Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Arquitectes Sense Fronteres dona recolzament als veïns i veïnes afectats de les cases barates de Bon Pastor
03 mar 2007
L'ONG Arquitectes sense fronteres (ASF) dóna públicament suport als veïns i veïnes afectats de les "cases barates" de Bon Pastor i considera inacceptables les pressions exercides des de l'Ajuntament de Barcelona perquè aquests abandonin llurs habitatges.
07.02.19.Carta_de_Apoyo_ASF.pdf
07.02.19.Carta de Apoyo ASF.pdf (74,42 KiB)
Des de principis de gener, durant el reallotjament en les noves vivendes realitzades per a la primera fase de reforma del barri, el Patronat Municipal de l'Habitatge ha anat tapiant les cases que van quedant buides i demolint els sostres, amb l'excusa d'evitar el "perill" okupa. Aquestes pràctiques tenen l'efecte d'apressar innecessàriament els veïns i veïnes que no han acabat de traslladar-se cap als nous pisos, abans de que s'esgoti el termini legal que se'ls va donar per deixar les cases.

L'estructura de les illes de cases barates fa que sigui impossible realitzar obres de vandalització (tirar un sostre, enderrocar les parets internes) sense afectar greument totes les cases contigües. Així que les actuacions del Patronat estan produint esquerdes, desprendiments perillosos, per no parlar de la inseguretat causada per l'obertura dels sostres, a través dels quals es pot accedir a tots i cadascun dels habitatges de cada illa de cases.

Aquestes actuacions funcionen com a mesura de pressió cap a les sis famílies que no han acceptat les condicions de reallotjament previstes pel Patronat. L'existència d'aquestes famílies ha estat silenciada pel Patronat i, fins ara, oblidada pels mitjans de comunicació. Es tracta d'aquells veïns i veïnes, que no estant d'acord amb la proposta econòmica, han recorregut als tribunals. El Patronat els va donar 5 mesos de temps per abandonar les cases, però el 9 de gener el Jutjat de Contenciós Administratiu n.5 va demanar a l'Ajuntament la suspensió de tota actuació fins que no dicti sentència.

Sembla però que l'ajuntament de Barcelona no té espera i està pressionant els veïns i veínes perqué es facin enrere amb les seves legítimes reivindicacions.

Arquitectes Sense Fronteres es solidaritza amb els membres d'aquestes famílies, tot desitjant la millor de les solucions possibles per a la seva situació.

D'altra banda, l'ONG es solidaritza també amb l'associació "Avis del Barri" que durant els últims 4 anys ha estat donant recolzament i veu a aquest segment de població del barri que, lamentablement, no es va veure reconeguda ni representada per l'Associació de Veïns de Bon Pastor.

ASF confia que el Pla de Remodelació del Bon Pastor pugui ser reformulat segons uns criteris que tinguin més en compte tant els drets adquirits dels més antics dels habitants del barri, així com els drets bàsics de totes les persones que estan actualment vivint a les "cases barates"; i també el valor inqüestionable com a patrimoni arquitectònic i històric que representen les cases barates de Bon Pastor per al conjunt de la ciutat i de la seva població. Creiem que existeixen solucions a aquest conflicte, i demanem a les institucions que redefineixin la seva actuació de cara al barri i als seus habitants.


Comisió de Cooperació Local
Arquitectes Sense Fronteres

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Arquitectes Sense Fronteres dona recolzament als veïns i veïnes afectats de les cases barates de Bon Pastor
05 mar 2007
anim, els veins i veines resisteixen!
Re: Arquitectes Sense Fronteres dona recolzament als veïns i veïnes afectats de les cases barates de Bon Pastor
05 mar 2007
Desde el Bon Pastor, agraïriem tot el recolzament que fos possible...
Sindicat Terrassa