Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Ha mort (i ha viscut) en Joan Garcia
14 mar 2007
"I la mort no sabrà que fer amb tanta vida" | Mario Benedetti

----

Ja sé que es un post estrany, però ahir al vespre, sobtadament, va morir en Joan Garcia, secretari de la FAVB i membre d'Entrepobles.

En aquests darrers anys complexos i complicats, els moviments alternatius dels barris d'aquesta ciutat podrida hem tingut en ell un lluitador incansable, un amic i un aliat còmplice dels bons. Dels que et deia el que pensava a la cara i sense embuts.

Molts el recordareu denunciant la persecució del moviment okupa, tossut contra la ordenança del civisme i especialment actiu en tot allò relatiu a infància i immigració.

En Joan venia de la lluita 'sorda i constant' de Pegaso, de la clandestinitat i ha mort com va viure: lluitant solidàriament.

Potser per la militància anònima, discreta i quotidiana (tan efectiva i afectiva) no es feia notar massa. Però es trobarà faltar. de ben segur.
Avui és un dia d'aquelles refotudament fotut, Joan.


Gràcies amic. Pel temps compartit i les lliçons de lluita a peu de canó, de desallotjament o de denúncia de l'especulació.

Les que ens quedem -co, cuideu-vos!- ho veiem tot una mica més magre des d'ahir.

Tu sempre per nosaltres, nosaltres per tu.
En el cor, en la vida i en la lluita.


----

This work is in the public domain

Comentaris

Fins sempre, Joan
14 mar 2007
joangarcia_1.jpg
Joan Garcia Trujillano, Secretari de la Favb, amic, veí de Barcelona, ens va deixar ahir al vespre.
Va morir fent allò que havia fet tota la seva vida, denunciar les injustícies i defensar els drets de les persones. Mentre estava participant al Grup d’Infància del Consell de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona i després d’haver fet una aferrissada defensa dels drets dels infants, el seu cor es va aturar per sempre.
El Joan es va destacar com a líder sindical, membre de Comissions Obreres i treballador de la Pegaso.
Jubilat de forma anticipada, va dedicar el seu temps i la seva energia a donar suport a l'entitat Entrepobles. Poc després, a partir de la seva vinculació a l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol, a la Zona Franca, va iniciar la seva trajectòria amb la Favb.
Com a representant de la Favb, va participar a la Plataforma en Defensa dels Menors Immigrats Desemparats, on va començar la defensa dels drets dels infants que ha mantingut fins a la seva mort.
En els darrers anys ha estat portaveu de la Favb, implicat fonamentalment en totes les temàtiques d’arrel social: els debats de la Llei de Serveis Socials i els drets de les persones immigrades, com a eixos fonamentals de la seva actuació. El seu tarannà alhora intransigent amb la defensa de drets i de principis i amb capacitat d’escolta i de negociació, el va dur a exercir una tasca de mediació molt intensa en diversos conflictes a la ciutat.
Aquest cor que ara s’ha aturat no va deixar mai de saber que sempre i a tot moment es trobava a l’esquerra, profunda i irrenunciablement vinculat a un desig de justícia i de transformació social.
La Miracles, la seva companya, destacava ahir la seva capacitat i la seva implicació en la cura de les persones. Nosaltres n’hem estat testimonis i hem gaudit d’aquesta vessant curadora i tendra, que no excloïa la duresa a les reunions. És per això que avui ens sentim desolats. Perquè el Joan pertanyia a una generació irrepetible que es va forjar en la lluita antifraquista, que va passar per l’experiència sindical i que ha marcat un estil i una tradició en el moviment veïnal barceloní. Amb ells hem viscut un tram de l’experiència històrica d’aquest país, amb ells hem aprés a lluitar sense treva per una ciutat més justa i al mateix temps més humana. Aquest és el nostre patrimoni i és també el nostre compromís.
Persones com el Joan ens deixen un buit amarg i el goig del privilegi d’haver-les conegut.
Avui a les 11 estarà instal·lada la capella al Tanatori de les Corts i demà dijous a les 9 del matí es durà a terme una cerimònia civil.
Re: Ha mort (i ha viscut) en Joan Garcia
16 mar 2007
Joan, Gràcies; sincerament.
Sindicat Terrassa