Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Aquest dissabte 24 de març, tots i totes pel dret ple a l'habitatge
21 mar 2007
COMUNICAT DE LA SECRETARIA D'ACCIÃ SOCIAL DE LA CGT

âA l'Estat Espanyol, l'habitatge és el més car del món, tenint en compte els sous dels ciutadans. La nostra principal amenaça és l'especulació descontrolada amb un bé de primera necessitat com és l'habitatge. Això està provocant molts problemes que es tradueïxen en drames personals, familiars i col·lectius. Volem que això canviï.â?
Amb aquest senzill i contundent paràgraf s'explica en la pàgina VdeVivienda (http://www.vdevivienda.net/), la raó primera i última de les espontànies, democràtiques, horitzontals, intergeneracionals, necessàries, raonables i transformadores mobilitzacions que des de fa un any s'estan produint en tot l'estat espanyol per a exigir que âl'habitatge és un dret, no un negociâ?.

CGT assumeix i fa seva aquesta reivindicació i aquesta lluita, puix que forma part d'una lluita general per l'ampliació i aprofundiment dels drets socials, que han de ser reclamats, exigits i exercits en igualtat per tots i totes.

Per això CGT anima i convida a tota la ciutadania, a les persones assalariades, a la població immigrant (amb i sense papers), a joves i grans, ... que acudeixin aquest dissabte 24 d'Abril a les manifestacions i concentracions convocades en les diferents ciutats pel dret ple a accedir a un habitatge digne, en condicions econòmiques no subordinades als interessos del mercat financer i immobiliari.

Ãs necessari destapar i denunciar l'especulació del sòl i del preu dels habitatges deguts a la corrupció generalitzada de la classe política, dels bancs, de les grans constructores i promotores, i exigir una reapropiació social, col·lectiva, ecològica i autogestionada del territori. Enfront de 3 milions d'habitatges buits, enfront de la generalitzada precarietat social i laboral, és un exercici necessari de saludable rebel·lia el cridar a l'estat i al capital, que amb la dignitat de les persones no es juga.

L'HABITATGES ÃS UN DRET, NO UN NEGOCI !

Secretaria d'Acció Social del Comitè Confederal de la CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aquest dissabte 24 de març, tots i totes pel dret ple a l'habitatge
21 mar 2007
Si es que pots tornar a ta puta casa, fes-ho gratis amb la Saltada!!

Primera Saltada Popular de BCN - Colada masiva al metro per exigir un servei "públic" digne i gratuït.

24 de Març, 20.00 hores. Plaça Urquinaona
Re: Aquest dissabte 24 de març, tots i totes pel dret ple a l'habitatge
22 mar 2007
Son dues reivindicacions diferents, amb arguments i objectius diferents. La mani de la vivenda arrastrarà molta gent, òbviament. Sembla que els de la saltada (qui hi ha radere?) se'n vulgui aprofitar. Mateix dia, quan la mani de vivenda s'estarà acabant...

Això de la saltada em comença a fer mala espina... (?)
Sindicat