Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
14 mar 2007
DSC06233.JPG
DSC06234.JPG
DSC06237.JPG
DSC06238.JPG
DSC06239.JPG
DSC06242.JPG
DSC06244.JPG
Cartell_joansaura_repressor.gif
postalNuri.gif
NÚRIA LLIBERTAT

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pórtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Area Central d’Informació dels Mossos d’Esquadra depenents d’Iniciativa-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa.
Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei aniterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a Can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgones dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer de 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals des pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb Juan Sorroche i en una llibreta que li va ser il·legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments més combatius de les nostres comarques.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsetats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra, i demostrant tota la nostra solidaritat i suport a la nostra companya,

EXIGIM:
A l’Audiència Nacional, la immediata llibertat de la Núria Pórtulas i l’arxiu d’aquesta investigació.

Al Departament d’Interior, el reconeixement de la innocència de la Núria, el tancament del muntatge policial la fi de la criminalització de les persones i moviments combatius i concretament de la solidaritat amb les persones preses i la dimissió dels responsables polítics d’aquesta operació policial.


Girona 11 de febrer del 2007

Manifest aprovat per l'assemblea de familiars i amics de la Nuri per tal de recollir adhesions personals i col·lectives. Aquestes es recullen al c.s. La màquia i al c.s. Apaga la tele
Mira també:
http://www.elsud.org/nuri/
http://www.vilaweb.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
14 mar 2007
Aquesta tarda una vintena de joves han demanat la llibertat de Núria Pòrtulas davant d'una multitud de militants d'ICV, entre els quals hi havia Imma Mayol i el mateix conseller d'interior Joan Saura.

L'acció s'ha produït un cop acabada la concentració de cada dimecres davant la seu d'ICV al c/ ciutat. Els joves han anat fins a la Fundació Tàpias, on es celebrava un acte de commemoració dels 20 anys d'ICV i han accedit al seu interior.

S'ha desplegat una pancarta i s'ha cridat contra els mossos i la llei antiterrorista. Finalment han tornat al carrer i han esperat la sortida de Joan Saura.


Concentracions: cada dimecres a les 19.30h davant la seu d'ICV (C/Ciutat, 7)
Re: Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
15 mar 2007
I a cuentu de què ve l'enllaç a Vilaweb?
Re: Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
15 mar 2007
I a "cuentu" de què vé la teva intervenció?
Re: Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
15 mar 2007
Quina ràbia la cara de suficiència del patró dels Mossos. I la desgraciada de la seva consort dient quan les eleccions que es notava que en Saura era fill d'anarquista... Serà perquè no endreça la seva cambra?

Colla de fastigosos. El que s'ha de fer per una minça quota de poder...
Re: Llibertat Núria als 20 anys d'ICV
15 mar 2007
COMPAS,

Pero ellos tan tranquilos nadie les hace Sombra y estas elecciones mejores resultados!!

y nosotros/as a verlas pasar!!
Sindicat Terrassa