Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Sota el lema llibertat és nom de dona el sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Balaguer ha realitzat dues concentracions per
09 mar 2007
Sota el lema llibertat és nom de dona el sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Balaguer ha realitzat dues concentracions per commemorar el dia de l la dona.

Avui dia 8 de març l’assemblea del SEPC Balaguer s’ha sumat als actes convocats arreu del país en motiu del dia de la dona fent una concentració i elaborant un dossier de temàtica antipatriarcal com a eina de crítica i debat que s’ha treballat a la majoria d’aules de secundària.
dona.jpg
Sota el lema llibertat és nom de dona el sindicat dâestudiants dels Països Catalans (SEPC) de Balaguer ha realitzat dues concentracions per commemorar el dia de l la dona.

Avui dia 8 de març lâassemblea del SEPC Balaguer sâha sumat als actes convocats arreu del país en motiu del dia de la dona fent una concentració i elaborant un dossier de temàtica antipatriarcal com a eina de crítica i debat que sâha treballat a la majoria dâaules de secundària.

En la concentració feta als respectius centres escolars sâhan aplegat més de dos centenars dâalumnes entre âlâIES Ciutat de Balaguerâ? i lââ?Almatàâ?. Durant la concentració sâhan desplegat pancartes sota el lema âLlibertat és nom de donaâ? i âAixafem el patriarcatâ?, sâha llegit el manifest i sâha fet un minut de silenci. Prèviament els alumnes havien treballat la temàtica a través dâun dossier elaborat pel SEPC Balaguer.

Des del SEPC Balaguer hem volgut dedicar el dia de la dona a la lluita contra la societat patriarcal i els problemes que aquesta comporta, la violència masclista nâés un clar exemple. Així doncs, hem denunciat la invalidesa de les polítiques per eradicar aquesta violència perquè parteixen dâuna base errònia i no tenen present que el problema no és lâhome sinó la societat capitalista i el patriarcat. Per eradicar la violència les desigualtats, discriminacions i aconseguir una societat més justa igualitària cal aixafar el sistema patriarcal i no deixar cap agressió sense resposta.

Per altra banda volem recalcar que un dels clars eixos de treball del SEPC és la construcció dâun ensenyament antipatriarcal i per assolir això apostem per la coeducació. Entenent que només una educació no sexista podrà canviar la societat masclista. Tanmateix, reivindiquem el paper de l'ensenyament per avançar en la normalització de les diferents opcions sexuals.

Finalment volem valorar molt positivament la jornada i agrair una vegada més la colâ¢laboració de tots i totes les alumnes que altre cop han donat suport a la nostra convocatòria.

Balaguer, 8 de març de 2007
Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans(SEPC) balaguer ARROBA sepc.cat - www.sepc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sota el lema llibertat és nom de dona el sindicat d’estudiants dels Països Catalans (SEPC) de Balaguer ha realitzat dues concentracions per
10 mar 2007
Els i les estudiants canviarem la societat patriarcal i capitalista dels països catalans lluitant des de les aules.
Sindicat Terrassa