Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ja n'hi ha prou!
14 mar 2007
Manifestació i concert a València...
Manifestacio.jpg
Concert.jpg
per la Llibertat!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ja n'hi ha prou!
14 mar 2007
que va passar el 1707?

per la Llibertat! (de qui?)
Re: Ja n'hi ha prou!
14 mar 2007
25 d'abril de 1707 les tropes borbòniques entren al País Valencià per Almansa. L'11 de setembre de 1714 cau l'últim bastió de resistència contra els borbons, Barcelona. Les lleis que promulgaria Felip Vè en el territori ocupat acabarien amb els furs, les lleis pròpies del bàndol que defensava la candidatura de Carles d'Àustria en la guerra de successió. Entre d'altres imposicions, prohibiria l'ús de la llengua catalana.
Re: Ja n'hi ha prou!
14 mar 2007
www.acpv.cat

les tropes de franco-espanyoles de Felip V van guanyar als defensors de València a la batalla d'Alamansa. Es considera l'inici de la pèrdua de les llibertats de València i Catalunya.
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
en serio q algú no sap què va passar el 1707?!
a part de l'inici d'una ocupació és el primer episodi seriós de lluita de classes en el sentit modern a l'estat espanyol
classes populars (camperols, petits comerciants i artesans i petita burgesia) contra el règim oligàrquic castellano-andalús
a més, a nivell geostratègic va ser una guerra d'importància cabal per a tota Europa en què comença a enfortir-se el lidertage hegmònic de les dues futures superpotències imperialistes de l'època del capitalisme industrial: els estats francès i britànica
de fet, hi ha historiadors europeus q defineixen la guerra de successió com una guerra europea entre potències hegemòniques que es dóna en territori espanyol
la batalla d'almansa va suposar el més important daltabaix en aquesta guera feix de conflictes (socials, nacionals i interestatals)

hòstia una cosa és "passar" del tema nacional i una altra és ignoarar totalment la història i una data tan important com el 25 d'abril q porta commemorant-se durant anys i q ha arribat a arrossegar centenars de milers de persones pels carrers de valència
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
jo no sabia que havia passat el 1707. El 1714 si. Però en feu una lectura molt extrema, no? Jaume I també va invadir el País Valencià i el va passar a ganivet, no? I el va conquerir per Catalunya. Això ho celebrem o aquests altres invasors ja us estan bé?

Totes les banderes estan tacades de sang.
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
Una vegada més, es demostra

No-nacionalismo = ignorància
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
l'ultim bastió no va ser barcelona, sinó Cardona i Mallorca al 1715.
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
"Una vegada més, es demostra
No-nacionalismo = ignorància"

jajajaja

sí, exacte. i per tant nacionalisme = cultura, intel·ligència, visionaris i màsters en filosofia i història de la manipulació. jajaja et poso algun exemple? que ignorant que ets
Re: Ja n'hi ha prou!
15 mar 2007
Existia la Corona d'Aragó i el Regne de València.
CATALUNYA NO EXISTIA, MAI VA SER PAÃ?S NI REGNE NI FEDERACIÃ.

Cal llegir més, company, cal culturitzar-se un poc més abans de parlar.

Totes les nacions són el resultat dels jocs bèlics, uns guanyen i altrs perden. Res més.

Anacionalisme, internacionalisme, democràcia per tots els pobles i cultures.
Re: Ja n'hi ha prou!
16 mar 2007
a tot això el cartell està realment bé!
Re: Ja n'hi ha prou!
16 mar 2007
considerar la guerra de sucesió com una guerra de classes està totaalment fora de lloc, era una guerra entre corones per tant cap de les dues opcions beneficiaba les classes treballadores, la dels Austria simplement era menys centraslista que la dels Borbons i més respectuosa amb el privilegis forals tradicionals. Sembla mentida però els borbons defensaven una posició més moderna a l'época, la formació dels estats nació que a l'época eren lo més "modern", no li podem aplicar una visió marxista de la historia a aquests fets com es pretén desde alguns sectors de la esquerra indepe, el mateix passa amb la historia dels segadors on no s'hi pot veure una lluita de classe sino la defensa d'un estatus de determinats pagessos (propietaris, no ma d'obra) dins d'un sistema més gran. La historia l'escriuen els vencedors, aj ho sabem però no podem veure revolucions proletariesper tot arreu quan es defensaven interessos concrets. La conciencia de classe no va arribar fins el segle XIX. Espartac i els seus gladiadors tampoc va ser un revolucionari com preten la pelicula de Kubric. Cal mirar l'historia amb sentit crític i no amb dogmes de fe.
Re: Ja n'hi ha prou!
16 mar 2007
mort al nacionalisme català i espanyol. tabula rasa. cremeu les banderes. pareu d'enfilar-vos els uns sobres els altres i dir-ne cultura i a la vegada menyspreuar les animalades "culturals" dels veïns.
Re: Ja n'hi ha prou!
16 mar 2007
felicitats a la gent que tira endavant aquest projecte. Els que sou anarquistes o el que sigueu si haguéssiu mirat els links i donaríeu suport, però sempre es més facil criticar i seguir navegant per la selva de la informació.

la confusió nacionalisme=nazisme demostra ingonrància respecte la història, essent rigurosos no podem confondre tampoc feixisme, amb franquisme. S'ha de saber veure en quins moments històrics uns conceptes van realment lligats a d'altres i en quins no, les causes d'aquests lligams i les causes de3 quant es desfàn.

Jo sóc independentista, nacionailsta i comunista i mai cap amic meu (la majoria anarquistes, doncs al meu poble hi ha molts punkys anarcos), m'ha dit nazi. A ciutat abunda la demagògia.

Salut a tothom!!! (més llibres i menys parides fàcils)
Sindicat Terrassa