Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Acció de solidaritat amb els represaliats italians
18 mar 2007
IMG_0629.JPG
El passat dissabte dia 17 de març va tenir lloc una acció davant del consulta Itàlia en solidaritat amb les quinze persones detingudes el dilluns 12 de febrer que encara continuen preses i en règim d’alta vigilància en quatre presons de Milà. L’acció va consistir amb el desplegament d’una pancarta i la lectura i difusió d’un comunicat en el qual es condemna la vigència de lleis d’excepció com la llei antiterrorista, la persecució política que pateixen els moviments polítics i socials més actius de l’esquerra italiana, que no es respectin els drets judicials més bàsics com la presumpció d’innocència i el pèssim tractament informatiu que han fet els mitjans de comunicació en relació al cas. En el comunicat s’exigeix la supressió de la llei antiterrorista, la llibertat immediata dels detinguts i la retirada dels càrrecs que se’ls hi imputa, el respecte al dret a la presumpció d’innocència i la rectificació dels mitjans de comunicació i la retirada immediata de les fotografies.

Els fets ocurreguts a Itàlia

El dilluns 12 de febrer del 2007 es van duu a terme 80 registres policials al nord d'Itàlia a les ciutats de Pàdova, Milà i Torí ordenats des del ministeri públic italià que van acabar amb la detenció de quinze persones acusades de pertànyer a banda armada (article 306 del codi penal) i d'associació il•lícita per terrorisme (article 270 bis). A la matinada d'aquest dia la policia armada amb metralledores, pistoles i gasos lacrimogens van irrompre violemntament enfonsant portes i finestres a diferents cases segrestant tot tipus de material (ordinadors, mòbils, cotxes, fotografies, cartes, etc.). En la majoria dels casos també van ser registrats els llocs de treball i les cases dels familiars, fins i tot de persones que després no van ser processades i que n'han patit les conseqüències (acomiadaments, rebuig dels companys, transferiments laborals, etc.). Totes les persones registrades, entre elles dones embarassades i avis, van ser portades a comissaria on van romandre fins ben entrada la tarda, rebent tot tipus d'insults a banda que se'ls realitzaren fotografies, se'ls prengueren les emprentes digitals, etc. Les 15 persones finalment detingudes van ser transferides a quatre presons de Milà i durant els tres primers dies se'ls hi va aplicar la llei antiterrorista trobant-se en l'actualitat en presó preventiva en espera del judici sota un elevat índex de vigilància (restricció de les visites, del correu, aïllament d'altres presos, etc.), grau inferior a la incomunicació absoluta, llei 41 bis.
El dimecres 14 quatre persones més van ser detingudes quan repartien octavetes fora de les fàbriques contra la repressió de l'estat italià i per l'alliberament dels companys presos. Aquestes van ser posades en llibertat al cap de dos dies.
Els detinguts són persones que han participat activament en mobilitzacions contra la guerra d'Irak, l'ocupació israeliana a Palestina i l'ampliació de la base Ederle americana a Vicenza (Veneto), alhora que també són militants comunistes que han tingut un paper capdavanter en contra l'especulació, la precarització, l'explotació laboral, etc. a les seves respectives ciutats. Vuit d'ells pertanyien al sindicat CGIL, el qual ha engegat una campanya ferotge contra la violència. En aquest mateix sentit, cal destacar que la premsa italiana ha realitzat un paper pèssim en quant al respecte a certs drets com la pressumpció d'innocència i la violació de la intimitat criminalitzant les persones detingudes i els moviments socials als quals pertanyien i difonent noms, fotografies, direccions postals, llocs de treball, etc. tan de les persones preses com de persones lligades a aquestes personalment o políticament.
Cal dir que aquestes detencions han coincidit amb la manifestació convocada a Vicenza aquell mateix dissabte contra la base americana en la qual participaren 200.000 persones i on els companys dels detinguts acudiren amb pancartes demanant la llibertat d'aquests, forman un bloc de més de 3000 persones.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat