Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
No més morts. No més discriminació de la dona.
10 mar 2007
mujeresyfatima 017.jpg
No més morts. No més discriminació de la dona.
Ni aquí ni enlloc.El proper dijous 8 de març de 2007, celebrem el Dia Internacional de la Dona, per la reivindicació dels seus drets.

Tradicionalment s’afirma que la discriminació de la dona és especialment greu als paï-sos pobres o en el denominat tercer món; es tracta tanmateix d’un problema que afecta tots els països, pobles i cultures actuals. Comparar les agressions que pateix la dona a Àsia o l'Àfrica amb el suposadament democràtic Occident només serveix per ocultar la brutal discriminació que aquí, al primer món, seguim suportant les dones.

A Espanya, tot i reconeixent els avenços aconseguits per la lluita de les dones, 68 dones van morir a mans de la seva parella o exparella durant l’any 2006, i entre els mesos de gener i febrer de 2007 les morts ja són gairebé 20. No importa a la classe social a què es pertany: mestresses de casa, camperoles, obreres, professionals, propietàries de negocis, les morts es reparteixen entre totes elles.

Contra aquesta violència assassina, les lleis actuals són insuficients. L'ordre econòmic, social i polític que impera a tot el món, continua atorgant a l'home la propietat sobre la dona i la família. Es manté la dependència econòmica generalitzada de la dona en la família i es manté també la seva submissió tradicional.

Es tracta d’una xacra mundial: dels 550 milions de pobres que hi ha al món, 330 milions en són dones. A la desenvolupada Unió Europea la diferència entre el salari de l’home i la dona és notòria, més del 58 % de les dones que treballen no tenen prestació social i un alt percentatge d’empreses no inclouen les dones als seus convenis.

També a l'UE, l’augment de la intervenció de la dona en l’àmbit econòmic és només perquè el mercat de treball ho requereix, però es manté la baixa remuneració, l’escassa protecció social i l'elevada persecució laboral. Les dones jubilades a Espanya que van treballar de 30 a 40 anys cobren en molts casos una prestació que no supera els 400 eu-ros mensuals. El predomini del masculí en càrrecs directius en les empreses, organitza-cions sindicals i polítiques és aclaparador. A més, es mantenen les dificultats de les ma-res de família, que no poden compatibilitzar la seva activitat professional amb fer-se càrrec dels fills, i han de prendre una opció que gairebé sempre és la de deixar la feina per fer-se càrrec de la casa i dels nens.

Si la desigualtat de la dona és una xacra que recorre el món, ningú no pot restar indife-rent, ni a Europa ni a cap continent. Les dones de tots els països, les dones autòctones i immigrants l’hem de combatre juntes. Per això, les dones immigrants, volem fer-nos presents en aquesta manifestació del 8 de març.

Associació Papers i Drets per a Tothom
C/Font Honrada 44 bajos, tfno.: 93424.17.66
tothomei ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa