Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat per anunciar la manifestació pel dret a l'habitatge del proper dissabte 24
20 mar 2007
Per tal d'evidenciar que ja fa anys que s'ha legislat en favor dels interessos de les grans corporacions financeres i immobiliàries l'Assemblea pel Dret a l'Habitatge de Barcelona - V de Vivienda va ocupar ahir durant unes hores una seu de La Caixa de Pensions al costat de la plaça Sant Jaume. L'objectiu de l'acció era convocar a la manifestació del proper dissabte 24 de març a les 17h a Pl. Catalunya. us hi esperem.
No hi ha varetes màgiques, diu lâHereu.
No hi ha varetes màgiques diu en Montilla.
No hi ha varetes màgiques, repeteix la Trilla.

La classe política, davant la pressió exercida per les mobilitzacions socials entorn al dret vulnerat de lâhabitatge, sâha vist obligada a posicionar-se i construir un discurs del que no sâhavia preocupat fins ara. Un discurs de mínims que assumeix lâexistència del problema però que esquiva intencionadament la càrrega de la responsabilitat. Un discurs on sâexpressa el comprimís de les administracions públiques per palâ¢liar lâescanyament al que estem sotmesos, però on es recalca insistentment que no hi ha varetes màgiques per a solucionar la primera font de preocupació de la ciutadania.
Aquesta sembla ser la frase de moda, la frase en boga, la frase âcoolâ? per sortir del impàs. Pervers discurs, el dels nostres polítics. Una cínica obra dâenginyeria lingüística, que mostra, una altra vegada, la seva insensibilitat davant una realitat que els queda massa lluny, massa distant per ser sentida.
Diuen que no hi ha varetes màgiques. Nosaltres tampoc hi creiem en les varetes màgiques. Tot i que un breu anàlisi dels fets ens obliga, si més no, a preguntar-nos per la presència de forces ocultes que actuen amb una lògica no ja màgica, sinó miraculosa: Com sâentén sinó que durant la última dècada, les caixes, els bancs, les constructores i les immobiliàries hagin experimentat augments anuals dels seus beneficis entorn del 20 %, i que en alguns casos hagin arribat a increments superiors al 40 %?
Però les astronòmiques xifres que presenten els seus balanços no ens enlluernen, ni ens fan perdre el nord de la racionalitat, ni ens fan caure en la ingènua ilâ¢lusió dels miracles. No és precisament per art de màgia, que ens trobem en aquesta situació. En tot cas, i per continuar amb la metàfora esotèrica que tant agrada als nostres polítics, si parlem de màgia, hauríem de parlar de màgia negra; i si parlem de varetes, hauríem de parlar de les varetes emprades per les successives administracions públiques i governs en forma de lleis vudú que han acabat asfixiant la societat civil:

Abracadabra..... desregulació del mercat hipotecari.
Abracadabra..... decreto boyer.
Abracadabra..... liberalització del sòl públic.
Abracadabra..... exempció fiscal de lâespeculació.
Abracadabra..... expropiem quan ens dóna la gana per fer plans urbanístics sense la participació
veïnal ; i el 3% a la butxaca!
Abracadabra..... i ara la Caixa em condona el deute que finança el partit...
No volem varetes màgiques. No acceptem que es banalitzin els nostres drets. No tolerarem que es desvirtuïn les nostres reivindicacions amb jocs de mans i de paraules que suposen un greuge, una humiliació i una burla pels centenars de milers de ciutadans que no podem accedir a un habitatge. No permetrem que sâatempti contra la nostra dignitat i que sâinsulti la nostra intelâ¢ligència.
Exigim, i no ens cansarem de repetir-ho, que es garanteixi el dret a lâhabitatge en condicions dignes. Els recordem que els drets fonamentals com lâhabitatge, lâeducació o la sanitat, no poden estar sotmesos ni a la lògica del mercat, ni als paràmetres de la rendibilitat i del benefici que el regeixen. I que no és amb varetes màgiques, sinó amb voluntat política, que sâhan dâabordar les reformes estructurals pertinents.
Exigim a les autoritats que deixin de ser meres comparses sotmeses a la voluntat de les entitats financeres i dels grans grups empresarials del sector immobiliari, i governin, complint la llei i el mandat que els legitima, pel conjunt dels ciutadans i no per als més privilegiats.
Per tot això convidem a la ciutadania, dissabte 24 de març a les 17:00 de la tarda a Plaça Catalunya, a manifestar-se pel dret a un habitatge sota el lema âDoncs serà que noâ? que expressa la indignació de la ciutadania per la negligent conducta de la classe política, i que invita a la societat civil a reconquistar un dret que ens ha estat expropiat de manera ilâ¢legítima i ilâ¢legal.
Deixem als polítics una vareta màgica, una barret de mag i una capa, perquè sâentretinguin durant les hores de lleure. I els retem a que demostrin voluntat política durant les hores de jornada laboral.

Assemblea pel dret a lâhabitatge de Barcelona â V de Vivienda
Mira també:
http://bcn.vdevivienda.net
http://vdevivienda.megaslibres.com

This work is in the public domain

Comentaris

vareta màgica
20 mar 2007
Doncs jo conec la vareta màgica que soluciona el dret a l'habitatge; Es diu expropiació dels beneficis especulatius i consisteix en recuperar el que és nostre : els diners fets a base de recalificacions. Tots aquests diners invertits en fer vivenda de propietat pública i posada en el mercat de lloguer a preu raonable, fent la competència al lliure mercadeig d'un dret fonamental.
Sindicat