Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Puaj, això les Assembles de Joves no ho fariem mai! Purisme o mort!
El portaveu de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, ha fet una nova passa cap al que ja s'intueix com a la fi de la lluita armada a EuskalHerria. El portaveu de Batasuna va afirmar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que la independència que cerquen per a EuskalHerria, ara ja en segle XXI és inviable si no és de manera pacífica i democràtica. Segons Otegi ningú ja no es planteja ara construir un Estat independent mitjançant la lluita armada, "perquè en termes socials i polítics no es podria sostenir"; també va qualificar qui ho defensi com a "greu error".

Els rumors apunten a que ETA podria anunciar en breu un nou comunicat amb un fons polític evident que podria aclarir el procés de pau i impulsar-lo definitivament, mentre que en paral·lel podria impulsar també la presència legal de la formació abertzale a les properes eleccions forals i municipals del proper 27 de maig a Euskadi i Navarra. Otegi va afirmar que ETA manté els seus posicionaments perquè creu "que no hi ha les condicions democràtiques necessàries per construir un projecte de forma democràtica", i no pas perquè pretengui imposar un Estat independent mitjançant la violència.

Precisament avui Otegi havia d'anar a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid, per respondre de les acusacions d'apologia del terrorisme. Otegi ha quedat embussat a mig camí degut a les fortes nevades que des d'ahir s'estan produïnt al nord de la Península Ibèrica, i finalment ha girat cua i ha tornat cap a Euskalherria. L'Audiència ha decidit aleshores que fos detingut per la força i traslladat per la guardia civil a Madrid, cosa que s'ha dut a terme a la tarda d'avui. La vista d'aquest matí s'ha suspès i els jutges de l'Audiència Nacional volien fer la vista a les sis de la tarda, una cosa que no ha pogut ser perquè Otegi ha arribat en avió escortat per forces de seguretat espanyoles gairebé a les vuit del vespre.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
ets una mica infantil, no? quina lluita armada practiques tu?, hi ha molta gent a favor d'aquesta, però cadascú ja sap per que valora el moment en que s'ha de fer...

millor no fer anàlisis d'allò que no coneixes i menys per indymedia, desprestigies el moviment. si la cajei vol treure algun manifest ja s'aprovarà al seu lloc. de vegades semblem anarquistes...
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Aixo és un Troll!!!!!

Ni cas!!
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
lamentable...

Per poder-se "rendir" abans cal haver construït alguna cosa que s'assembli a un moviment seriós... I tranquil, demà tota la cajei al monte perquè l'amplíssima base social de l'EI us donarà suport...

Hola? perquè tocar una mica de peus a terra...?
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
això no ho ha escrit ningú de la cajei, sudeu d'aquest post.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Quan un projecte funciona bé, no tarden a sortir els que volen desprestigiar-lo. Policia, espanyolistes infantilistes o amants del vostre xinringuito...no us sortireu amb la vostra!

Endavant amb les Assemblees de Joves! Mort als intoxicadors!
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
igualment, això mateix porta dient tot el Moviment d´Alliberament Basc. i ETA en particular, desde la seva fundació com organització clandestina i armada. Que elss no practiquen la lluita armada per aconseguir la independencia nacional del poble basc i l´estat socialista, sino que lluitaran amb les armes fins que el Poble Basc tingui garantits els drets democràtics d´escollir el seu futur a través del referendum d´autodeterminació en un marc de justicia social. El cajeireu enmaranya!
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Què vol dir el llest aquest de la primera resposta amb "de vegades semblem anarquistes..."?
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Vol dir que és un autèntic imbècil, un ignorant més que es pensa que llegint a Lenin (si ho ha fet mai) pot fer la revolució. Pobret algú li hauria d'explicar una mica d'història i de marxisme n'hi haurien de fer un curs especial.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
El que obri el post és un troll. I hauria de saber que ETA mai ha volgut aconseguir la independència mitjançant la lluita armada. Això només ho pot aconseguir el poble basc democràticament. El que volen és el dret a decidir el seu futur.

Per a "ni cas" quan parles d'"amants del seu xiringuito", hauries de mirar-te el melic, tontet, i no entrar a parlar d'altres, que qui obri el post vol això precisament.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
lo mes trist de tot es donar-li ales als comentaris estupids....ja esta be de trols a indymedia...si us plau.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Però lo que diu aquest, a més, és mentida. En quin moment Otegi ha dit que hi ha actualment condicions democràtiques reals?
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
Publicat l'any 2005

Alternativa democràtica

La propuesta básica para la negociación política que surge de la actualización de la "Alternativa KAS", la "Alternativa Democrática para Euskal Herria", tiene dos marcos de negociación diferentes: uno entre ETA y el Estado español; y otro que corresponde a todos los ciudadanos vascos, por medio de un proceso democrático sin límites, con la capacidad de elegir entre todas las opciones.

El objetivo de la negociación política entre ETA y el Estado español es lograr el reconocimiento de Euskal Herria, imprescindible para que este proceso sea realmente democrático. Las últimas decisiones, sin embargo, sólo le corresponden, de forma indelegable, a la sociedad vasca.

Esta propuesta para la negociación política que presenta ETA para superar el actual carácter de la confrontación entre Euskal Herria y el Estado español es un instrumento a disposición de la sociedad vasca.

En la medida en que haya condiciones nuevas y medios democráticos, ETA adecuará su actividad a la nueva situación del conflicto, sin abandonar sus objetivos políticos últimos, la independencia de Euskal Herria y la lucha a favor de una sociedad basada en la justicia social.

En la medida en que se pacte y desarrolle esta propuesta se conseguirá superar el conflicto armado entre Euskal Herria y el Estado español.

A pactar entre ETA y el Estado español:

Si el Estado español aceptase las cuestiones planteadas, para que se inicie en Euskal Herria un proceso democrático, ETA anunciaría un alto el fuego.

El reconocimiento de Euskal Herria. El reconocimiento del derecho de autodeterminación y la unidad territorial.

* El derecho de autodeterminación no es una posición política, sino un derecho democrático que nos corresponde como pueblo. Aunque la decisión sobre cuándo, cómo y para qué se desarrolla ese derecho corresponde a los ciudadanos vascos, hay que asegurar el reconocimiento del derecho, porque es imprescindible para que Euskal Herria decida su futuro con total libertad.
* El reconocimiento de Euskal Herria exige superar la actual división territorial, aceptando la unidad territorial y levantando las fronteras institucionales. Cómo se concreta la unidad territorial, cómo se estructura Euskal Herria... será la decisión soberana de Euskal Herria.


El respeto del resultado del proceso democrático que se abrirá en Euskal Herria

* No se le pueden poner límites a la palabra del pueblo. Por lo tanto, el Estado español debe aceptar que respetará el desarrollo de ese proceso democrático y sus resultados, sean los que sean.
* La condición mínima para canalizar ese proceso democrático es que todos los ciudadanos puedan participar en él sin presión alguna. Por lo tanto, para ese proceso democrático es imprescindible una amnistía general, posibilitando la excarcelación de todos los presos y el regreso de todos los huídos.
* Es igualmente imprescindible arbitrar medidas para que las Fuerzas Armadas españolas no influyan en ese proceso.

A debatir y pactar entre los ciudadanos vascos:

* En el proceso democrático que hay que extender para decidir las cuestiones que sólo competen a los ciudadanos vascos tienen que participar sindicatos, asociaciones, movimientos sociales, partidos, instituciones y, en definitiva, toda la sociedad, definiendo las opciones y los marcos de discusión y acuerdo adecuados para ello.
* A lo largo de ese proceso, tendrían que concretarse, como mínimo, estos temas: el desarrollo del derecho de autodeterminación (formulación, metodología, opciones, plazos...; la formulación y el proceso de construcción de la unidad territorial; las relaciones entre toda Euskal Herria; las competencias de la nueva organización institucional que se va a pactar, sin ningún tipo de límite preconcebido; la planificación socio-económica; la desmilitarización, y la composición y carácter de las fuerzas policiales); los derechos educativos; las libertades democráticas...
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
el post i la primera resposta patètiques....
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
que facil es parlar d'un problema quant no t'afecta directament, deixeu que els/les vasques decideixin pre ells mateixos i deixeu de fer-vos palles mentals, com si la lluita armada fos algo facil de entendre, practicar etc... Tu no ho faries mai perque no tens ni idea ni valor ni cervelll per practicarla. el lema purisme o mort és d'un feixisme que ni ho comento. ves-t'en a llegir una mica, que et farà bé.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
ETA a mort

Gora ETA
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
22 mar 2007
he rigut XDDD

purisme o mort!
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
23 mar 2007
no creieu que abunda la pedanteria? evidentment, com a mínim l'autor del primer post es un troll, però sempre he pensat que es bo saber dir les coses. si anem amb aquestes pedanteries ens cremarem.

salut i cuideu-vos tots.
Re: Otegi s'ha rendit a espanya
24 mar 2007
que trist que indymedia no esborri aquest post

està molt bé que algú es vulgui divertir escrivint tonteries, i quatre penjats li segueixin el fil, però aquesta mena de pallassades fan mal al mitjà

que no ho veieu que és tot un fake llastimós?
Sindicat Terrassa