Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Per un transport públic, accsesible i de qualitat!
09 mar 2007
JCPC-CJC2.jpg
PER UN TRANSPORT PÚBLIC ACCESSIBLE I DE QUALITAT

Els darrers mesos, les capes populars catalanes que utilitzem el transport públic per anar als nostres centres de treball o estudi, estem patint els resultats de la incompetència de les institucions catalanes i estatals en la gestió del transport públic.

La polèmica se centra últimament en l’àrea metropolitana de Barcelona, bàsicament pel mal funcionament de la Renfe com a conseqüència de les obres de construcció del recorregut de l’AVE i de l’enfrontament entre les oligarquies catalana i estatal pel control del transport públic ferroviari, reflectida en la petició de la Generalitat de Catalunya de gestionar aquests transports en lloc del Ministeri de Foment, i que provoca el deteriorament del servei de cara els usuaris mentre no es resolgui qui n’ha de tenir la competència.

Però ja fa anys que les polítiques relacionades amb el transport públic tendeixen a la privatització paulatina de la seva gestió (diner públic en mans privades), centrant esforços en fer veure –a base d’una mala gestió interessada- que la privatització és la única alternativa; afavorint així, a la burgesia catalana i com sempre, descuidant els interessos de la majoria de la població.

Mostra d’això són les condicions en què estan tant els transports urbans (Metro i/o autobusos, competència dels ajuntaments), com la RENFE, que es regeixen per una política antisocial d’encariment dels preus (ja abusius en relació al nivell adquisitiu de la classe treballadora catalana) i de precarització dels llocs de treball.

En el cas del transport interurbà no ferroviari, aquest s’ha desenvolupat sempre amb la gestió del diner públic en mans privades sense que les institucions catalanes intervinguin en aquest aspecte.

La joventut som un dels sectors més afectats en aquest sentit, doncs les famílies treballadores han d’assumir la despesa que suposa el preu del transport públic per tal d’accedir als centres d’estudi i els descomptes que s’apliquen en aquest sentit, no suposen cap ajuda per les economies més desafavorides.

Les darreres protestes que han sorgit espontàniament pels passatgers que s’han vist afectats pels problemes de la Renfe, només són una mostra del descontentament de la població en aquest àmbit. Però aquestes no aconseguiran desviar els interessos que persegueixen els poders públics.

La única manera de donar un tomb a les polítiques relacionades amb el transport públic, és organitzant-nos des de la base per construir una alternativa que defensi els interessos de les classes populars.

Per un transport públic, digne i a l’abast de tothom: organitza’t i lluita!!!


CJC-Joves Comunistes del Poble Català

9 de març de 2007

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per un transport públic, accsesible i de qualitat!
11 mar 2007
quina cara dura gasteu!
Mentrestant els vostres amos parlamentaris col.laboren amb les lleis que porten cap a la privatització...
Esquerranosos hipócrites.
Sindicato Sindicat