Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal : laboral
Trobades internacionals I 07 a París: conferència internacional sindical
15 mar 2007
Del dissabte 28 d'abril al dimarts 1 de maig de 2007 tindran lloc a Paris, per iniciativa de la CNT francesa, les trobades sindicals internacionals I 07, en l'organització de les quals col·laboren la CGT de l'Estat espanyol i la SAC de Suècia.

Hi assistiran delegacions dels quatre continents. Hi haurà un míting internacional (diumenge 29 d'abril trigui), concerts (dissabte 28 d'abril a la nit i dimarts 1 de maig a la nit) i trobades que es repartiran en 3 dies: del dissabte 28 fins al dilluns 30 d'abril. En la trobada hi participaran delegacions de països com Marroc, Senegal, Guinea, Benin, Camerún, República Sudafricana, Tunisia, Algèria, Bangladesh, Palestina, Colombia, Brasil, Argentina, EEUU, Mèxic, Alemanya, Estat espanyol, França, Portugal, Polònia, Irlanda, Turquia, Grècia, Suècia, Itàlia,...
A continuació reproduïm el programa: I 07 - TEMES DE LES TROBADES

DISSABTE 28 ABRIL

MATÃ?: TROBADES SINDICALS

- Encariment de la vida, salaris, allotjament.
Sens dubte, els treballadors i treballadores de tot el món, coneixen una reducció del seu poder adquisitiu, i han de plantar cara a dificultats com la pujada dels preus de l'habitatge, transports o productes de primera necessitat (menjar, en particular). Enfront d'això, diferents moviments socials es desenvolupen amb reivindicacions, que van, de la simple sol·licitud del respecte als drets fonamentals, fins a l'exigència d'una real redistribució de les riqueses: mentre que el capitalisme produeïx cada vegada més, la seva distribució és cada vegada més desigual.

- Deslocalitzacions, acomiadaments, atur.
La mundialització capitalista implica, cada vegada més, reestructuracions econòmiques, bé sigui en forma de deslocalitzacions, de tancaments d'empreses âno rendiblesâ?, de fusions, etc. Quina és la reacció internacional davant aquesta situació crítica per a molts treballadors?

- Cooperatives.
El sistema cooperatiu de producció pot ser una alternativa al model econòmic dominant, un mètode d'autoorganització dels treballadors, així com un arma de lluita sindical, en particular, en la recuperació d'empreses en procés de tancament...

- Representativitat, dret, llibertats sindicals, repressió sindical.
En un primer temps, es tracta de fer un repàs a la situació dels drets sindicals en cadascun dels països presents, en termes de dret d'existència dintre de les empreses i a nivell nacional, del dret de vaga, així com els atacs contra la llibertat sindical. Això per a desembocar en perspectives de lluites i mitjans d'acció comuns per a reforçar el dret sindical.

- Sindicalisme revolucionari, anarcosindicalisme i institucions.
Quina articulació entre lluites diàries i la visió revolucionària del sindicalisme? Fins a on pot anar el sindicalisme sense perdre la seva independència enfront de l'Estat i la patronal? Quina relació del sindicalisme amb l'esfera política?

- Unió Europea. Repàs de les diferents situacions socials i reformes a nivell europeu. Possibilitat d'una coordinació real de les lluites a aquest nivell davant una âeuropeïtzacióâ? de les lleis i drets dels treballadors.

- Serveis públics i privatitzacions.
En el nord com en el Sud, el capitalisme no cessa de voler recuperar nous mercats i de deixar d'invertir en allò que no reporta suficients beneficis. Conseqüència: els serveis públics són atacats a tot arreu i reduïts a engrunes, amb impactes socials importants en la població, en particular, la més pobra. Es planteja doncs la pregunta: quina resistència per a quin tipus de servei públic?

- Precarietat en el treball.
Assistim actualment a un desenvolupament extremadament generalitzat i ràpid dels contractes de treball precari, des dels CDD (contracte durada determinada), fins a la interinitat, passant per la precarietat âdisfressadaâ? dels CNE (contracte nou ocupació) i CPE (contracte primera ocupació) a França. Quina resposta, avui dia, davant la flexibilitat del mercat laboral i l'adaptació dels treballadors a aquest?

TARDA: TROBADES DE SECTOR

- Construcció
- Cultura i mitjans de comunicació (inclosa arqueologia)
- Educació
- Treballadors de la terra
- Sanitat-social
- Comerç, agroalimentària
- Transports (inclòs tren)
- Neteja
- Metall, automòbil
- Telecomunicacions (correus, telefonia, etc.)
- Informàtica
- Serveis a la persona

DIUMENGE 29 ABRIL

MATÃ?: TROBADES TEMÃTIQUES

- Migracions.
Aquest debat aportarà essencialment sobre la política utilitarista del capitalisme en matèria d'immigració: com les lleis permeten el desenvolupament de l'explotació dels treballadors i treballadores immigrants i com organitzar la resposta sindical?

- Ecologia.
Diverses problemàtiques: energies, contaminació industrial, agricultura (OGM, etc.), creixement i disminució. Com definir una ecologia social? Quin enfocament ecològic per al sindicalisme?

- Dones.
Quina lluita de les dones avui? Quin paper del sindicalisme en la seva emancipació?

- Antifeixisme.
Entre la pujada de les extremes dretes i els assassinats de militants a Rússia per grups feixistes radicals, la qüestió de la lluita contra l'extrema dreta segueix sent inevitable. Quin antifeixisme sindical i radical és possible fer?

- Chiapas (intergaláctiques).
Es tracta de parlar del projecte de trobada internacional en Chiapas (Mèxic) llançat pel EZLN (zapatistes) per a l'any 2008. Aquests desitgen una participació dels companys i companyes dels continents i països amb els que tenen pocs contactes (Ãfrica, Palestina, Ãsia, etc.)

- Presons.
Per tot el món les condicions de detenció van com més va a pitjor (ocupació de les cel·les, tortures, etc.). Sense considerar l'explotació econòmica dels presos, sovint utilitzats com mà d'obra barata. Com qüestionar la presó, l'instrument de repressió de les classes dirigents? Quina alternativa per al dia de demà?

- Campanya mundial contra Coca-cola.
La multinacional és emblemàtica per la seva actitud de menyspreu als pobles a través del món: des de l'assassinat dels sindicalistes colombians, fins al pillatge dels recursos. Cal una campanya internacional que boicotegi els productes d'aquesta empresa.

- Lluita contra l'imperialisme, el neocolonialisme.
Entre guerres imperialistes, ocupacions militars de territoris, expoli dels recursos i imposició de polítiques econòmiques liberals lligades al reemborsament del deute extern, el repartiment del món entre els Estats està lluny d'acabar-se. Com el sindicalisme pot i ha d'acceptar el desafiament de la lluita per l'autodeterminació dels pobles, contra el neocolonialisme i l'imperialisme?

- Joves.
En cada país els i less joves dintre dels sindicats s'organitzen de manera diferent. La joventut és, sovint, al capdavant de les lluites socials en els últims temps: quin és la millor manera de conscienciar a la joventut, amb quina finalitat i amb quins mitjans?

TARDA: MÃ?TING INTERNACIONAL

DILLUNS 30 ABRIL

- Trobades confederals: trobada entre representants dels sindicats presents en I07.

- Trobada zona Mediterrani: trobada específica sobre la creació d'un grup sindical mediterrani de solidaritat. Proposició de metodologia (per descomptat modificable).
Assemblea general sobre l'anàlisi global de la situació a ambdues ribes del Mediterrani (si és possible, que els participants enviïn presentacions per escrit amb antelació per a guanyar temps).
En un segon temps, reunions de grups de treball sobre: la lluita contra l'atur i l'estat precari; les llibertats i els drets sindicals; les privatitzacions, deslocalitzacions i el paper de les multinacionals; dones, joves i sindicalisme; immigració i el mercat del treball; la formació sindical; xarxes de comunicació; defensa dels béns comuns (aigua, terres, etc.); lluita dels camperols pobres; el poble amazigh.
Tornada després a assemblea general amb informe de cada grup i conclusions col·lectives, campanyes possibles, declaració comuna, etc.).
Organitzacions participants: sindicats autònoms algerians (SNAPAP), moviment de arch de Cabília, Lliga Tunisiana dels diplomats aturats, ANDCM Marroc, UMT-Rabat, Espai sindical democràtic (Alhoceima), AMDH, CMDH, FVJ, Xarxa amazigh, CMA (Congrés Mundial Amazigh), secretaria internacional de CNT, CGT-Andalusia.

- G8 a Alemanya: G8, és " el grup de vuit " caps de Govern de les nacions més industrialitzades del món. En el moment de la cim de G8, aquest grup pretén resoldre els problemes del món: guerra, fam, pol·lució. Cadascuna de les cimeres precedents va conèixer una contracimera (Gènova o Evian). La pròxima se celebrarà a Alemanya, a Rostock, a principis de juny: perspectives de mobilització.

Projeccions de pel·lícules

Visites guiades per Paris.

DIMARTS 1 DE MAIG

TARDA: MANIFESTACIÃ INTERNACIONAL

NIT: CONCERT


Declaració de convocatòria de la Conferència Sindical Internacional I 07

Res per a nosaltres, per a totes, tot !!

En l'època actual, assistim, a nivell europeu i mundial, a la destrucció dels assoliments socials amb la desregularització dels sistemes de seguretat social.

En l'època actual es multipliquen els atacs en contra dels drets de les treballadores: reformes del codi del treball, inseguretat social globalitzada, privatitzacions, precarietat â¦

Constatem la omnipresència d'un projecte de societat on l'augment de beneficis d'algunes privilegiades i la submissió de la gran majoria, no fan sinó augmentar l'explotació i la pobresa en tot el món.

A més, "hi ha encara milions d'éssers humans immigrants en aquest planeta, a la recerca d'una vida millor. I el seu nombre va en augment. Després s'adonen que la promesa del benestar capitalista no és mes que una façana" (Declaració de la Conferència Internacional de Essen, I 02).

La globalització no és nova per al capitalisme. Però la mobilitat, l'agressivitat i la capacitat d'adaptació d'aquest sistema mai han estat tan fortes com avui dia: tancament d'empreses rendibles amb condicions relativament avançades per a les treballadores en un país i reobertura d'aquestes mateixes empreses en una altra part, amb salaris més baixos i pitjors condicions per a les treballadores amb la finalitat d'augmentar el benefici de les accionistes, cosa que no hauria de sorprendre'ns a hores d'ara.

Què fer?

A l'altre costat, el moviment obrer i les seves organitzacions semblen menys organitzats en la seva coordinació entre països i en una resposta col·lectiva que al moment de la creació de la 1ª Internacional. Són incapaces de respondre concretament i de reaccionar ràpida i globalment als atacs massius del Capital.

Tant en el sindicalisme europeu com en el mundial falten intercanvis d'experiències, suport mutu i solidaritat. El món sindical burocratitzat, el sindicalisme reformista (CES, CSI), corretja de transmissió dels interessos polítics, no vol oposar-se als atacs del capitalisme triomfant. Això, implica, més i més, una oposició amb el sindicalisme de lluita de classes, que no és inexistent, però és feble i d'aparició efímera i desorganitzada.

Per a donar una continuació a les Conferències industrials de San Francisco en 1999 (I 99) i de Essen en 2002 (I 02), la CNT francesa pren la iniciativa de llançar aquesta invitació a totes les organitzacions, grups, xarxes i militants que han participat a les Conferències precedents, així com a tots els nous interessats.

Construir la solidaritat internacional

Aquesta nova Conferència tindrà lloc a Paris el dissabte 28, diumenge 29, dilluns 30 d'abril i dimarts 1 de Maig del 2007. Quin interès té trobar-se en un context internacional per a les anarcosindicalistes (AS), les sindicalistes revolucionàries (SR), autogestionàries i unionistes ?

En aquesta conferència, les experiències de cada lloc, seran una introducció al debat, amb exemples concrets vinguts de la pràctica i de les lluites de cadascun.

L'objectiu immediat d'aquests intercanvis : Què som capaços de fer junts ? La finalitat a llarg termini seria començar a reprendre els enllaços i fer la unió entre les treballadores de diferents països, crear eines d'intercanvi d'informació, mètodes de lluita i d'acció per a una reorganització de la solidaritat internacional.

TOTS I TOTES A PARIS PER A LA CONFERÃNCIA INTERNACIONAL SINDICAL I 07.

Més informació:
www.cnt-f.org
Mira també:
http://www.cnt-f.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more