Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El govern veu la 'part positiva' de l'informe restrictiu amb l'estatut
16 mar 2007
No comparteix el contingut del text del govern espanyol, però el defensa perquè 'fa compatible l'estatut amb la constitució'
El conseller de la vice-presidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha dit que el govern veia bé l'informe de l'advocat de l'estat on es fa una lectura restrictiva de l'estatut perquè pugui superar el veredicte del Tribunal Constitucional. L'exectiu de Zapatero proposa una lectura restringida dels aspectes fonamentals del text, segons que informa avui La Vanguardia, com ara el finançament, la nació, les competències i les inversions. Carod valora que les al·legacions demostrin que l'estatut és compatible amb la constitució.

'Catalunya no és una nació en el sentit en què l'és Espanya, sinó una nacionalitat amb dret d'autonomia', diu l'informe de l'advocat de l'executiu espanyol que reprodueix avui La Vanguardia. Segons aquest text, l'estatut queda sempre subordinat a les lleis orgàniques espanyoles; així, per exemple, 'l'estatut es limita a assumir el paper que li correspon de regular mínimament la hisenda catalana, remetent la definició unitària del model a la llei orgànica específicament prevista a la constitució'. A més, el compromís d'equilibrar la inversió en infraestrcutures a Catalunya amb l'aportació al PIB de l'estat és, segons el govern de Zapatero, només una declaració d'intencions: 'el compromís d'inversió momés es pot entendre (...) en el sentit que la comissió a què es refereix farà propostes d'inversió en infraestructures a Catalunya que només es reflectiran als pressupostos anuals si les Corts espanyoles amb plena llibertat en consideren oportuna la inclusió, decidint lliurement la quantitat de la partida.

Reaccions

Carod ha dit, això sí, que si aquesta interpretació del text ingués repercussions legals el govern estaria preocupat. 'Hi hauria preocupació si el document s'hagués escrit ara, en el context de crispació a la política estatal', ha dit Carod, qui ha recordat que es va elaborar el 2 de novembre de l'any passat.

En canvi, el portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha avisat que aquest informe podia suposar 'una coartada' perquè els magistrats 'dits progressistes' apliquin una lectura molt restrictiva de l'estatut.

En canvi, Miquel Iceta (PSC) diu que el més important ara és garantir que l'estatut superi el tràmit del Constitucional, i després 'ja vindrà la batalla de la interpretació'.

El Consell per a l'Impuls de l'Estatut

D'una altra banda, els partits amb representació al Parlament català es reuneixen avui per primera vegada per seguir el desplegament que es fa de l'estatut. Participen a la reunió del Consell per a l'Impuls de l'Estatut els portaveus dels grups parlamentaris, tret de CiU, que hi envia dos tècnics: la federació considera que és un òrgan de perfil baix i protesta així per la negativa del govern a que participessin a les comissions bilaterals Generalitat-Estat.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El govern veu la 'part positiva' de l'informe restrictiu amb l'estatut
16 mar 2007
increible.. encara algu creu que ERC és independentista?
Re: El govern veu la 'part positiva' de l'informe restrictiu amb l'estatut
16 mar 2007
ahir a btv al programa que li han montat els $ociate$ a en antonio franco gràcies als serveis prestats com a ex-director del periódico del psc (també conegut com a el periódico de catalunya), hi havia una taula rodona entre una sèrie de periodistes (antoni basses, el director del periódico (germà del quim nadal el conseller d´obres públiques, esvorancs i esquerdes), el director de la vanguardia...) i el president polilla.

El significatiu per a mi van ser dues coses:

1a.- Que les preguntes dels periodistes eren més llargues que les respostes del polilla.

2n.- Les increíbles crítiques que va rebre per part de tots. No em pensaba que li fotessin tanta canya. I no és que fossin tan durs sinó que per ser tan llepaculs li van fer preguntes incòmodes que en polilla no va respondre.

Jo crec que ni els mass merda afins es traguen l´acció trifàsica d´aquest govern.

Si voleu donar la vostra opinió i veure com n´està d´agraït el senyor franco als sociates només cal veure el blog de participació del programa:

http://blog.barcelonatv.cat/espaipublic/
Sindicat Terrassa