Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Neonazis copegen a una inmigrant mexicana a Madrid
05 mar 2007
Neonazis copegen a una inmigrant mexicana a Madrid
Dissabte 03 de març de 2007


MADRID.- Un grup de set nazis espanyols (sis nois i una noia) van agredir brutalment a una mexicana de 25 anys i al seu amiga Haby, nord-americana educada a Argentina, quan sortien de l'estació del metro de Santiago Bernabéu, enfront de l'estadi de futbol del mateix nom, només per escoltar que parlaven amb accent llatinoamericà, segons va dir la mexicana que es va identificar simplement com María.

A María, la noia li va donar primer una bufetada i després un dels nois, "en sec i en curt" li va propinar dos cops de puny en la mandíbula, que li van provocar una fractura maxilofacial de segon grau. La jove va haver de ser traslladada a l'hospital de La Pau, on la van operar per a recolocarli la mandíbula i posar-li uns ferros dintre de la boca que haurà de dur sis setmanes.

Van ser necessaris quatre punts de sutura en els llavis i deu en l'interior de la boca per a subjectar-li la mandíbula, que tenia completament destrossada. La seva amiga va sortir millor parada, ja que li va donar temps de girar el cap abans que li copegessin. Per això "només" va sofrir greus lesions en el coll. L'incident, ocorregut el divendres 23 de febrer, va ser reportat ahir pel diari gratuït Què! María va accedir després a donar detalls de l'ocorregut en una entrevista telefònica amb aquest diari.

"Eren sis nois i una noia, d'uns 18 anys, de nacionalitat espanyola i tots duien els caps rapats", va explicar María. "Primer ens van preguntar si teníem cocaïna, i com els vam dir que no, van començar a llençar-nos papelitos, i com no els vam fer cas, llavors ens van envoltar i ens van agredir", va afegir. "Ni ens van insultar ni ens van robar, ni ens van demanar gens; ens van escoltar parlar amb accent llatinoamericà i ens van pegar, i després van sortir corrent", va contar.

Després de gairebé mitja hora va arribar una ambulància del Samur i després la policia, però tant els uns com els altres la van ignorar. Els primers no es van adonar que tenia la mandíbula fracturada, li van posar una gasa i li van dir que s'anés a l'hospital. Els segons li van dir que ho sentien molt i sense deixar-li posar una denúncia, es van anar.

"La policia, que se suposa que està per a defensar-te, no em va fer cas; em van veure la cara i em van dir que no era gens, que en aquesta zona passava molt, que era molt perillosa i que procurés no anar per aquí perquè hi ha molts sud-americans", va relatar. "Jo els vaig dir que qui m'havien agredit eren espanyols, però per tres vegades el policia em va insistir que el barri era perillós perquè havia molts llatins", va afegir. Per a la mexicana, els dos policies, a més de no prestar-li cap ajuda ni atenció, van mostrar una actitud "racista i xenòfoba".

La jove, que duu un any i intervinc vivint a Madrid, on treballa en una fundació, vol guardar l'anonimat perquè els seus pares, que viuen en el Districte Federal, no saben gens de l'ocorregut. De moment ja ha posat una denúncia en la comissaria del barri de Chamberí, i el dilluns anirà a l'ambaixada de Mèxic a Madrid per a sol·licitar suport.

Esteban Ibarra, president del Moviment contra la Intolerància, va dir a L'UNIVERSAL, que aquest tipus d'agressions són molt freqüents en aquesta zona de Madrid. "Sabem que hi ha diversos grups neonazis que es dediquen a pegar a immigrants", va dir. "Els seus membres són molt joves però molt agressius i molt perillosos, i la policia, encara que sap el que ocorre, i fins i tot reconeix que hi ha agressions tots els dies, li lleva importància a l'assumpte", va afegir. Ibarra va denunciar a més que en el cas de Lucía, "ni tan sols li han demanat que atesti i els descrigui, ni s'han preocupat de veure les càmeres de video del metro per a identificar-los". "Agredeixen amb total impunitat i ni són perseguits ni són detinguts", va dir. "És lamentable que ocorri això", va concloure.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=3569

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Neonazis copegen a una inmigrant mexicana a Madrid
05 mar 2007
¿Com es possible que hi hagin dones dintre de les organitzacions dels boneheads? masclistes i analfabets, sou escoria!
Re: Neonazis copegen a una inmigrant mexicana a Madrid
05 mar 2007
Aturar a un golpejar a 100
Re: Neonazis copegen a una inmigrant mexicana a Madrid
05 mar 2007
Que asco de gente la verdad... buah.. es q ya no se que decir.. ojala dejen de existir nada mas
Sindicato Sindicat