Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
La represión no para. Nuestrxs compañerxs y amigxs Juan y Nuria han sido secuestrsdxs.
15 mar 2007
La repressió no para. Els nostres companys i amics Juan i Núria han estat segrestats.

El 21 de desembre del 2006 la brigada dâinformació de la Guàrdia Civil deté a Girona a en Juan per petició de lâEstat Italià.
Es demana la seva extradició i una vegada a Itàlia li apliquen lâarticle 270 bis (associació subversiva amb fins terroristes). Els càrrecs són la crema dâunes furgonetes de Trenitalia (companyia que colâ¢labora amb el transport de persones âirregularsâ?.
Dos mesos després, el 7 de febrer, la policia catalana assalta la casa de Núria, detenint-la. Després de passar per lâaudiència nacional ingressa a Soto del Real en presó preventiva fins la data dâavui.
Aquesta investigació parteix de la seva relació amb Juan i la incautació dâuna llibreta dues setmanes abans de la seva detenció. Les acusacions són de pertinència a banda terrorista i possessió dâexplosius, aplicant-li la llei antiterrorista.

Aquestes detencions són una proba més de la persecució i repressió que pateix des de sempre la lluita anarquista.
El cas de Juan i Núria pot englobar-se dintre de la trama imaginaria anomenada âtriangle del mediterraniâ?, ideada per combatre tota dissidència en el Sud dâ
Europa.
Els objectius dâaquesta repressió no són nomes lâempresonament dâaquestes dues companyes, sinó que es busca crear un clima de por, inseguretat, tensió, control, etc. dintre del moviment anarquista.
Entenem que aquest cas representa un atac més de lâEstat per sufocar la flama anarquista. Es tracte dâun exemple més de com el poder castiga el ideal anarquista preparant un entramat de lleis on cada vegada es necessita menys escuses per detenir a algú.

No ens qüestionem si són innocents o culpables ja que la innocència i la culpabilitat són termes judicials que nosaltres no reconeixem, ja que nomes contribueix a legitimar lâordre social. Les seves lleis estan creades pel poder per perpetuar-se a ell mateix.
Recolzem la seva lluita perquè també és la nostra. Entenem la solidaritat activa com la millor forma de donar soport als nostres companys i les nostres companyes. Per tant no acceptarem la pronunciació hipòcrita i oportunista de grups i grupuscles politics i altra escòria, com es el cas de CiU, que va impulsar lâadjudicació de competències pels mossos, i ICV, el qual té la conselleria dâinterior la qual controla els mossos i les presons, que aprofiten la campanya electoral prenen el cas de la Núria com a eina per fer proselitisme.

Per aquest motiu hem volgut deixar clara la idea que nosaltres, lâassemblea de suport a Juan i Núria, ha volgut portar; allunyant-nos de posicions victimistes i legalistes.

LLIBERTAT ANARQUISTES PRESXS...
PEL FI DâAQUESTA AGONIA...


La represión no para. Nuestrxs compañerxs y amigxs Juan y Nuria han sido secuestrsdxs.

El 21 de diciembre del 2006 la brigada de información de la Guardia Civil de tiene en Girona a Juan por petición del Estado italiano.
Se pide su extradición y una vez en Italia le aplican el artículo 270 bis (asociación subversiva con fines terroristas). Los cargos son la quema de unas furgonetas de Trenitalia (compañía que colabora en el transporte de personas âilegalesâ?).
Dos meses después, el 7 de febrero, la policia catalana asalta la casa de Nuria, deteniéndola. Tras su paso por la audiencia nacional ingresa en Soto del Real en prisión preventiva hasta la fecha de hoy.
Esta investigación parte de su relación con Juan y la incautación de una libreta dos semanas antes de su detención. Las acusaciones son pertenencia a banda terrorista y posesión de explosivos, aplicándole la ley antiterrorista.

Estas detenciones son una prueba más de la persecución y represión que sufre desde siempre la lucha anarquista.
El caso de Juan y Nuria puede englobarse dentro de la trama imaginaria llamada âtriángulo del mediterráneoâ?, ideada para combatir toda la disidencia en el sur de Europa.
Los objetivos de esta represión no son solo el encarcelamiento de estxs dos compañerxs, sino que se busca crear un clima de miedo, inseguridad, tensión, control, etc. dentro del movimiento anarquista.
Entendemos que este caso representa un ataque más del Estado para sofocar la llama anarquista. Se trata de un ejemplo más de cómo el poder castiga el ideal anarquista preparando un entramado de leyes donde cada vez se necesitan menos excusas para detener a alguien.

No nos cuestionamos si son inocentes o culpables puesto que la inocencia o la culpabilidad son términos judiciales que nosotrxs no reconocemos, ya que solo contribuyen a legitimar el orden social. Sus leyes están creadas por el poder y para perpetuar a este.
Respaldamos su lucha porque también es la nuestra. Entendemos la solidaridad activa como la mejor forma de apoyar a nuestrxs compañerxs. Por lo tanto no vamos a aceptar la pronunciación hipócrita y oportunista de grupos y grupúsculos políticos y demás escoria, como es el caso de CiU, que impulsó la adjudicación de competencias para los mossos, y de ICV, el cual tiene la conselleria de interior por lo que controla los mossos y las cárceles, que aprovechando la campaña electoral toman el caso de Nuria como herramienta para hacer proselitismo.

Por estos motivos hemos querido dejar clara la idea que nosotrxs, la asamblea de apoyo a Juan y Nuria, queremos llevar, alejándonos de posiciones victimistas y legalistas.


LIBERTAD ANARQUISTAS PRESXSâ¦
POR EL FIN DE ESTA AGONÃ?Aâ¦

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La represión no para. Nuestrxs compañerxs y amigxs Juan y Nuria han sido secuestrsdxs.
15 mar 2007
...No ens qüestionem si són innocents o culpables ja que la innocència i la culpabilitat són termes judicials que nosaltres no reconeixem, ja que nomes contribueix a legitimar l’ordre social... Encara que tota la merda de que s'els acusa sigui certa ho han fet per una causa que mereix la nostra solidaritat.

Llibertat Juan, Llibertat Nuri, Llibertat tots els presxs!!!
Re: La represión no para. Nuestrxs compañerxs y amigxs Juan y Nuria han sido secuestrsdxs.
15 mar 2007
MANIFESTACIONS: Manifestació unitària dia 17 de març a les 19:00h al c/ Portal de l'Àngel de Barcelona.
(a) és lluita, compromís i solidaritat

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more