Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[24 de març] Manifestació per l'okupació a Gràcia
23 mar 2007
MANIFESTACIÓ 24 de Març a les 19 hores a la plaça del Diamant

CAP DESALLOTJAMENT SENSE RESPOSTA
CAP DESALLOTJAMENT SENSE RESPOSTA !!!
mentre seguiu especulant, continuarem okupant...

El dissabte 10 de març al matí l’Assemblea de Joves de Gràcia (AJG)-CAJEI vam okupar una antiga escola al carrer Milà i Fontanals número 4-6, cantonada amb Camprodon. Des del 2006 l'escola ja no seguia amb la seva activitat, i considerant que fa més de 15 anys que esperem un Casal de Joves de Gràcia, vam creure que aquest podia ser un espai apropiat. Alhora, evitàvem que amb la seva inactivitat l'antiga escola fos objecte de l'especualció urbanística tant present els darrers temps a la nostra Vila.
Ja des del dissabte mateix en que reobrirem l'escola començarem a netejar i acondicionar-la, a la vegada que inciàvem contactes amb diferents grups de joves els quals els manca un espai gratuït per satisfer les seves necessitats, com els "esplais sense sostre", grups de teatre, o diversos joves que van manifestar la seva intenció de desenvolupar divesrsos tallers, xerrades o passes de vídeo. Fins i tot vam convocar pel dimecres 14 una reunió oberta amb els veïns per tal de fer-los també partíceps de l'espai, que per les seves dimensions, oferia moltes posssibilitats.
Però el dimarts 13 de març, cap a les onze del matí, ens va sorprendre la sempre inoportuna visita dels mossos d'en Saura, que amb deu furgonetes i un ariet posaren fi al projecte en qüestió de minuts. Després de rebentar la porta van identificar les quatre persones que hi havia dins la casa i que estaven treballant per rehabilitar la sala que havia de ser la biblioteca. Els 4 joves van ser citats a declarar a la comissaria de Gràcia a Vallcarca l’endemà dimecres 14 de març. L’ordre de “desallotajment immediat� estava signada pel jutge Emili Soler Calucho, titular del jutjat 27 de Barcelona.
Després del desallotjament es va realitzar una concentració davant de la casa mentre els operaris tapiaven la porta d´entrada a l´edifici. Seguidament es va tallar el trànsit del carrer Còrsega amb pancartes.
A les sis de la tarda, es va convocar una manifestació a la plaça del Diamant per poder respondre al desallotjament. Mica en mica es van aplegar més d’un centenar de joves, i no tan joves, a més a més d’alguns agents de paisà. La manifestació, encapçalada amb el lema “Saura còmplice dels especuladors�, va iniciar la marxa cap a la plaça Virreina. A continuació la manifestació va dirigir-se cap al seu destí, l’ajuntament de la Vila on s’estava celebrant el ple del districte. En arribar a Rius i Taulet agents municipals i mossos van tancar-se a l’interior impedint així qualsevol intent d’accés a l’edifici per part dels manifestants.

És per això que convoquem a mostrar el nostre rebuig a l'especulació i als desallotjaments a la següent mobilització:

MANIFESTACIÓ 24 de març a les 19 hores a la plaça del Diamant

Assemblea de Joves de Gràcia- CAJEI (Coordinadora d'assemblees de joves de l'Esquerra Indepenndentista) www.cajei.net
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [24 de març] Manifestació per l'okupació a Gràcia
23 mar 2007
El mateix dia que al centre hi ha una mani gran pel dret a l´habitatge? aneu una mica al vostre rotllo no?
Re: [24 de març] Manifestació per l'okupació a Gràcia
23 mar 2007
si no seguir el rollo dels vivendieros es anar al seu rollo...doncs molt ben fet per la gent de Gràcia
Re: [24 de març] Manifestació per l'okupació a Gràcia
24 mar 2007
és doues hores més tard, no cal començar a emmerdar

a més a aquests no es limiten a cançonetes ni cartellets
Sindicato Sindicat