Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : fòrum 2004 : especulació i okupació
5 milions més pel fòrum!!!
09 mar 2007
tribunals. Els governs destinen 5 milions als judicis contra el Fòrum. Carles Sabaté. Avui.

Els litigis contra el 2004 obliguen l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona a reservar 1,7 milions cadascun El consorci no pot liquidar-se mentre no es resolguin els judicis pendents contra l'organització
Els litigis judicials que encara persegueixen el consorci del Fòrum de les Cultures amenacen d'engrandir la factura de l'esdeveniment del 2004 i transformar l'equilibri de comptes en dèficit. Les tres administracions consorciades en l'organització (l'Ajuntament de Barcelona, el govern de la Generalitat i el de l'Estat) han començat a reservar 1,7 milions d'euros cadascú, amb un total de 5 milions, per si el consorci acaba perdent els judicis en què li reclamen diverses indemnitzacions, sobretot, la d'una productora nord-americana que demana més de quatre milions.

El govern va aprovar dimecres destinar 1,7 milions a proveir de fons el Fòrum de forma provisional. El ministeri de Cultura va dictar l'ordre el 29 de desembre i l'Ajuntament, responsable del possible dèficit generat per l'esdeveniment, també ho té present. Els fons no es traspassen immediatament al Fòrum, sinó que es pressuposten de reserva, i acrediten les administracions com a responsables i garants en cas de condemna.

El Fòrum, amb un pressupost de 323 milions, va acabar amb 30.000 euros de superàvit, però tres anys més tard encara no ha pogut tancar caixa. El liquidador de la societat, l'exregidor Guerau Ruiz, confia a fer-ho "aquest mateix any". Cal resoldre un desacord amb el retorn de l'IVA d'un patrocinador, la demanda per plagi de l'espectacle inaugural, i sobretot, la sentència condemnatòria contra el Fòrum d'un tribunal dels Estats Units.

L'ordre obliga les tres administracions a compensar amb 4.000 euros la productora Think Big per l'encàrrec d'una pel·lícula que mai no es va arribar a filmar. El Fòrum no reconeix la seva responsabilitat en el cas i sempre ha defensat que la productora ha intentat extorquir-los. Malgrat que l'Audiència de Barcelona ha dictaminat que la condemna nord-americana no és aplicable a l'Estat, "la sentència és ferma als EUA i, de moment, impedeix tancar els comptes i plana sobre els membres del consell", admet Ruiz.
Mira també:
http://www.avui.cat/avui/diari/07/mar/09/347599.htm

Copyright by the author. All rights reserved.
Sindicat Terrassa