Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació
4f:: 2 urbans imputats per tortures + mossos investigats per tortures
19 mar 2007
- Els Mossos, investigats per presumptes maltractaments als detinguts del 4F

- 2 urbans ja estan imputats per la jutge pels mateixos fets

- L´urbà ferit ja va sortir del coma i està en rehabilitació
19/03/07

Els Mossos, investigats per presumptes maltractaments

1. • Tres detinguts per agredir un urbà denuncien vexacions a comissaria
2. • La jutge ja ha imputat dos policies locals pels fets, que van tenir lloc el 2006

J. G. ALBALAT
BARCELONA

La jutge de Barcelona Carmen García Martínez, que investiga els presumptes maltractaments a tres nois detinguts a principis de l'any passat per deixar en coma un guàrdia urbà al carrer de Sant Pere Més Baix (Ciutat Vella), ha ampliat les seves indagacions als Mossos d'Esquadra. La magistrada reclama a la policia que identifiqui els agents que van custodiar a les dependències policials, almenys, un dels empresonats, Juan Daniel P. G. El succés va tenir lloc el 4 de febrer del 2006, durant els altercats que es van produir a les portes d'una festa il.legal que se celebrava en un edifici okupat.
La jutge ha obert diligències judicials separades per a cada una de les tres denúncies de presumptes maltractaments als joves. En una, la que correspon a Juan Daniel P. G., en què ja han declarat dos guàrdies urbans com a imputats, la magistrada ha remès un ofici als Mossos d'Esquadra en què reclama que la informin del lloc on va estar custodiat el detingut Juan Daniel P. G., així com els agents que el van vigilar i si, entre ells, hi havia una dona.

FINS AL FONS
Segons es desprèn de l'escrit remès als Mossos d'Esquadra, la jutge vol arribar al fons de l'assumpte. No es conforma només a conèixer la identificació dels agents que van custodiar l'arrestat, sinó que vol saber qui va practicar les ressenyes fotogràfiques i les dactiloscòpiques, així com l'hora en què es va efectuar aquesta tasca i el tipus de procediment que es va seguir. També demana que li aclareixin si, durant l'estada als calabossos de Juan Daniel P. G., aquest detingut va sol.licitar o va ser visitat per algun metge, i que la informin detalladament de les normes que hi ha sobre els menjars que se serveixen als detinguts durant la permanència a les dependències policials.
Juan Daniel P. G., Rodrigo Andrés L. H. i Àlex C. A. estan empresonats des del febrer del 2006 i estan acusats de llançar les pedres que van impactar en un guàrdia urbà, de 39 anys, que va caure a terra i va quedar en coma. Des del primer moment, els tres nois van denunciar presumptes maltractaments i vexacions per part de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.
Juan Daniel P. G. va explicar a la jutge suposades agressions dels guàrdies en el moment en què va ser detingut, així com els insults i les amenaces que li van proferir. Va explicar que a la comissaria dels Mossos d'Esquadra el van obligar a despullar-se i a posar-se a la gatzoneta, mentre un agent amb la cara coberta els filmava amb una càmera. El noi també va explicar que durant les 48 hores en què va estar detingut li van donar per menjar dos triangles de pa. D'aquí ve que la jutge reclami a la policia una informació tan detallada sobre els registres fotogràfics i els menjars.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idn=

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa