Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Accion- denuncia en las Casas Baratas
17 mar 2007
IMAG0056.JPG
IMAG0057.JPG
IMAG0065.JPG
IMAG0082.JPG
IMAG0110.JPG
Comunicat de l'acció - denuncia d'aquest matí a les Cases Barates a Buen Pastor:

Des dels barris dels voltants de Bon Pastor - Santa Coloma, Sant Andreu, Clot, Verneda, Trinitat, Besós Mar - hem estat observant durant els últims tres anys el desenvolupament del conflicte explotat arrel de la "remodelació" de les Cases Barates. Ara, al 2007, hem decidit que no podíem continuar quiets i callats davant de l'abús de poder i el mobbing que el Patronat Municipal de l'Habitatge està exercint sobre els habitants de les cases barates. Emparats per una Llei del Silenci que ells mateixos han instaurat entre els veïns, gràcies al treball constant d'una Associació de Veïns que només representa a una part del barri, l'Ajuntament i el Patronat están ignorant les reivindicacions legítimes de les famílies que resisteixen a la primera fase del barri obligant-les a viure acorralats per l'abandó i la degradació.


Hem decidit baixar al carrer, baixar al barri, i proclamar una VAGA AL REVÉS - enlloc de protestar deixant de treballar, protestarem treballant, pel barri i pels seus veïns i veïnes; tal i com fem cada día de les nostres vides als nostres barris i amb els nostres veïns i veïnes, des de les nostres cases i centres socials, okupats o no. Hem vingut a arreglar els sostres que el Patronat va tumbar; a netejar els carrers que va deixar inundar-se; a obrir i a acondicionar algunes de les cases que va tapiar i vandalitzar. Perquè aquest barri representa la ciutat que volem, una ciutat feta d'autogestió i relacions humanes, d'autoconstrucció i llibertat, de vida i de lluita.


NO VOLEM QUE ES TIRIN LES CASES BARATES: i recolzem les veïnes i els veïns que no volen que es tirin, tot i que reconeixem plenament la necessitat de totes les famílies del barri de tenir un habitatge en condicions. Però el Patronat té prou recursos com per reallotjar a totes les famílies que ho necessitin sense tenir que sacrificar un barri popular! Aquestes cases, la seva gent, la seva història, són part del patrimoni històric d'aquesta ciutat, són un monument viu al passat de lluita del qual nosaltres sóm hereus directes.


NO VOLEM els seus barris cancerígens fets de parquings i blocs de pisos; sabem que només és pels interessos especulatius de DRAGADOS que l'Ajuntament va decidir "remodelar" les cases barates de Bon Pastor; fingint de respondre a una necessitat veïnal, simulant un procès participatiu, i manipulant les necessitats reals de la població fins a marejar a una barriada sencera; la desesperació d'anys i anys d'espera força el veïnat al consens més que les tones de panfletos somrients amb els quals l'Ajuntament gasta els diners públics. Però no són suficients per a enganyar a un veïnat i a una població que sap que el que sempre ha volgut NO SÓN BLOCS DE PISOS sinò
QUE ELS DEIXIN VIURE EN PAU
QUE RESPETIN LA SEVA FORMA DE VIURE
QUE ARREGLIN LES SEVES CASES

Les institucions no ho fan,
haurem de fer-ho nosaltres.


Diferentes persones solidàries amb la lluita
dels veïns i veïnes de Bon Pastor

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Accion- denuncia en las Casas Baratas
18 mar 2007
Si us plau.
Algu podria donar l'adreça exacte d'on son les cases i com arribar-hi ?
Gracies
Re: Accion- denuncia en las Casas Baratas
18 mar 2007
des de la plaça orfila de sant andreu (metro st.andreu, L1) creues les vies del tren amb el pont de l'estació st.andreu comtal; creues el parc de la Maquinista i baixes per carrer ciutat de l'havana, fins a les quatre torres; amb el carrer augusto cesar sandino arrives al parc que està just davant de la primera fase de cases barates.

Sinò des de la parada de metro verneda de la linea lila (al carrer balmes de st.adrià) entres al barri de l'estadella i segueixes el carrer Enric Sanchiz (on està la biblioteca i el centre cívic) fins a la primera fase de cases barates.
Re: Accion- denuncia en las Casas Baratas
18 mar 2007
Felicitats companyxs!
Re: Accion- denuncia en las Casas Baratas
18 mar 2007
carrer albiol (busca una guia!)
metro... sant andreu
des de la plaça orfila (renfe sant andreu), 10 minuts caminant
Sindicat Terrassa