Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La plataforma No a la MAT presenta un recurs judicial al Tribunal Suprem
15 mar 2007
La plataforma No a la MAT ha fet un pas més per a aturar la línia elèctrica de 400 Kv. Ha presentat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem contra el projecte de línia entre Sentmenat i Bescanó, aprovat per Madrid. A més, amenaça d'adreçar-se al Parlament Europeu, si el govern autonòmic no els dóna les dades que, segons el govern, demostren que la línia és necessària.

A més de les accions judicials, la plataforma continuarà lluitant al carrer contra el projecte. La plataforma hi ha repartit fulls informatius sobre la construcció de la MAT i sobre els projectes paral·lels previstos (una central generadora de cicle combinat i una substació transformadora).

'Si cal fer una manifestació a Brussel·les, la farem.'

----------------
DEGUT A LA FALTA DE INFORMACIÓ PER PART DE L’AJUNTAMENT DE BESCANÓ I DEL GOVERN DE LA GENERALITAT, LA PLATAFORMA NO A LA MAT, MODESTAMENT, US INFORMA DE LA QUE ENS CAU A SOBRE

SACRIFICI D’UN POBLE DAVANT ELS INTERESSOS ECONÒMICS DE LES GRANS EMPRESES ELÈCTRIQUES

Directa o indirectament relacionades amb la MAT, tres infrastructures de greus afectacions, que comporten serioses amenaces per la salut, per les activitats econòmiques locals i per la pèrdua del valor patrimonial, estan a punt de construir-se. Totes dins el terme municipal de Bescanó.
En el cas de la pèrdua del valor patrimonial, els veïns ho podem constatar si anem a l’Ajuntament i demanem poder consultar l’Estudi de Valoració Econòmica de l’impacte ambiental que comportarà la instal.lació de la Subestació Transformadora i de la línea de 400 KV, encarregat per l’Ajuntament de Bescanó al 2.005 a Arquitectos y Aparejadores Asociados, S.L. i que s’està utilitzant per negociar compensacions econòmiques amb Red Eléctrica Española, sense que els veïns en tinguem coneixement.

El motiu de tot això no és altra cosa que la MAT, una línia de transport elèctric de Molt Alta Tensió destinada a facilitar el comerç internacional d’electricitat, és a dir a augmentar els ja generosos beneficis de les companyies elèctriques transnacionals. Aquesta finalitat s’ha volgut disfressar amb els arguments falsos de que ha de servir per millorar el subministrament a les comarques gironines i l’alimentació del Tren d’Alta Velocitat, però NO ENS ENGANYEN!!!, el seu objectiu real i en el que es fonamenta la seva construcció es esdevenir una autopista elèctrica que faciliti encara més el pròsper negoci de la generació, transport i venda d’electricitat a tercers països a costa de la destrucció de gran part de les comarques catalanes.

Però anem a veure al detall quins són aquests monstres:
1/ LA SUBESTACIÓ TRANSFORMADORA DE 400/220/132Kv: Un desgavell de fils elèctrics i ferralla que emet un camp electromagnètic més important que el de la línia. És un element imprescindible de la MAT i malgrat això s’ha tramitat amb dos projectes separats(REE i Endesa) per minimitzar el impacte. Ocuparà 80.000 m2 i s’ubicarà a la zona de la Plaça dels Suros de Vilanna i voltants, a tocar de l’Esglèsia de Vilanna, suposant un greu impacte visual, mediambiental, social, econòmic i a la salut de les persones.

2/ LA L�NIA DE MOLTA ALTA TENSIÓ: Els ciutadans encara esperem que de forma imparcial es justifiqui la necessitat d’aquesta línia. Els alcaldes enquadrats dins l’associació AMMAT han vulgut portar a terme un estudi independent per determinar les necessitats reals que tenim a les comarques gironines i quines alternatives a la MAT existeixen per solucionar-les. Doncs bé aquest estudi ha estat boicotejat tant per les elèctriques com per la Generalitat de Catalunya i el Govern central: no han facilitat les dades tècniques que es necessitaven. En canvi han promugut informes, com el del CILMA, amb greus incoherències tècniques però que avalen el projecte de la MAT. NO HI HA DRET!!!! ens prenen per rucs!! La Línia ja sabeu que és: torres de més de 50 mts d’alçada (un edifici de més de 15 pisos) sustentant una estesa de fils que transportaran la bestiesa de 400.000 volts. Ah! i no us penseu que serà únicament una línia ja que de la subestació entraran i sortiran com a mínim 6 línies de 400 Kv, 3 de 220 Kv i 3 DE 132 kV d’ alta mitja i baixa tensió. En fí que Bescanó quedarà atrapat per una xarxa de fils, ferralla i electricitat.

3/ LA CENTRAL TÈRMICA DE CICLE COMBINAT: Una altra central, tèrmica en aquest cas, que es vol construir per aprofitar la MAT i exportar electricitat. Per més que ens diguin que aquestes són les instal·lacions més modernes, eficients i respectuoses amb el medi tots sabem que utilitzant gas i gasoil (combustibles fòssils que emeten CO2, nitrats, pluja àcida..) no pot tenir gaire futur. Fer front al canvi climàtic, com tots els governs reconeixen recentment, exigeix passar a les fonts renovables i no exhaurir fins el darrer moment els actuals combustibles fòssils. És per tant una instal·lació que cal considerar obsoleta i que com les altres no en treurem cap benefici sinó tot el contrari, 50.000 m2 de camps i boscos desapareixeran, a part de l’afectació directa a la salut de tots els veïns dels pobles dels voltants.

I TOTES TRES INFRAESTRUCTURES, A BESCANÓ, SUPOSANT L’EQUIVALENT A 16 CAMPS DE FUTBOL COM EL DEL CAMP NOU.

EL NOSTRE POBLE ES CONVERTIRÀ EN UNA TERANYINA DE L�NEES, EN UN PARC TEMÀTIC DE LES EMPRESES ELÈCTRIQUES (TRANSPORT, GENERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I DISTRIBUCIÓ D’ELECTRICITAT) ON ELS HABITANTS PATIREM LES CONSEQÜÈNCIES PER SEMPRE MÉS. I TOT AIXÒ A CANVI D’UNA MISÈRIA DE COMPENSACIONS ECONÒMIQUES QUE L’AJUNTAMENT COBRARÀ UNA SOLA VEGADA I EN CANVI LES EMPRESES ELÈCTRIQUES N’OBTINDRAN UNS BENEFICIS ECONÒMICS DE PER VIDA :ALGÚ HAVENUT EL POBLE A CANVI D’UN PLAT DE LLENTIES.

NO VOLEM QUE RED ELECTRICA DE ESPAÑA I FECSA-ENDESA CONVERTEIXIN BESCANÓ EN EL POBLE MÀRTIR D’UNS PROJECTES QUE SERVEIXEN ÚNICAMENT ALS SEUS INTERESSOS COMERCIALS, AMB LA COMPLICITAT DEL GOVERN DE CATALUNYA I DE L’AJUNTAMENT DE BESCANÓ.
REACCIONA D’UNA VEGADA, FES-HI ALGUNA COSA.

www.nomat.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La plataforma No a la MAT presenta un recurs judicial al Tribunal Suprem
27 mar 2007
NO ME GUSTA
Re: La plataforma No a la MAT presenta un recurs judicial al Tribunal Suprem
27 mar 2007
ME GUSTA LA ALBA ESPINOSA
Re: La plataforma No a la MAT presenta un recurs judicial al Tribunal Suprem
27 mar 2007
TOCAME LA TETA
Sindicato Sindicat