Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Valencians sense veu
19 mar 2007
Manifest per la regeneració democràtica del País Valencià.

Davant la manca de qualitat democràtica, i la manca de reflex de la pluralitat política a les Corts Valencianes, els i les sotasignants, ciutadans que residim al País Valencià,
MANIFESTEM

El nostre desacord amb la barrera electoral fixada en el 5% autonòmic com a requisit per a l'obtenció de l'acta de diputat o diputada a les Corts valencianes, atès que no s'ajusta ni a la nostra realitat plural i diversa, ni es correspon amb els principis constitucionals de representativitat. Considerem que constituïx un greuge comparatiu amb i per als valencians respecte a la resta dels ciutadans d'Espanya, en ser l'única autonomia pluriprovincial que establix el topall electoral fins el 5% autonòmic. A més a més, també comporta un greuge comparatiu entre els mateixos ciutadans valencians, doncs els resultats d'una circumscripció electoral poden ser desvirtuats per les votacions de les altres circunscripcions, en ser el topall electoral d'àmbit autonòmic. Ambdues discriminacions contravenen allò disposat a l'article 14 de la Constitució de 1978.


La nostra preocupació que en les properes eleccions autonòmiques del 2007 la xifra de ciutadans sense representació política arribe al 17% dels votants, prop de 320 mil ciutadans . És a dir, un per cada set votants. En les eleccions de 2.003 en van ser més de 200 mil.


El nostre malestar per la nul·la receptivitat per part del PP i del PSOE amb més de dos mil suggeriments de ciutadans reclamant la modificació de la norma, durant la Ponència d'estudi de la reforma de l'Estatut a les Corts valencianes. La pràctica unanimitat de les persones i entitats de tota mena consultades en aquest tràmit parlamentari van manifestar el seu suport a que s'eliminara el topall del 5%.


El nostre malestar amb el PP per la seua voluntat manifesta de perpetuar la barrera electoral en la reforma de la Llei Electoral Valenciana que s'està tramitant actualment a les Corts, i també amb el PSOE per la seua manifesta manca de voluntat en resoldre aquesta excessiva limitació electoral, durant els 12 anys de govern autonòmic socialista i durant la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana al seu tràmit per les Corts Generals d'Espanya.

Pels valencians sense veu, exigim als partits polítics amb representació parlamentària a les Corts valencianes que arriben a un acord per a la rebaixa de la barrera electoral en la Llei Electoral Valenciana, com a mínim, a l'equivalent establert en la Llei Estatal de Règim Electoral, en el seu percentatge i en la seua circumscripció electoral. I ho exigim de màxima urgència, perquè en siga possible per a les eleccions autonòmiques del 2007.

Amb independència de si la nostra exigència és justament atesa en els termes del present manifest, ens comprometem a treballar per l'enfortiment de la nostra democràcia valenciana participant i promovent la participació en les properes eleccions autonòmiques i locals del 27 de maig de 2007.

No obstant això, en cas que persistisca l'exclusió arbitrària i política mitjançant l'actual barrera electoral, o d'altra igualment injusta, comprenerem que l'enfortiment de la nostra democràcia passa per descartar el nostre vot al PP i al PSOE per a les Corts valencianes, amb l'objectiu d'evitar el perill del bipartidisme, així com d'impulsar la màxima pluralitat política possible al parlament valencià

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valencians sense veu
20 mar 2007
Salut companyes/nys,
podeu dir qui firma açò? podeu donar més informació?

Gràcies.
Re: Valencians sense veu
20 mar 2007
Endevant companys,
Desde Catalunya tot el suport!!!!!!!
Sindicato Sindicat