Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: laboral
Un any de vaga
23 mar 2007
365 dies de lluita de David contra Goliat; un col·lectiu d'immigrants contra el major supermercat
Tal dia com avuí, el 23 de març del 2006 es va iniciar la ja anunciada vaga indefinida al centre logístic de Mercadona a Sant Sadurní d'Anoia, a la comarca barcelonina de l'Alt Penedès. La vaga fou rebuda per l'empresa i per l'estat il·legalment amb 80 treballadors d'altres centres i 30 guardies civils respectivament.

El passat mes de setembre, els treballadors en vaga van convertir l'aturada de total a parcial, fent-se sentir al centre de treball 1 dia a la setmana. Els treballadors no han abandonat fins ara la vaga més llarga de la història de Catalunya.

A dia d'avuí, Mercadona s'enfronta a unes 20 denúncies sense concloure: algunes pendents de sentència, i d'altres pendents de celebrar-se la vista. L'empresa, apart d'acomiadaments i sancions, ja ha rebut varies d'inspecció molt greus per vulnerar la normativa de seguretat i salut laboral, i per obstruir la màxima autoritat laboral.

Inicialment la vaga la van secundar 40 o 50 persones, la qual cosa es va anar reduint degut a, segons CNT-AIT, prop de 200 treballadors veterans que va mobilitzar l'empresa de tot l'estat i va allotjar en un hotel de Martorell, la qual cosa va desmoralitzar la gent en vaga.

Per això, des de CNT-AIT s'ha convocat una manifestació contra l'assetjament laboral a Mercadona, per dissabte 31 de març a les 12.00h a la plaça dels Països Catalans de Barcelona.


Secció sindical de CNT-AIT a Mercadona
www.cnt.es/mercacoso
Copyleft: Reconeixement (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/)
Mira també:
http://www.cnt.es/mercacoso/
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/295630/index.php

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Un año en huelga [es]
23 mar 2007
365 días de la lucha de David contra Goliat; un colectivo de inmigrantes contra el mayor supermercado

Tal día como hoy, el 23 de marzo del 2006 se inició la ya anunciada huelga indefinida en el centro logístico de Mercadona en Sant Sadurní d'Anoia, en la comarca barcelonesa de l'Alt Penedès. La huelga fué recibida por la empresa y por el estado ilegalmente con 80 trabajadores de otros centros y 30 guardias civiles respectivamente.

El pasado mes de septiembre, los trabajadores en huelga convirtieron el paro de total a parcial, haciéndose sentir en el centro de trabajo 1 día a la semana. Los trabajadores no han abandonado hasta ahora la huelga más larga de la historia de Catalunya.

A día de hoy, Mercadona se enfrenta a unas 20 denuncias sin concluir: algunas pendientes de sentencia, y otras pendientes de celebrarse la vista. La empresa, aparte de despidos y sanciones, ya ha recibido varias de inspección muy graves por vulnerar la normativa de seguridad y salud laboral, y por obstruir la máxima autoridad laboral.

Inicialmente la huelga la secundaron 40 o 50 personas, lo que se fué reduciendo debido a, según CNT-AIT, cerca de 200 trabajadores veteranos que movilizó la empresa de todo el estado y alojó en un hotel de Martorell, lo cual desmoralizó a la gente en huelga.

Por esto, desde CNT-AIT se ha convocado una manifestación contra el acoso laboral en Mercadona, para el sábado 31 de marzo a las 12.00h en la plaza Països Catalans de Barcelona.


Sección sindical de CNT-AIT en Mercadona
www.cnt.es/mercacoso
Copyleft: Reconocimiento (http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/)
Sindicato Sindicat