Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat : dones
Veus per la igualtat de gènere a la Xarxa
08 mar 2007
Dones del Sud que expliquen les seves realitats en blocs i vídeos, campanyes online a favor de l'equitat de gènere, materials didàctics per educar en igualtat... són algunes de les propostes per a aquest Dia Internacional de la Dona.
Redacció Canalsolidari.org (08-03-2007)

La realitat del Sud explicada per dones del Sud
De tots els campaments de refugiats sahrauís que hi ha al desert algerià el de Dajla és el més allunyat. Precisament des d'allà, un grup de dones manté un bloc en el qual reflexiona sobre la igualtat de gènere en els camps de refugiats i parlen de la importància de formar-se. A milers de quilòmetres, a la mexicana Ciudad Juárez, una ex treballadora de màquila es posiciona contra la discriminació i la violència, mentre que a molt poca distància dones sense por aprofiten els recursos de la Xarxa per recolzar les persones que encara romanen detingudes pels fet que van tenir lloc a San Salvador Atenco al maig del 2006.

Xarxes de dones a la Xarxa
Amb el nom de Las Penélopes, dones de més de vint països de tot el món comparteixen les seves experiències i proposen accions per a la igualtat. Una iniciativa similar porten a terme dones i organitzacions de suport a nivel mediterrani. Mujeres en Red i la Xarxa de Dones d'Uganda són altres exemples de coordinació per denunciar l'exclusió de gènere a través de les noves tecnologies.

La tasca d'associacions de dones, en vídeo
Les àvies de La Paz (Bolívia), les dones d'una cooperativa a Mali i diverses organitzacions feministes espanyoles són algunes de les protagonistes dels vídeos recollits pel Noticiero Internacional de Barrios.

Per a llegir més propostes clica aquí.


This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat