Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Accions per a Avui
12:30

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Acción!! Esta mañana han okupado las casas baratas del Buen Pastor
17 mar 2007
Esta mañana un grupo de personas ha okupado las casas baratas del Buen Pastor y necesitan apoyo, ¡¡¡vamos tod@s al buen Pastor!!!
Comunicat:

Des dels barris dels voltants de Bon Pastor - Santa Coloma, Sant Andreu, Clot, Verneda, Trinitat, Besós Mar - hem estat observant durant els últims tres anys el desenvolupament del conflicte explotat arrel de la "remodelació" de les Cases Barates. Ara, al 2007, hem decidit que no podíem continuar quiets i callats davant de l'abús de poder i el mobbing que el Patronat Municipal de l'Habitatge està exercint sobre els habitants de les cases barates. Emparats per una Llei del Silenci que ells mateixos han instaurat entre els veïns, gràcies al treball constant d'una Associació de Veïns que només representa a una part del barri, l'Ajuntament i el Patronat están ignorant les reivindicacions legítimes de les famílies que resisteixen a la primera fase del barri obligant-les a viure acorralats per l'abandó i la degradació.


Hem decidit baixar al carrer, baixar al barri, i proclamar una VAGA AL REVÉS - enlloc de protestar deixant de treballar, protestarem treballant, pel barri i pels seus veïns i veïnes; tal i com fem cada día de les nostres vides als nostres barris i amb els nostres veïns i veïnes, des de les nostres cases i centres socials, okupats o no. Hem vingut a arreglar els sostres que el Patronat va tumbar; a netejar els carrers que va deixar inundar-se; a obrir i a acondicionar algunes de les cases que va tapiar i vandalitzar. Perquè aquest barri representa la ciutat que volem, una ciutat feta d'autogestió i relacions humanes, d'autoconstrucció i llibertat, de vida i de lluita.


NO VOLEM QUE ES TIRIN LES CASES BARATES: i recolzem les veïnes i els veïns que no volen que es tirin, tot i que reconeixem plenament la necessitat de totes les famílies del barri de tenir un habitatge en condicions. Però el Patronat té prou recursos com per reallotjar a totes les famílies que ho necessitin sense tenir que sacrificar un barri popular! Aquestes cases, la seva gent, la seva història, són part del patrimoni històric d'aquesta ciutat, són un monument viu al passat de lluita del qual nosaltres sóm hereus directes.


NO VOLEM els seus barris cancerígens fets de parquings i blocs de pisos; sabem que només és pels interessos especulatius de DRAGADOS que l'Ajuntament va decidir "remodelar" les cases barates de Bon Pastor; fingint de respondre a una necessitat veïnal, simulant un procès participatiu, i manipulant les necessitats reals de la població fins a marejar a una barriada sencera; la desesperació d'anys i anys d'espera força el veïnat al consens més que les tones de panfletos somrients amb els quals l'Ajuntament gasta els diners públics. Però no són suficients per a enganyar a un veïnat i a una població que sap que el que sempre ha volgut NO SÓN BLOCS DE PISOS sinò
QUE ELS DEIXIN VIURE EN PAU
QUE RESPETIN LA SEVA FORMA DE VIURE
QUE ARREGLIN LES SEVES CASES

        Les institucions no ho fan,
        haurem de fer-ho nosaltres.


                            Diferentes persones solidàries amb la lluita
                            dels veïns i veïnes de Bon Pastor

------------------


Desde los barrios de los alrededores de Buen Pastor - Santa Coloma, Sant Andreu, Clot, Verneda, Trinitat, Besós Mar - hemos estado observando durante los últimos tres años el desarrollo del conflicto explotado a partir de la "remodelación" de las Casas Baratas. Ahora, en 2007, hemos decidido que no podíamos seguir quietos y callados delante del abuso de poder y del mobbing que el Patronato Municipal de la Vivienda està ejerciendo sobre los habitantes de las casas baratas. Amparados por una Ley del Silencio que ellos mismos instituyeron entre los vecinos y las vecinas, gracias al trabajo constante de una Associación de Vecinos que sólo representa a una parte del barrio, el Ayuntamiento y el Patronato estan ignorando las reivindicaciones legítimas de las famílias que resisten en la primera fase del barrio obligandolos a vivir acorralados por el abandono y la degradación.


Hemos decidido bajar a la calle, bajar al barrio, y proclamar una HUELGA AL REVÉS - en vez de protestar dejando de trebajar, protestaremos trabajando, para el barrio y para sus vecinos y vecinas; tal como lo hacemos cada día de nuestras vidas en nuestros barrios y con nuestros vecinos y vecinas, desde nuestras casas y centros sociales, okupados o no. Hemos venido a arreglar los techos que el Patronato tiró; a limpiar las calles que dejó que se inundaron; a abrir y acondicionar algunas de las casas que tapió y vandalizó. Porque este barrio representa la ciudad que queremos, una ciudad hecha de autogestión y relaciones humanas, de autoconstrucción y libertad, de vida y de lucha.


NO QUEREMOS QUE TIREN LAS CASAS BARATAS: y apoyamos a las vecinas y vecinos que no quieren que se tiren, aunque reconocemos plenamente la necesidad de todas las familias del barrio de tener una vivienda en condiciones. Pero el Patronato tiene suficientes recursos como para realojar a todas las familias que lo necesiten sin tener que sacrificar un barrio popular! Estas casas, su gente, su historia, son parte del patrimonio histórico de esta ciudad, son un monumento vivo al passado de lucha del cual nosotr@s somos hereder@s direct@s.


NO QUEREMOS sus barrios cancerígenos hechos de parquings y bloques de pisos; sabemos que sólo es por los intereses especulativos de DRAGADOS que el Ayuntamiento decidió "remodelar" las casas baratas de Buen Pastor; fingiendo de responder a una necesidad vecinal, simulando un proceso participativo, y manipulando las necesidades reales de la población hasta marear a una barriada entera; la desesperación de años y años de espera empuja hacia el consenso más que las toneladas de panfletos sonrientes con los cuales el Ayuntamiento gasta el dinero público. Pero no son suficientes para engañar a un vecindario y a una población que saben que lo que siempre quisieron NO SON BLOQUES DE PISOS sino
QUE LOS DEJEN VIVIR EN PAZ
QUE RESPETEN SU FORMA DE VIVIR
QUE ARREGLEN SUS CASAS

        Las instituciones no lo hacen,
        Tendremos que hacerlo nosotr@s.
                               
Diferentes personas solidaries con la lucha         de los vecinos y vecinas de Buen Pastor

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acción!! Esta mañana han okupado las casas baratas del Buen Pastor
17 mar 2007
...lxs rebeldes vecinxs de Bon Pastor llevan luchando desde ya unos años ...kon fuerza y klaridad lejos de cualquer pakto ....
SU LUCHA NOS INSPIRA ...NOS DA FUERZA ....
SOLIDARIAD KON LAS SOLIDARIAS
SOLIDARIDAD KON LXS KE SIGUEN LUCHANDO

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more