Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
La sanitat va coixa
11 mar 2007
32hsindormirb.jpg
Des d'AMIR- Metges de Catalunya, i d'altres associacions i sindicats mèdics de l'estat, s'ha posat en marxa una campanya per sensibilitzar a la població de quines són les condicions laborals dels metges que treballem a la sanitat pública. Qui més està patint l'explotació laboral són els Metges Interns Residents, amb salaris base per sota del mileurisme i cobrant l'hora de guàrdia (24 hores seguides de treball de forma obligada) a menys de 10 euros, i en molts casos impedint descans després de la guàrdia, és a dir, que ens trobem amb no pocs metges que treballen més de 32 hores seguides.
Trobem patètic que els dèficits que té la sanitat l'hagi de pagar el personal sanitari. És una falacia dir que falten metges i personal d'infermeria quan tampoc s'està fent res per cuidar a qui es forma al país. És per això que s'ha posat en marxa la campanya "Llevo 32 horas sin dormir, te opero?". Us recomano que hi feu un cop d'ull i us n'adoneu de les condicions laborals a les que ens veiem sotmesos.
Per més indignació s'ha redactat un Real Decreto MIR que permet que es segueixi treballant 32 hores seguides amb el que això suposa pel pacient i pel metge, amb dèficits escandalosos de permisos per maternitat o malaltia, i un llarg etcètera d'injustícies. Un espectacle del tot lamentable.

PER LA DIGNITAT DE LA PROFESSIÓ. PER LA SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT. NO AL DECRET MIR.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La sanitat va coixa
11 mar 2007
em sembla bé que us queixeu de la vostra situació i trobo justes que volgueu millors salaris, pero que recordi tothom que els metges son els primers en excloure a qualsevol altre treballador de qualsevol altre categoria profesional de la sanitat de qualsevol millora perque sempre les reclamen per a ells sols.

Vols saber quan cobra un tecnic, una auxiliar?

Segur que no ho sabeu , doncs nomes parleu anb ells per manar i demanar.

Metges de Catalunya = CIU I PP

Quan sou residents us queixeu molt però quant us fan adjunt sou igual de cabrons o pitjor que els vostres caps.
Re: La sanitat va coixa
12 mar 2007
tens tota la raó, després no se'n recorden del què eren i es tornen uns classistes de merda.
La sanitat va coixa
13 mar 2007
Sis plau, falàcies i tòpics tipus "Els metges són de dretes i són tots rics", els menys possibles que quedeu una mica en evidència.

El que creiem és que no es pot tenir la mateixa consideració de la resta de personal sanitari sempre i quan el màxim pes de la sanitat caigui sobre els metges, i tinguem horaris laborals que tripliquen els de la resta de treballadors.

Ah, no sé quin sistema tindrà Metges de Catalunya, però t'asseguro que AMIR de dretes no en tenim ni un pèl.

Apa, més congruència i menys tòpics!!
Re: La sanitat va coixa
13 mar 2007
no conec AMIR ,
pero Metges de Catalunya i tant en Patricio Martínez con en Brugera son gent de CIU
Re: La sanitat va coixa
14 mar 2007
No podem desviar les coses, la seva és una reivindicació del tot justa i mereix la nostra solidaritat. Si els metges creiem o pensem que son allò o l'altre és tota una altre qüestió.
En aquest cas son treballadors, en formació que estan putejats.
Sindicato Sindicat