Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els Mossos desallotgen de matinada Can Punxes al barri de Sants de Barcelona
20 mar 2007
20.03.07 Passaven pocs minuts de les sis de la matinada quan els Mossos han esbotzat la porta de l’edifici, i han entrat davant la sorpresa dels habitants de la casa, que no s’esperaven la intervenció policial. De fet, els habitants de Can Punxes no havien rebut cap denúncia ni tenien constància de tenir cap procés obert de desallotjament, segons informa barrisatns.org
Però segons han explicat els joves que vivien a la casa okupada, la propietària de l’immoble havia posat una denúncia contra els habitants i el jutjat número 19 de lo Penal ha decretat el desallotjament urgent de la casa, sense posar-ho en coneixement dels veïns que habitaven l’immoble.
El desallotjament sâha produït sense incidents malgrat la forta presència policial, i els joves han pogut treure les seves pertinences, més nombroses de lâhabitual si tenim en compte que ha estat una intervenció policial que ha agafat als habitants per sorpresa. Abans de les deu del matí, i amb la presència dels propietaris de lâedifici, un grup dâoperaris ha començat a tapiar lâimmoble.

Okupada des del 18 de gener del 2006, aquest immoble ja havia estat okupat el 2004 per un grup de joves, que durant uns mesos van rehabilitar un edifici abandonat des de feia anys, i el van convertir en un espai per viure. Malgrat tot, els propietaris van denunciar als joves, i després d'un procés judicial el jutge va dictar una ordre de desallotjament cautelar amb data oberta, fet que va portar als habitants a abandonar la casa. Des de llavors, l'immoble estava abandonat, fins la reokupació de l'edifici a principis de l'any passat per un grup de veïns del barri, que van recuperar l'espai per viure-hi.

Crida a la mobilització
En repulsa a lâactuació policial dâaquesta matinada que ha deixat sense casa a diversos veïns del barri, i per âdenunciar lâespeculació immobiliària i els desallotjaments executats per Joan Saura i Jordi Hereuâ?, sâha convocat aquest vespre una cassolada popular a les 8 del vespre davant el Districte de Sants. Pel proper divendres 23 de març a les 19:30 hores a la plaça de Sants, sâha convocat també una marxa de torxes contra els desallotjaments i per denunciar la política urbanística de les administracions, que âprotegeixen als especuladorsâ? i âdeixen a sense cases a la gentâ?, en paraules dâun dels concentrats aquest matí davant Can Punxes.

En aquest sentit, cal recordar que el dia després, dissabte 24 de març, el moviment en defensa dâun habitatge digne ha convocat una manifestació contra lâespeculació immobiliària i pel dret a un habitatge digne a les 5 de la tarda a la Plaça Universitat. Des de Sants lâAssemblea de Barri de Sants (ABS) convida a tot el veïnat a formar un gran bloc a les 4 de la tarda a la plaça de Sants per anar fins lâinici de la marxa.
Mira també:
http://www.llibertat.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Mossos desallotgen de matinada Can Punxes al barri de Sants de Barcelona
20 mar 2007
Està bé que feu refregits, i fins i tot que reproduïu paragrafs sencers de les notícies d'altres portals d'informació com www.barrisants.org, però si us plau, citeu les fonts i sobretot respecteu la signatura pel que fa a les fotografies!! Els fotografs -sobretot els compromesos- justifiquen la seva feina amb les fotografies que publiquen, i quan van mal dades els va molt bé haver publicat fotografies signades a diversos mitjans. Adjunto una notícia al respecte.


Un fotògraf de Sants denuncia assetjament per part dels Mossos dâEsquadra

Escrit per Albert Alonso
divendres, 09 març 2007

>No és la primera vegada que els agents intimiden al jove compromès amb els moviments socials del barri

Albert G.G., fotògraf proper als moviments socials del barri de Sants i col·laborador habitual de publicacions com La Burxa o el portal de notícies Barrisants.org, ha denunciat a aquest mitjà les intimidacions i assetjaments per part dels Mossos dâEsquadra que ha patit en els darrers dies. Segons relata el jove, veí de Sants, el passat dimecres a la tarda, quan es dirigia al seu lloc de treball, agents antiavalots dels Mossos dâEsquadra el van aturar davant mateix de la feina i li van demanar que sâidentifiqués. El jove va demanar als agents el motiu de la identificació, però els agents no li van comunicar res i el van retenir durant gairebé mitja hora al bell mig de la Rambla sense donar cap explicació. En una mostra de prepotència i amb voluntat d'intimidar, els agents van arribar a empentar-lo contra la furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos, i van desatendre els requeriments del jove, que els demanava explicacions per la seva actitud i pel motiu de la identificació. Davant de la seva negativa a identificar-se, i sense mediar paraula, els agents els van immobilitzar i catxejar.

Aquesta no és la primera vegada que el jove és aturat pels Mossos davant del seu lloc de treball. Va ser a mitjans de desembre de lâany passat, quan dos antiavalots van entrar a la seva feina, i amb males maneres van exigir que sortís i que sâidentifiqués. Els agents el van amenaçar per la seva condició de fotoperiodista compromès amb els moviments socials de base. També li van advertir que el denunciarien per amenaces i insults contra les forces policials pel simple motiu de fer fotografies.

Segons denuncia el jove, amb aquestes identificacions âseâm vol posar en evidència davant de tothom, per fer-me la vida impossible i provocar que em facin fora de la feinaâ?. Per tot això, ha anunciat que emprendrà accions legals contra aquestes arbitrarietats de les forces policials, amb lâobjectiu âdâevidenciar els abusos de poder de la policia i per reclamar la fi dâaquest tipus dâimpunitatsâ?.

Una persecució que ve de lluny

En lâactualitat, lâAlbert està pendent de judici per uns fets que es remunten al febrer de 2004, durant una acció contra la immobiliària Integral de Aparcamientos, propietària legal de lâedifici que llavors estava okupat per uns joves del barri. Els habitants de La Quinkalla, nom amb què es coneixia lâimmoble okupat, havien denunciat pressions per un grup de matons enviats per la mateixa immobiliària. Malgrat que la policia no va detenir ningú aquell dia, la brigada dâinformació de la Policia Nacional va arrestar al jove al maig de 2005, després dâuna investigació que va portar la policia a acusar-lo de participar en lâacció per la troballa dâuna empremta seva en una octaveta informativa que es va repartir aquell dia. El grup de suport i la seva defensa han indicat que aquesta no és una prova concloent per acusar ningú i menys per detenir-lo, i denuncien el caràcter "polític" de la detenció i del judici. Cal recordar que l'Albert va estar cobrint aquell acte atesa la seva condició de fotògraf de La Burxa. La fiscalia demana en total dos anys i mig de presó pels delictes de coaccions i danys, a més dâuna indemnització de 660 euros a la immobiliària.
Sindicat