Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Deu neonazis ataquen a diversos homosexuals en Torremolinos
12 mar 2007
Una nit de diversió va tornar a convertir-se en una matinada de tensió per a uns quants joves que havien sortit a divertir-se a La Nogalera, zona de Torremolinos que acull nombrosos bars dirigits a una clientela homosexual.
neonazi.jpg
transfobia.jpg
Segons va denunciar ahir el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i transsexuals de Màlaga (Col·lega), un grup de 10 neonazis va atacar i va lesionar a diverses persones que es trobaven, passades les 4 del matí del dissabte, en el lloc d'ambient de la localitat.

Al principi, segons va confirmar el president de l'associació, Santiago Rubio, els caps rapats van començar a perseguir a un jove en la zona de les desocupades d'autobús, i després van seguir el seu itinerari cap als baixos de La Nogalera, on estan els locals d'ambient. "Tenien estètica neonazi i anaven proveïts d'ampolles; així, van atacar a diverses persones al costat dels bars, donant-los a aquestes cops que els van provocar ferides de diversa consideració", va assenyalar Rubio, qui va explicar que l'esquadró es va encebar especialment amb un noi jove, "al que van copejar en repetides ocasions contra un fanal".
Segons va subratllar Rubio, diversos dels agressors anaven insultant als allí presents, en el que va resultar una cataracta incontenible d'improperis homófobs. La desbandada va ser general i molts dels presents van decidir sortir corrent per a, després, relatar la seva experiència al president de Col·lega, que va decidir fer-se eco del succés.
Segons va dir Rubio, "les Forces de Seguretat de l'Estat van trigar bastant a arribar". A pesar d'això, el responsable de Col·lega no va saber precisar el grau de gravetat de les ferides sofertes tant pel jove que va encaixar la major part dels cops com pels altres presents, que també van rebre diferents agressions.
Encara que els veïns de La Nogalera diuen que no van escoltar cap soroll fort, un dels nois que va travessar el lloc dels fets sí va observar almenys quatre cotxes de la Policia Nacional en La Nogalera, i altra testimoni presencial va relatar a aquest periòdic com, mentre estava esperant en la cua per a entrar a una discoteca, va rebre un cop d'ampolla que no li va causar ferides de gravetat. A més, aquesta no va saber precisar qui s'estaven barallant, sinó que simplement va observar una batusa en el lloc dels fets.
El president de Col·lega va afegir que "les agressions en La Nogalera no es donen de forma generalitzada, però si que fa poc diversos individus van propinar una pallissa a l'amo d'un bar d'ambient". Santiago Rubio va sol·licitar més vigilància per als grups radicals amb l'objectiu d'evitar que "tornin a produir-se fets com aquest".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Deu neonazis ataquen a diversos homosexuals en Torremolinos
13 mar 2007
Matarile al maricón, enhorabona xavals.
Sindicato Sindicat