Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat del sepc davant l'acció contra els mossos i l'exèrcit
22 mar 2007
Aquest matí el SEPC ha fet una acció contra la presència dels mossos i de l'exèrcit al saló de l'ensenyament. Com ja és costum, els mossos han reprimit qualsevol forma d'expressió dissident i han identificat 15 joves que feien ús dels seus drets. Aquí us adjuntem el comunicat del SEPC
COMUNICAT DEL SEPC DAVANT LA PRESÈNCIA DELS MOSSOS I L’EXÈRCIT ESPANYOL AL SALÓ DE L’ENSENYAMENT


Aquest migdia el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha denunciat la presència dels Mossos d’Esquadra i de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament (Estudia), on disposen de dos espais per mostrar-se i reclutar als joves que visiten aquesta fira.
La protesta, que ha consistit en desplegar dues pancartes mostrant el desacord del SEPC per la presència d’aquests cossos repressius al Saló, ha estat reprimida i ha acabat amb la identificació de 15 joves que simplement feien ús del seu dret a la llibertat d’expressió.
Amb l’actuació d’avui, els Mossos d’Esquadra han tornat a demostrar el seu tarannà dictatorial, reprimint, altre cop, la llibertat d’expressió dels i de les estudiants.

El SEPC veiem una manca de consideració cap als estudiants en concret, i en general, cap a tota la comunitat educativa, la presència d’aquests cossos repressius a un Saló dedicat a l’educació. Els cossos policials, entre ells els Mossos d’Esquadra són els tristos protagonistes de la repressió i el control que viu actualment el moviment estudiantil català.
L’exemple més proper i clar d’aquest fet són les actuacions que el cos dels Mossos d’esquadra ha protagonitzat els darrers anys davant de les manifestacions de protesta contra la imposició de l’EEES i en defensa de l’escola pública Catalana, on aquest cos policial ha carregat contra els estudiants, ferint-ne centenars i practicant desenes de detencions. També denunciem la coacció i el control social que exerceixen els Mossos d’esquadra en els Instituts d’Ensenyament Secundari del Principat.

Pel que fa a la presència de l’exèrcit, que representa l’imperialisme espanyolista i la cultura de la guerra, que es presenten al Saló per rentar-se la cara davant els i les joves, el considerem un insult per a totes les estudiants catalanes que lluiten per aconseguir la llibertat.

Per tot això, el SEPC:

- Exigim l’exclusió dels Mossos d’Esquadra i de l’exèrcit espanyol del Saló Estudia.

- Demanem que no es cedeixen més espais en els esdeveniments educatius als cossos repressius.

- Exigim que es respecti el dret a la llibertat d’expressió dels estudiants, i censurem l’actuació repressiva d’avui dels agents dels Mossos d’Esquadra.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
22 de març de 200

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat del sepc davant l'acció contra els mossos i l'exèrcit
22 mar 2007
Molt bé, molt bé continuem endavant!

Visca el SEPC!
www.sepc.cat
Re: Comunicat del sepc davant l'acció contra els mossos i l'exèrcit
22 mar 2007
Comunicat públic del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC):
EL SALÃ DE LâENSENYAMENT, UN MERCAT MÃS.


Els propers dies, del 21 al 25 de març torna a la Fira de Barcelona, el tradicional Saló de lâEnsenyament. Any rere any, aquest âsalóâ? potencia unes forma de ser que fan dubtar de la definició com a espai dâinformació útil i realista que es pressuposa que és. De fet, Estudia sâha convertit en un negoci més per la Fira de Barcelona i, a propòsit de la Generalitat, en una mena de gran superfície comercial on els centres educatius intenten captar, mitjançant tots els mètodes possibles, els estudiants-clients. De fet, no sabem si amb aquesta intenció, el Saló és la viva imatge del mercat que dia a dia sâestà imposant en el món educatiu on les grans empreses van adquirint poder i van transformant lâeducació en una simple eina per augmentar seus beneficis.

Des dâun temps ençà, el SEPC és present a la cita. I és que des del SEPC volem aportar el nostre punt de vista a la cita i mostrar-nos als i les estudiants com una eina útil per transformar lâensenyament actual i defensar els drets de tots i totes des del marc de lâesquerra independentista. Al mateix temps, aprofitem lâocasió per denunciar el funcionament,en general, i les perversitats del model educatiu actual.

Des del SEPC considerem molt greu que Estudia intenti equiparar el futur educatiu dels estudiants de secundària a un hotel de 5 estrelles, quan en realitat, amb el model actual, la majoria dels i les estudiants acaben rebent una formació equiparable a una simple pensió. I és que la publicitat, la imatge i els somriures fàcils centren un Saló de lâensenyament buit dâexplicacions del que significa realment continuar la formació personal. A més, entremig de les bones cares, Estudia permet que els Mossos dâEsquadra i lâexèrcit espanyol tinguin la seva paradeta al recinte. El SEPC considera aquest fet un autèntic acte dâhipocresia i rebutja la presència dels cossos repressius en un espai cenyit a lâàmbit de lâeducació. Trobem clarament fora de lloc que les forces repressives, que han mantingut una actitud contrària al moviment estudiantil detenint estudiants pel simple fet de manifestar-se, en el cas dels mossos, o que representen lâimperialisme de lâEstat espanyol i la cultura de la guerra, en el cas dels militars, intentin aprofitar-se del saló per rentar la cara davant els i les joves que aniran a la cita.

El SEPC vol aprofitar lâocasió per deixar clara davant de tots i totes les estudiants i la comunitat educativa en general el seu posicionament davant la deriva que estan agafant les polítiques actuals tant a nivell europeu com a nivell estatal espanyol i francès o en lâàmbit autonòmic.

A nivell universitari la LOU, la LUC i lâaplicació del procés de Bolonya sâhan traduït en tres realitats ben clares:

- En primer lloc, ha significat una privatització encoberta del sistema universitari. Això és així degut a lâaugment de poder de les empreses en els òrgans de govern universitaris i la dependència de les universitats públiques envers el finançament privat i empresarial en un sistema de competitivitat permanent on els centres els manquen els recursos públics. Aquesta privatització també aporta que les universitats siguin cadenes de transmissió del discurs dominant on imperen els valors del neoliberalisme, el patriarcat o lâEstat espanyol com a única realitat nacional.

- En segon lloc, el nou sistema incrementa lâelitisme en el sistema universitari ja que, a part del sistema dâestudiant a complert, es creen centres de primera i centres de segona que a lâhora de la veritat estaran dividits segons els recursos de cada estudiant. El nou model fa desaparèixer les beques i proposa, en un petit ventall, els crèdits amb els bancs com a única solució per poder accedir a lâeducació superior. En definitiva un model classista que aposta per un jovent endeutat fins i tot per un dels drets més universals, lâeducació.

- Finalment, la direcció que sâestà prenent a nivell universitari és un greu perill per la llengua catalana i pels Països Catalans com a realitat. Cada dia, ens allunyem més dels currículums propis a nivell del nostre país i avancem més cap a lâhomogeneització cultural dins a les universitats. Els intercanvis i la mobilitat sense cap política lingüística a darrera està significant la desaparició de la llengua catalana de les universitats i de la ciència en general, en detriment del castellà i de lâanglès.

Pel que fa a secundària, la situació tampoc és per tirar coets. Per començar, només cal mirar les infraestructures dels instituts del país. Són totalment precàries i deficients i dificulten, i molt, que lâensenyament pugui arribar a ser de qualitat. Tot seguit, analitzem els centres educatius i ens adonem que ens trobem en un sistema elitista i dual a través dels instituts públics i les escoles concertades que, incloent les de lâOpus Dei, sexistes i retrògrades, són patrocinades cada vagada més per les institucions públiques. En aquest sentit de precarització, el dia a dia dels centres presenta múltiples aspectes a millorar. Un dâells és el nivell de ràtio dâalumnes per professor, el qual està molt per sobre del que seria idoni. Un altre és la segregació diària de centenars dâestudiants amb necessitats socioeducatives especials que es veuen obligats a emprendre un camí diferenciat per culpa de la mancança de recursos en lâensenyament públic. Per últim, des del SEPC es mostrem preocupats per les tendències que mostra el model de secundària. I és que no veiem que des de les institucions es vulgui atacar el sexisme que diàriament es viu a les aules, ni es vulgui evitar lâespanyolització dels instituts (la tercera hora de castellà a primària nâés un exemple més) ni, finalment, sâaposti per un model educatiu basat en la participació de lâestudiantat en la rutina dels centres.Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC)
Barcelona, 21 de març de 2007
www.sepc.cat
portaveu ARROBA sepc.cat
Re: Comunicat del sepc davant l'acció contra els mossos i l'exèrcit
23 mar 2007
marxeu hipòcrites!!
Re: Comunicat del sepc davant l'acció contra els mossos i l'exèrcit
23 mar 2007
marxeu hipòcrites!!
Colera camping CNT