Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
La Fundació Salut i Comunitat demana que no hi hagi ni una mort més, ni una víctima més per violència de gènere
07 mar 2007
Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona el proper 8 de març, la Fundació Salut i Comunitat (FSC) ha preparat, a través del Projecte Malva, una sèrie d’accions formatives adreçades a universitaris/àries i estudiants d’educació secundària, perquè "s’impliquin en la lluita contra la violència de gènere", perquè "es tracta d’un greu problema social, del qual s’ha de prendre més consciència". Amb aquesta iniciativa, FSC reafirma un any més el seu compromís en la lluita contra tota forma de discriminació i violència exercida contra la dona.
La violència de gènere centrarà les sessions de prevenció organitzades per la Fundació Salut i Comunitat, per al proper dia 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En aquesta ocasió, les ciutats escollides han estat Barcelona i Alacant, on s’impartiran simultàniament accions formatives entorn d’aquest tema. D’altra banda,està previst que en els propers dies se celebrin activitats similars a València, Castelló i Madrid. El Projecte Malva, programa preventiu que incideix sobre la violència domèstica associada a l’alcohol, es desenvolupa en tres comunitats autònomes: Catalunya, Comunitat Valenciana i Madrid.

A Barcelona, la xerrada s’emmarca en els Programes de Formació de la Fundació Autònoma Solidària de la Universitat Autònoma, dins d’un curs de formació d’Agents de Salut, reconegut amb crèdits de lliure elecció, en el qual també s’abordaran d’altres temàtiques.

Per la seva banda, les responsables del Projecte Malva abordaran en la seva xerrada amb els i les estudiants de la UAB qüestions relacionades amb la violència, l’alcohol i la seva perillosa vinculació. D’altra banda, exposaran les conclusions de l’anàlisi exploratòria en premsa escrita sobre la relació entre la violència domèstica i l’abús de l’alcohol, que es va realitzar durant l’any passat.

Segons Olga Coronado, coordinadora del projecte, “hem escollit l’àmbit educatiu per a la celebració d’aquestes accions formatives, en aquest dia tan significatiu per a la dona, amb la finalitat de que els i les estudiants adquireixin més consciència d’aquest greu problema social. El nostre repte des de la Fundació és que no es produeixi ni una mort més, ni una víctima més per violència de gènere�.

A Alacant, l´acció formativa s’emmarca dins dels actes de la Setmana Cultural del Col•legi Calasancio, centre en el qual s’imparteixen ensenyaments d’Educació Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Segons ha expressat la responsable del programa a Alacant, “el taller girarà al voltant del Projecte Malva, però a més, em centraré en les relacions de parella, explicaré com determinades situacions de desacord poden portar en alguns casos a la violència.

D’altra banda i com a novetat, el proper dia 14 de març les responsables del Projecte Malva a Catalunya impartiran un taller en el Centre Penitenciari de Joves de la Trinitat (Barcelona), en el qual s’abordarà la relació entre la violència domèstica i l’abús de l’alcohol. Aquest taller estarà adreçat a un màxim de 25 joves amb edats compreses entre 18 i 25 anys.

La Fundació Salut i Comunitat desenvolupa des de novembre de 2000 el Projecte Malva. Tot i la constatació de l’enorme dany social derivat de la violència en l’àmbit domèstic, i de la influència de l’alcohol en aquest procés, hi ha molt poques iniciatives per prevenir aquest fenomen. El projecte està subvencionat tant per entitats estatals (Plan Nacional contra las Drogas) com locals (Conselleria de Sanitat-Agència Valenciana de la Salut de la Generalitat Valenciana).

La Fundació Salut i Comunitat és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu afavorir les iniciatives destinades a promoure la salut comunitària i el benestar social.
Mira també:
http://www.fsyc.org
http://fsyc.org/malva/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Fundació Salut i Comunitat demana que no hi hagi ni una mort més, ni una víctima més per violència de gènere
07 mar 2007
Hola,

soc una educadora de la Fundació Salut i Comunitat, una entre els més de 600 treballadors que hi té a tot l'estat espanyol.

Per a qui no ho conega aquesta suposada ONG no és més que una empresa de serveis a l'estil de Diagrama o d'altres, amb un pressupost que supera els 1.000 milions de les antigues pessetes, que viuen especialment de l'erari públic i de concessions en la gestió de centres de tercera edat o per a drogodependents,...de la privatització de les política social.

M'ha sorpés que s'anuncie a l'indymedia, quan resulta que la Fundació és famosa en el món social per les seues corrupteles, per explotar aferrissadament als seus treballadors, per mangonejar els diners per al benefici de la seua cúpula dirigent, per contractacions temporals i a sous mísers. Tot amb un discurs d'ONG.

No hi hauria cap problema si fós una empresa privada, on tots reconeixem que la seva finalitat és el lucre, però quan és una ONG la què permet salaris de 3.000 euros entre els seus directius, despesses de les subvencions públiques en capricis personals, toca prou els ovaris que a sobre vinguen per indymedia amb la seva hipocresia.

A més a més, el projecte Malva acaba de sofrir una retallada important, traduïda en reducció de jornada laboral.

Podríem seguir xerrant de la manca de transparència, de pràctiques antisindicals, de tràfic de influències, etc etc però per ara ja hi ha prou. Aquesta gentola no es mereix el silenci i el desconeixement sobre la seva realitat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more