de cara a les municipals. força C.U.P.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more