Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
El Suprem ratifica penes que sumen 16 anys per a cinc neonazis detinguts a Valladolid amb còctels molotov
05 mar 2007
El Suprem ratifica penes que sumen 16 anys per a cinc neonazis detinguts a Valladolid amb còctels molotov
dissabte, 03 de març de 2007.El Tribunal Suprem va ratificar un conjunt de penes que sumen 16 anys de presó contra cinc joves d'ideologia neonazi que a l'octubre de 2003, quan contaven amb edats d'entre 18 i 25 anys, van ser detinguts per la Policia Nacional en possessió de mitja dotzena de "còctels Molotov" o artefactes incendiaris quan pretenien dirigir una acció d'escarment contra grups d'esquerra.

La resolució de l'Alt Tribunal, a la qual va tenir accés EuropaPress en fonts jurídiques, desestima així els recursos de cassació que parteix dels condemnats van presentar contra la sentència que al març de 2006 va imposar la Secció Quarta penal de l'Audiència val·lisoletana i, per això, confirma les penes de presó que van recaure sobre ells.

Els qur pitjor parats van sortir van ser els germans Alberto i Javier A.L, el segon d'ells cap primer de l'Exèrcit, qui van ser condemnats a 4 anys de presó cadascun com promotors i organitzadors del delicte de tinença d'aparells incendiaris i explosius (article 568 del C.P).

A més, i pel mateix delicte, la Sala va imposar 3 anys de presó a altres dos dels acusats, els joves Pablo R.L. i José Ignacio P.C, mentre que David S.J. va ser condemnat a 2 anys. A aquests tres se'ls va considerar cooperadors dels dos anteriors, si bé l'Audiència Provincial va ser més benvolent amb David S.J. a l'aplicar-li l'atenuant analògic de col·laboració amb la Justícia. El tribunal val·lisoletà va rebutjar en el seu moment que les agressions i escaramuces protagonitzades pels imputats fossin de caràcter aïllat i, per contra, entenia que tots ells formaven part d'un grup violent totalment organitzat.

El fiscal havia sol·licitat per als imputats un conjunt de penes de 24 anys de presó. En concret, havia demanat les condemnes més dures, 6 anys de presó, per a cadascun dels germans Alberto i Javier A.L, en qualitat de promotors, i 4 anys per als tres restants, David S, Pablo R.L. i José Ignacio P.C, aquests últims com cooperadors.

La sentència va considerar provat que els germans Alberto i Javier A.L, qui llavors contaven 21 i 25 anys, van idear un escarment contra un grup de joves d'ideologia "Skinhead antifeixista", per a això van demanar la col·laboració dels altres tres acusats, David S, Pablo R.L. i José Ignacio P.C, de 19, 18 i 19 anys, respectivament. Així, el dia 18 d'octubre de 2003 els condemnats es van dirigir en un Seat Toledo a la zona del Quadre, en concret a la ribera del Pisuerga, lloc en el qual els caps de setmana solien reunir-se joves d'ideologia oposada, amb la finalitat d'utilitzar els "còctels Molotov" que havien estat elaborats pels citats germans.

Per a això, van estacionar el cotxe en la Plaça de Tenerías i es van desplaçar caminant fins a la ribera del riu, on van començar els enfrontament verbals amb altres joves. No obstant això, la policia va fer acte de presència en el lloc va identificar als acusats i va detenir inicialment a tres d'ells, mentre que van fer el propi amb altres dos un mes més tard.

A més, els funcionaris van registrar el turisme Seat Toledo, propietat del soldat Javier A.L, i van intervenir sis "còctels Molotov", quinze pedres de granit i una maça, juntament amb ampolles buides de les utilitzades per a confeccionar altres artefactes incendiaris. Posteriorment, la Policia Nacional va efectuar dos registres, un en el domicili dels germans Alberto i Javier A.L, on va trobar documentació de tipus nazi, i el segon en la seu de l'associació, on va intervenir una porra, diversos pasamontanyes, gas paralitzant i quaderns de tipus nazi.

ENCREUAMENT D'ACUSACIONS Durant el judici, quatre dels acusats van plantar cara comú i van atribuir a David S.J. la propietat dels artefactes incendiaris, mentre que l'al·ludit i millor desocupat en la sentència va mantenir també la seva innocència i va assegurar que els còctels molotov van ser preparats pels anteriors. Per la seva banda, els policies que van participar en l'operació van explicar que les investigacions havien començat un any abans després de detectar-se l'organització i estructuració d'elements neonazis pertanyents a un grup organitzat a Valladolid, amb ramificacions en altres capitals de Castella-Lleó, fruit de les quals es va tenir coneixement que en dates pròximes podrien portar a terme una acció de "càstig" contra l'esquerra.

Un dels agents va puntualitzar que encara que la zona del Quadre és especialment conflictiva i escenari comú d'agressions entre aquest tipus de grups, en aquella ocasió les informacions manejades apuntaven que el que anava a ocórrer a la vora del Pisuerga, prop de la Plaça de Tenerías, excedia d'aquesta conflictivitat habitual. "Es tractava d'una acció planificada per a donar un escarment fort, molt fort a un grup skin antifeixista", va asseverar el funcionari.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=3568

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Suprem ratifica penes que sumen 16 anys per a cinc neonazis detinguts a Valladolid amb còctels molotov
06 mar 2007
I no s'els tindria que aplicar la LLei Antiterroriste????
Com s'els veu el llautó aquet sistema judicial
Visca Catalunya Indepent de tanta farsa.
Re: El Suprem ratifica penes que sumen 16 anys per a cinc neonazis detinguts a Valladolid amb còctels molotov
27 mar 2007
La justicia no existe. A esta gentuza siempre le sale gratis toda fechoría.
http://www.forocastellano.org/breve.php3?id_breve=81

Saludos antifascistas desde Salamanca (Castilla)
Sindicat Terrassa