Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès demana la llibertat de Núria Pòrtulas
20 mar 2007
VOLEM LA NÚRIA A CASA!!
foto16.jpg
Ahir al vespre va ser aprovada per unanimitat, a l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, una moció que demana la llibertat de la jove de Sarrià de Ter Núria Pòrtulas. La moció, que havia estat presentada per la Candidatura d'Unitat Popular, va ser àmpliament esmenada pels grups municipals del PSC i CIU. ERC va ser l'únic partit que va donar suport a la moció tal com havia estat presentada. Tot i que Otger Amatller va insistit en denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra, la legislació antiterrorista i el paper de l'Audiència Nacional espanyola, finalment la CUP va acceptar les esmenes per tal de fer prevaldre la petició de llibertat per la jove de Sarrià de Ter. Finalment, i per sorpresa, el regidor del PP va anunciat el vot favorable del seu grup a la moció esmenada. Les esmenes del grups majoritaris del plenari varen eliminar completament la part expositiva, i la part resolutiva va quedat d'aquesta manera:

1. DEMANAR la posada en llibertat PROVISIONAL immediata de Núria Pòrtulas.

2. Expressar el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès a la Núria Pòrtulas i la seva família.

3. Expressar la preocupació generada per la falta d'informació que ha tingut la família i per la situació d'aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció.

4. Fer arribar la moció al Ministeri de Justícia, Ministeri de l'Interior, a la Fiscalia General de l'Estat, a l'Audiència Nacional, a la conselleria d'Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l'advocat de la Núria Pòrtulas.

http://blocs.mesvilaweb.cat/jsalviac
Mira també:
http://www.cupvila.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès demana la llibertat de Núria Pòrtulas
20 mar 2007
MOCIÓ ORIGINAL

Moció per la llibertat de Núria Pòrtulas

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, veïna de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Area Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra.

Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgones dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il•legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments socials de les comarques gironines.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsedats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra.


El grup municipal de la CUP proposa que aquest ple acordi:


1. Exigir la posada en llibertat immediata de Núria Pòrtulas.

2. Expressar el suport de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès a la Núria Pòrtulas i la seva família.

3. Expressar la preocupació generada per la falta d'informació que ha tingut la família i per la situació d'aïllament en què ha viscut la Núria els primers dies de la seva detenció.

4. Exigir la derogació de la llei antiterrorista i de l'Audiència Nacional espanyola (hereva del Tribunal d'Ordre Públic franquista).

5. Fer arribar la moció al Ministeri de Justícia, Ministeri de l'Interior, a la Fiscalia General de l'Estat, a l'Audiència Nacional, a la conselleria d'Interior, a la família Pòrtulas Oliveras i a l'advocat de la Núria Pòrtulas.

Vilafranca del Penedès, 12 de març de 2007

Otger Amatller Gutiérrez
Candidatura d'Unitat Popular
Sindicat