Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme
Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
06 mar 2007
Falles nacionalsocialistes concert nazi a València



El partit neonazi Alianza Nacional ha convocat un concert a València pel proper 17 de Març, en plenes festes de Falles. La formació ultra ha estat relacionada amb diversos episodis de violència a la ciutat de València. Els seus màxims dirigents romanen actualment emprersonats per tinença d'armes i material per fabricar explosius.

Lluís Adell / València

El partit neonazi Alianza Nacional ha convocat per al proper dia 17 de Març un concert a València amb els grups 'Invictos' i 'Agresión armada' . En una nota de premsa el col·lectiu Acció Antifeixista de València, adverteix "dels riscs que la celebració d’aquest concert suposa, remetent-nos a un acte de les mateixes característiques celebrat durant les falles de l’any 1992 per la ja desarticulada Acción Radikal, un punt negre per les festes de la ciutat que poden derivar en actes violents i la conseqüent preocupació que això genera pels ciutadans i els milers de turistes que ompliran la ciutat durant els dies de festa". A més, la nota de premsa assenyala que els dos màxims dirigents d'AN, l'advocat Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, "es troben actualment a la presó de Segovia acusats de tinença d’ armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d’ETA". El col·lectiu antifeixista recorda que, segons l'actual Llei de Partits "una formació política que té els seus dirigents a la presó per terrorisme no hauria de ser en absolut legal". A més, AN no amaga les seus tesis racistes i nega públicament que el III Reich portarà a terme el major genocidi del segle XX.

Centre neuràlgic de la ultradreta

El País Valencià, i en especial la ciutat de València s'ha convertit en els darrers anys en un dels centres neuràlgics de la ultradreta més agressiva i violenta. Alianza Nacional és un dels grupuscles més actius a la ciutat. Malgrat el seu caràcter marginal, membres d'AN han protagonitzat agressions en els darrers mesos. El passat 9 d'Octubre, la policia detenia a dotze skinheads que havien agredit un grups de joves a l'Albereda de València. Alguns d'ells eren membres d'Alianza Nacional. El grupuscle també organitzà un acte el passat 1º de Maig on es van reunir desenes de caps rapats amb abundant simbologia preconstitucional i nazi. També van organitzar una conferència a València del llibreter barceloní Pedro Valera, considerat pel Centre Simon Wiesenthal com un dels màxims editors de materials nazis d'Europa. També va ser dirigent de l'organització neonazi CEDADE, molt activa fins els anys 90 entre l'extrema dreta espanyola. Varela fou empresonat l'any 1998 per aquest motiu.

'Operación Pánzer'

Tot i això, l'episodi més sonat va tindre lloc amb motiu de l'Operación Pánzer, una operació policial que tingué lloc al mes de Setembre del 2005 a diverses ciutats del País Valencià contra un perillós grup neonazi autodenominat 'Frente Antisistema' (FAS). Tal com va informar aleshores L'AVANÇ, entre els detinguts figurava Pedro Cuevas, l'assassí del jove Guillem Agulló. A més també van ser detinguts dos militars. Entre l'abundant arsenal que tenia el grup es van trobar armes de foc i inclús material de guerra. La nota de premsa assenyala que la seu d'Alianza Nacional a València, situada al número 69 de l'Avinguda de Tres Creus de València "fou objecte d'un registre de la Guàrdia Civil durant el transcurs de l'Operació Pánzer". A més, tal com reconeix AN, el passat 11 de Febrer del 2006 se cel·lebrà una festa en el citat local per tal de recollir fons destinats als detinguts per l'operació policial contra el FAS. Malgrat totes aquestes dades, la seu continua en actiu. De fet, el col·lectiu antifeixista assegura que el concert es podria cel·lebrar precisament en aquest local. Pel que sembla, el local no està acondicionat per aquest tipus d'esdeveniments i haurien entrat menors en anteriors ocasions en les quals s'han cel·lebrat concerts i actes neonazis.

Conexions perilloses

El partit també mantenia relacions amb els membres del Frente Joven Obrero, grupuscle desarticulat recentment a Catalunya. A més el col·lectiu antifeixista afirma que alguns membres de la delegació valenciana del partit estarien relacionats amb els grups skinheads Combat España, Blood & Honour i Hammerskins.

Demanen la prohibició del concert

Acció Antifeixista de València demana que "es prohibisca la celebració del concert i s’hi posen tots els mitjans policials necessaris". A més, reclama que s'investigue el local d'AN de l'Avinguda Tres Creus i la vinculació del partit amb actes terroristes. També demana que s'investigue "la distribució de material racista a través d'empreses com Soportes Sonoros S.L." i els grups de l'escena musical neonazi en general.
Mira també:
http://lavanc.com/lavanc/iphp/not1.php?id=2149

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
07 mar 2007
putos cerdos
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
07 mar 2007
quina obsessió dels mitjans de comunicació en anomenar a aquesta gentuza skinheads.

los racistas no son skinheads.
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
07 mar 2007
los skinheads tenemos nuestra etiqueta, aunque ya no exista barrio obrero, seguimos siendo parte de él, en gracia o sant andreu... en pisitos caritos con papá... y harringtons de marca y botitas de lujo... xo seguimos siendo de la clase obrera! Oi! Oi! Viva la cerveza, el fútbol y las skingirls!

Muerte a las etiquetas... Y levanta la hoz y el martillo de una puta vez!
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
13 mar 2007
kins grups toquen?
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
19 mar 2007
Lo pone en el artículo
Esto me suena muy... fascista? censura y colaboración con las fuerzas del orden y la ley (pedir que se respete la ley de partidos?). Odio el nazismo, pero a veces los izquierdosos se comportan de forma muy parecida...
(_A_)
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
21 mar 2007
Se'ls harua d'afusellar i problema resolt.
Re: Falles nacionalsocialistes concert nazi a València
23 mar 2007
vaya uns cabrons ke estan fets akets
clase obrera mandando!!!!!!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more