Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
V de Vivienda arriba a Nova York
06 mar 2007
COConvoquen una nova manifestació pel dret a l’habitatge coincidint amb la visita d’Hereu per inaugurar la exposició "Barcelona and Modernity"
V al MET6.jpg
V al MET2.jpg
Aquests dies lâalcalde de Barcelona i una nodrida comitiva de polítics i empresaris han viatjat a Nova York per inaugurar lâexposició âBarcelona and Modernityâ? del Metropolitan Museum of Art. I fins allà han arribat també les reivindicacions pel dret a lâhabitatge! A lâentrada del museu es podien veure avui els cartells de lâAssemblea Popular pel Dret a lâHabitatge, que sota el lema âPagar aquest preu per un pis? Pues va a ser que no!â? convoquen una nova mobilització. La manifestació es celebrarà el proper 24 de març a les 17h a la Plaça Catalunya de Barcelona i, simultàniament, a moltes altres ciutats de tot lâEstat Espanyol. La Cristina, una fotògrafa catalana resident a Nova York i el Garth Aikens, també fotògraf, ens envien unes fotografies fetes davant lâexposició.

Ens ho diuen cada dia els diaris: lâaccés a lâhabitatge és un dels problemes més greus de la població. Si un dret social bàsic com és lâhabitatge es deixa en mans del mercat, el resultat és que una part important de la població en queda exclosa o ha de fer uns esforços desmesurats per a accedir-hi. Ãs per això que ara, més que mai, cal fer pressió per a que els polítics adoptin mesures contundents. No volem més excuses: amb voluntat política real es pot capgirar la situació.

Permetrem que es segueixi trepitjant el dret a lâhabitatge? Pues va a ser que no!

V de Vivienda.
Corresponsalia a Nova York
Mira també:
http://bcn.vdevivienda.net
http://vdevivienda.megaslibres.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
A mi forma de ver, como suele pasar en indymedia, se obvia la noticia en si y se pasa a los temas mas polemicos y omnipresentes, tal es el caso ahora de la lengua. Yo quiero expresar mi total aversión hacia este movimiento de masas, cuya forma de actuar y mostrar fuerza es aglutinar a cuanta mas gente mejor, a traves de convocatorias con grandes slogans y difusion con gran poder mediatico. Para mi, estas maneras no atienden ni buscan cambios en la persona participante en las masivas manifestaciones o convocatorias, sino que (como cualquier movimiento de masas) hay una cupula dirigente (por mucho que sea en modo asambleario y abierto) y gente (contra mas mejor, como ya he dicho) que se adhiere a un lema, a una rehibindicación. ¿De qué sirve un movimiento masivo para cambiar el estado de las cosas si no hay un cambio interno, personal y grupal? Porque se rehibindican unos derechos sin cuestionar (auqnue la cupula dirigente ya lo haya hecho, no la mayoria de lxs seguidorxs) la repercusion de estos sobre el proceso de domesticacion y dogmatizacion del individuo alegando etica y moral? ¿Para que una demostracion de fuerza desde este sector 'alternativo'? A mi entender la fuerza para el cambio de una sociedad, no pasa por convocar al maximo de gente, sino que haya todo un proceso que inste a la concienciacion global y critica del propio sistema. Si solo se abarca una critica y concienciacion parcial (como es el caso de la vivienda) solo se consigue crear elites, nuevos lideres carismaticos y un el aumento de elasticidad de este sistema. por eso mi rechazo.
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
HOla,

Crec que és veritat que tenir l'eslògan en castellà en part és un error. Però d'aquí a boicotejar una convocatòria per aquest motiu hi va un pas molt gran. A les assemblees es va discutir, no es va trobar cap traducció encertada, hi havia gent amb diferents punts de vista... i al final es va decidir això. Carregar-se tot l'esforç i la fenia que porta en l'últim any per això em sembla exagerat.
Sobre lo dels líders i les masses, no crec que ens haguem de convencer de que hi ha una sola manera de fer les coses, sino que potser obeeixen a objectius polítics diferents. Crec que a V hi ha voluntat de que canviin les coses de forma àmplia, no només per la gent que vol i pot participar. Molta gent afectada pel tema de l'habitatge no s'involucrarà mai en altres lluites, acord. Però és que a vegades són els que estan pitjor que ho tenen més difícil per participar. Quin és el nivell educatiu mitjà de la gent que estem ficats fins al coll en lluites diverses, per exemple? Potser no tothom està d'acord en lluitar per aconseguir drets per a tothom, però si es pensa que fent pressió es pot influir a que la balança s'inclini més cap a un costat o l'altre, potser sí que l'intent de que molta gent doni suport a aquesta lluita té un sentit.
Sent realistes la okupació (per posar un exemple) té un límit com a solució al problema de l'habitatge. Què passa quan t'esgotes perquè portes ja desenes de desallotjaments a les esquenes, o amb la gent que no té entre 20 i 30 anys i bona salud, o quan tens probelemes emocionals i necessites certa estabilitat a la teva vida, o els vell, etc. Perquè manifestar-se pel dret a l'habitatge no és una pràctica legítima?
Menys criticar, si us plau, que al final ningú penjarà res a indymedia perquè baixa la moral
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
Estoy totalmente de acuerdo con el chicx de arriba, si quereis hablar de lenguas ir a otras noticias que hablen sobre esto que hay muchas desgraciadamente.

que mas dara si los lemas son en catalan, en ingles,castellano o en chino mandarin,como mucho,opino que si fue en Nueva York se podrian currar unas en ingles para llamar la atencion de los visitantes a esa expo sobre barna, y explicar la verdadera situacion de la ciudad, pero parece ser que la Asamblea V de Vivienda cada vez se preocupa mas por la publi que por su lucha (que por otra parte me parece equivocada aunque no entrare alli)

solo comentar, que el aglutinar masas no me parece una mala lucha, aunque creo que tiene razon el chicx que antes dice que estas manifestaciones masivas, etc no sirven para nada, yo creo que si, y no creo que tenga que ser responsabilidad de los convocantes el adoctrinar a los otros, sino plantear la lucha, las ideas y que los asistentes se adoctrinen con la participacion, la curiosidad y el respeto. En este caso se vera si esta asamblea es sinceramente abierta.

no estoy muy dentro de este movimiento, pero me parece que esta asamblea es sincera y abierta y no busca poder individual, sino colectivo con el fin de conseguir unos objetivos. yo solo pienso que se equivocan en esos objetivos y en la forma de hacerlo.

un saludo
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
de nuevo haciendome el pesao.

nadie colgara nada en el indy de barna, porque da pena realmente, todo se critica destructivamente, tengo la suerte de leer otros idiomas (frances, ingles, italiano....) y te das un paseo por los indys de grenoble, italia, por estados unidos, etc y son noticias interesantes, criticas constructivas, aqui todo lo impregna de tension, por una parte la lengua y por otra la crita y no tener respeto al trabajo y opiniones de los demas, yo ya hice un tiempo que deje de visitar indymedia barcelona, estoy aqui porque un amigo me dijo que mirara el articulo del 8 de marzo y de paso me ha llamado la atencion esto y como siempre en comentarios, pffff

prefiero leer otros sitios, como el tema de dinamarca, lo que se hace por francia, etc

venga gente, felicidades por cargarse este espacion, no entiendo como hay otros que aun se atreven a escribir algo aqui
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
Que guay !!
Els de la corresponsalia de Nova York ens podrien ensenyar les fotos de les manis que han convocat contra els preus dels pisos a Nova York, no ? Perquè diria que allí el preu dels pisos i l'accés a l'habitatge esta bastant mes xungo que a Barna.
O potser es que tot plegat només és tracta de fer la campanyainofensivaludicofestivainetejaconciencies per a joves sobradament acomodats de sempre ?
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
Yo no he leído ni la noticia ni ninguno de los mensajes. Por varios motivos:

1) Porque algunos están escritos en castellano
2) Porque otros están escritos en catalán
3) Porque no están escritos en inglés
3) Porque creo que son poco interesantes y no me gusta lo que dicen
4) Porque no me gusta Nueva York
5) Porque no me gusta internet

De hecho, yo nunca visito Indymediabarcelona, y ahora, aunque pueda parecer lo contrario, tampoco lo estoy haciendo.

�nimos a los de la campaña.
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
1) És un error greu no fer el material en català. Com greu va ser a la mani del meeting point fer un mapa d'espanya. Queda clar doncs que en aquest sentit el vostres respecte és NUL.

2) Jo us critico pq no plantegeu solucions al conflictes, de fet no plantegeu ni alternatives. Monteu la rua super-guai perquè centenars si vols milers de joves s'hi apuntin tots amb globets de colors però no creeu ni consciència, ni discurs polític ni res. I això és un error greu!

3) Això de Nova York és una xuminada, o un frikada. El dia que vagi a l'altre cantó de l'oceà agafarà un pamfleto de 3.000 organitzacions i em faré 3.000 i ohh serem tost super internacionals.. perfavor.
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
El que ha començat aquesta polèmica deu està rient encara. Cuanta gent deixarà d'anar a la manifestació del 24 de març pels arguments que s'han posat sobre la taula? Seria ridícul. El que s'ha de fer és anar a les assemblees i plantejar les propostes, crítiques i qualsevol altra cosa.
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
1. pot ser un error, però tampoc cal exagerar
2. sí que hi ha propostes i discurs i conscienciació. Mira a la web o passa algun dia per l'assemblea. Què fàcil és criticar en base a determinades afirmacions sense fonament
3. i no es pot ser friki? una mica de sentit de l'humor, que no es tracta de ser super-guai i super-internacional sino d'anar difonent convocatòries a través de vàries vies diferents

Indymedia esgota. A mi em fa molta pena les crítiques perquè treuen les ganes de fer cowsa. Cal molta més il·lusió i confiança i sobren punyalades. Mentre ens seguim fixant més en censurar a moviments que en realitat són prou propers, no farem res contra els enemics de veritat. Com si estigués el patí a Barcelona per a dedicar-se a tirar merda a sobre dels altres. jo ja fa mesos que tinc la impressió de que se'ns estan menjant per moltes bandes i l'Hereu la té jurada als moviments socials. Cal fer pinya perquè si estem dividits som més fàcils de vèncer. És que no us en adoneu?
Re: V de Vivienda arriba a Nova York
07 mar 2007
Casualitat que l'indymedia de Barcelona sigui precisament un dels indymedies amb més mal rotllo i conflicte entre participants, essent Catalunya invaida per un cos policial amb un dels serveis d'intel.ligència més fort i organitzat d'Europa?
Res és el què sembla quan hi ha mossos a la vora.
Sindicat Terrassa