Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Resum de la resistència contra el G8 (juny-rostock)
01 mar 2007
(Font: http://www.antifa.de) Explicació de la preparació de les resistències a la cimera del G8 del juny a alemanya
mch.jpg
schild_heiligendamm_180x500.png
01.03.2007 | www.block-g8.org


La trobada central de preparació per a les protestes contra la cimera del G8 van ser dues conferencies-acció a Rostock el març i el novembre del 2006. S’hi reuniren centenars de persones de tots els sectors de l’esquerra Alemanya i països propers com Àustria, Polònia, Dinamarca, França; Bèlgica o Itàlia.

Hi havia participants de totes les sensibilitats de l’esquerra. Entre ells representants de grups antifeixistes i antiracistes, partits d’esquerra como el PDS-Linke, grups anarquistes i comunistes, sindicalistes, Attac, diversess ONGs, grups ecologistes i de defensa del medi ambient i molts més.

El resultat de las conferències són diverses comissions de treball, que preparen de forma autònoma diferents jornades d’acció. Les comissions fonamentals són les següents:

* Comissió de la manifestació massiva (2.6.07)
* Comissió sobre el G8 i l’agricultura global (3.6.07)
* Comissió de la jornada d’acció sobre migracions (4.6.07)
* Comissió contra el militarisme, la guerra i la tortura (5.6.07)
* Comissió dels bloquejos massius (6./7.6.07)


A més hi hadiversos comitès que s’ocupen de temes de caire tècnic:
* Comitè d’acampada/es
* Comitè cultural i de concerts
* Comitè de la cimera alternativa


2.6.07: Comitè manifestació massiva
S’ha establert una data per a una manifestació massiva a Rostock: el dissabte 2 de juny 2007. Volem una àmplia mobilització internacional i hem de crear les condicions necessàries. Hi haurà diversos blocs diferents a la manifestació.

La manifestació ha de ser un element aglutinador en la mobilització contra la cimera i per a tot l’espectre polític dels participants. Per a això hi ha d’haver una manifestació unitària en el sentit polític i organitzatiu, sostinguda per la solidaritat mútua. Això significa que volem una manifestació en la que puguin participar i sentir-se segur tothom- incloses famílies amb criatures . Per altra banda significa també que la manifestació reaccionarà davant un possible atac de la policia a una part de la manifestació de forma solidària.

* www.heiligendamm2007.de [de | e]3.6.07: Agricultura global "Transgènics"
El 3 de juny (diumenge) fem una crida per a una jornada d’acció. Ens mobilitzem en aquesta ocasió a Mecklenburg-Vorpommern, però fem una crida també a fer accions en altres indrets, a nivell internacional. Fins ara hi ha planejades accions sobre el tema dels aliments manipulats genèticament (“transgènics?). En aquestes accions volem fer la collita –com més persones millor- dels camps de cultius transgènics dels voltants de Rostock.
Per al dilluns, (04.06.2007) hi ha programades accions davant de supermercats per cridar l’atenció sobre el tema “comerç d’aliments?. Probablement també hi haurà accions contra granges industrials d’engreix.

* dissentnetzwerk.org [de]
* www.dosto.de/gengruppe [de]
* www.gendreck-weg.de [de]4.6.07: Comitè jornada d’acció migració
Jornada d’acció sobre migracions 4.06.07 (dilluns): accions descentralitzades, manifestació i míting el vespre. A més es preveuen les següents accions:

• Abans de la cimera del G8
- Sèries d’accions conjuntes (per exemple una gira amb activistes de l’Europa de l’Est, Àfrica, EE UU)
- Referències a “Euromaydays? (Hamburg, Berlín i altres llocs del món)
- Exposició de la relació entre migració i precarietat.
- Caravana de la resistència, engega 1-2 setmanes abans i visita llocs de la resistència.

• Durant les protestes de Rostock - Bloqueig relacionat amb el tema de les migracions en la manifestació massiva del dia 2 de juny.
- Trobada de la xarxa transnacional del dia 3.06.07.
- Jornada d’acció sobre migracions del 4.06.07 (dilluns): accions descentralitzades, manifestació, míting el vespre.
- Ponències i tallers en la cimera alternativa.

* www.nolager.de5.06.07: Comitè contra el militarisme ila guerra
L’element central és el bloqueig de l’aeroport militar Rostock-Laage, al qual arribaran els polítics, assessors i altres participants a la cimera del G8. La seu de la conferència; l’hotel de luxe Kempinski, és tan petit que només hi poden aterrar pocs i selectes representants de governs.

Altres cites:
• 31.5.2007 Arribada al campament de la "marxa europea" i "caravana pels drets dels migrants"
• 01.06.07 "Colonització" del terreny com a connexió i inici de les accions en l’aeroport Rostock-Laage i accions al voltant del "bombòdrom" (Bombòdrom és com s’anomena un àrea militar molt extensa en el nord-est d’Alemanya , entre Berlín i Rostock, que és utilitzat per l’OTAN per a maniobres. És el camp de tir per a bombrs i míssils més gran d’Europa.)

* www.freieheide.de [de]
* www.g8andwar.de [de | fr | pl]
* www.freieheide-nb.de [] de6./7.6.07: Comitè de bloqueigs
Aquest comitè ha estat preparat pel "Bündnis BlockG8" [www.block-g8.org]. Les principals bases d’aquesta aliança son col·lectius anticapitalistes d’Alemanya como l’Esquerra Antifeixista de Berlín [www.antifa.de [de]], Avanti (Hamburg), o Esquerra Radical (Nuremberg).

Block G8 ha presentat primer els seus punts de partida per a bloqueigs massius:
• bloqueigs eficients oberts per a activistes sense experiència.
• bloqueigs basats en la participació massiva i en la seqüència transparent per als participants.

La realització pràctica d’aquests punts de partida s’està treballant encara en l’aliança. Independentement de les planificacions concretes del BlockG8, està clar que hi haurà molts bloqueigs de diferents grups; BlockG8 és només un grup entre molts. D’aquí se’n desprèn la necessitat de coordinar i comunicar els diferents bloqueigs i les seves respectives concepcions.

* www.block-g8.org [de]
Mira també:
http://www.antifa.de/cms/cms/content/view/497/32
http://www.endavant.org/groups/noticies/juny2007/antiG8-crida

This work is in the public domain

Comentaris

actes als Països Catalans
01 mar 2007
Catalonia (Països Catalans)

* 7.3.2007 UAB (University Autònoma) 12:30. Organiser: SEPC
* 7.3.2007 Vilafranca de Penedès 20 :30
AC la Fornal | C/ Sant Julià, 20
* 9.3.2007 Barcelona (Vila de Gràcia) | 20 :00
La Barraqueta | C/ Tordera, 34
Organised by: Endavant-Gràcia
* 10.3.2007 Barcelona (Eixample) 19:00.
Ateneu Popular de l'Eixample | Passatge Conradí, 3 [C/ Sicília/Rosselló]
Veranstalter: Assemblea de Joves de l'Eixample Nord
* 15.3.2007 Barcelona (Sants) | 20 :00 Casal Independentista de Sants 'Jaume Compte' | C/ Premià 31
Organised by: Endavant-Sants
* 16.3.2007 Berga | 21:00
Ateneu Llibertari del Berguedà | C/ Pinsania, 7 baixos
Veranstalter: Ateneu Llibertari del Berguedà
* 17.3.2007 Manresa
Block G8
01 mar 2007
Bloquejar el G8! Mobilitzar-se, bloquejar, quedar-s’hi!
www.block-g8.org

Crida per al bloqueig massiu contra la cimera del G8 2007 a Heiligendamm, Alemanya. A principis de juny de 2007 (6-8.6.07), els representants dels governs de les vuit potències econòmiques del món es reuniran a la cimera del G8 a Heiligendamm, prop de Rostock.

Com a acte de desobediència civil, bloquejarem aquesta cimera.
El nostre motiu: Els polítics responsables dels països del G8 sostenen el neoliberalisme, un capitalisme mundialitzat, que augmenta de forma dramàtica l’escletxa entre el món dels rics i el món dels pobres. Amb la nostra campanya "Bloquejar al G8" diem "No!" i rebutgem la legimitat del G8.

Diverses iniciatives i moviments criden a la resistència contra aquesta cimera. Persones vingudes del món sencer ens manifestarem amb tota mena d’accions; i la campanya "Bloqueig al G8" n’és només una. Pren part de les accions de protesta i posiciona’t contra la política del G8!

Resistència contra el G8 - per una mundialitzacio per al poble.
El Juny de 2007, les veus dels poderosos no seran les úniques que es facin escoltar: desenes de milers de persones d’arreu del món s’aplegaran per manifestar-se contra el G8 i per actuar totes juntes. Pràcticament tots els diversos grups del moviment "Anti-Globalització" han estat apel·lats a manifestar-se. "L’altre món" es farà sentir ben fort, clar i català, defensant una mundialització per al poble; per la igualtat de drets, pel dret polític i cultural de cada ésser humà a la llibertat, pel dret a la llibertat de moviment, per un ús responsable dels recursos mundials, per la garantia d’espais, serveis i béns públics, i per una justícia social a tot el món.

Per uns bloquejos massius i duradors - hem vingut i ens quedarem!
La campanya "Bloquejar al G8" organitza bloquejos com a actes de desobediència civil en els quals desenes de milers de persones amb sensibilitats polítiques, socials i culturals diferents poden prendre-hi part. Junts enviarem per mitjà d’aquestes accions, un "No!" clar al G8. Aixíí, no només ens manifestarem, sinó que també bloquejarems activament el G8 i totes las rutes d’accés al centre de conferències per les que hagin de passar equips diplomàtics, traductors i serveis contractats si volen arribar a Heiligendamm. No deixarem l’accés lliure de forma voluntària perquè la nostra acció no ha de ser només simbòlica, volem bloquejar realment el G8 de forma efectiva i desconnectar-lo de les seves infrastructures; hem vingut, i ens quedarem! Durant els actes, volem crear una situació clara per a tots els bloquejants en la qual els participants hauran de mostrar.se solidaris tenint cura dels altres i sostenint-se mutuament. Tots han de sentir-se responsables de l’èxit d’aquests bloquejos i respectar els límits i els mètodes culturale de manifestació dels diversos participants. Una eventual repressió policíaca, per exemple, ha de ser combatuda, conjuntament, amb solidaritat i emprant principis de desobediència civil.

Tots junts contra la cimera del G8!
Rere el concepte de bloqueigs massius es troben grups, organitzacions i individus pertanyents a moviments pel medi ambient i anti-nuclears, a la xarxa anti-mundialista o a l’esquerra radical, a grups anti-feixistes, no violentos i autònoms, a la joventut de partits polítics, fins i a grups religiosos. Amb nosaltres durem la nostra experiència en bloquejos: bloquejos de transport de residus nucleares (CASTOR) a Wendland, al nord d’Alemanya, bloqueigs exitosos contra els moviments Nazis a Berlin, Kiel i Leipzig, campanyes de resistència contra la guerra d’Irak i altres manifestacions contra cimeres del G8.

La campanya "Bloquejar al G8" és part d’una gran resistència social contra el G8. Així, els bloqueigs massius s’integraran amb altres accions i manifestacions i seran ben rebuts per altres grups i iniciatives.

Els nostres actes estan fonamentats en manifestacions precedents. El 1999, mitjançant la manifestació contra l’Organització Mundial del Comerç (OMC-WTO) a Seattle va ser possible, per primera vegada, endarrerir la cerimònia d’obertura un parell d’hores meitjançant un bloqueig, un fet que marcà en el món sencer l’arribada del moviment "Anti-Globalització". Gràcies a aquests actes de Seattle, les primeres esquerdes del projecte de mundialització neoliberal foren visibles. Ara, tots junts, mostrarem aquestes esquerdes a Heiligendamm!


Tothom hi pot participar, hi ha diferents possibilitats

* Declareu la vostra participació a les mobilitzacions anti-G8 des d’ara, per crear pressió en al G8 a través de milers de declaracions amb intencions clares de participar-hi. Volem que milers de persones declarin, el més aviat possible, que participaran en els bloqueigs de Juny de 2007.
* Expresseu la vostra solidaritat. Si ja sabeu que no podreu venir a Heiligendamm, expresseu el vostre suport firmant la declaració de solidaritat.
* Formeu grups locals i prepsreu-vos junts per als bloqueigs de Heiligendamm. L’èxit del moviment depèn, entre altres coses, de la correcta preparació dels grups i individus que hi participaran. Contacteu amb nosaltres.
* Organitzeu actes en la vostra comunitat, estarem orgullosos de venir i donar explicacions sobre el G8, desenvolupar idees relacionades amb la campanya "Bloquejar al G8" i d’informar-vos sobre l’estat dels preparatius i les possibilitats de prendre part en les diverses accions.


Podeu trobar més informació en els llocs web següents
www.block-g8.org [de] | www.g8-2007.de [de | e | es]
Re: Resum de la resistència contra el G8 (juny-rostock)
02 mar 2007
PASA ESTE E-MAIL A TUS AMIGOS, FAMILIARES, CONOCIDOS, ORGANIZACIONES, ASAMBLEAS, A TUS CONTACTOS, ETC. CONCIENCIA A LA GENTE.
SOBREPASA LAS FRONTERAS.La Gran acción del 2007


El 7 de junio del 2007 el G8 volverá a reunirse. En este caso se encontrarán en Alemania.
Muchas han sido las anti-cumbres del G8, pero en este caso, desde Alemania, ha salido la idea de que la anti-cumbre no solo se tiene que celebrar en Alemania, sino que se tienen que derrumbar las fronteras. Una anti-cumbre a escala planetaria.

Este es el video que se ha creado creado para divulgar la gran acción global del 2007:

http://youtube.com/watch?v=EwHlbBbZNT4

Esto son videos de convocatorias para el G8 en Alemania y algún otro:

http://www.youtube.com/watch?v=Ov9xBFiCdVA

http://www.youtube.com/watch?v=W5rC54kZi3A

http://www.youtube.com/watch?v=rWxo6qgwgH4

http://www.youtube.com/watch?v=Yk75-L9yLg0Las anti-cumbres se han realizado y se realizan para dar respuesta a este sistema social y económico que lo único que produce es más pobreza extrema y más riqueza extrema.
Este sistema que nos dicen que es democrático y que hay la misma igualdad y los mismos derechos para todos/as, es el responsable de la delicada situación que vive el mundo.
Nuestros países, âlos desenvolupadosâ?, solo hacen que llenarse la boca con mentiras, explicándonos lo bien que va el mundo.
Este mundo que va tan âbienâ? es donde los países del primer mundo, que solo somos el 20% de la población mundial, consume el 80% de los recursos naturales. Mientras tanto el otro 80% de la población mundial vive solo con el 20 % de los recursos. ¿Es esto moral ?, ¿ Es esto justificable?, ¿ Es esta la libertad y la democracia tan justa que dicen nuestros lideres políticos, bancos, multinacionales, etc. ?
Me paro a pensar y me pregunto: ¿ Como puede ser que los estados con menos recursos naturales sean los más ricos?
Pues mira, porque somos unos saboteadores, unos ladrones y unos sinvergüenzas sin escrúpulos.

La situación hace llorar, pero a la vez ríes en darte cuenta lo estupida que es.
Los países âdesenvolupadosâ?, que son los portadores de la democracia, la libertad y los derechos, son los que van a los países subdesenvolupados a sabotear sus recursos naturales a través de las llamadas multinacionales y bancos, que están fuertemente protegidos por las leyes internacionales (que se dicen internacionales pero solo han sido creadas por los âdesenvolupadosâ?) y por las fuerzas de seguridad.
Es esta la base de la mayoría de los problemas que hay en el mundo.
Estas acciones del âprimer mundoâ? son las que provocan la pobreza y la riqueza extrema. Mientras los ricos se llevan todos los recursos naturales y riquezas de los âsubdesenvolupadosâ?, estos no pueden hacer nada, porque pobre de ellos que intenten inflingir la ley internacional para defender su tierra, que en muy poco tiempo tendrán las fuerzas de seguridad reprimiéndolos.
Como es lógico los âsubdesenvolupadosâ? también necesitan, recursos, riqueza, educación, sanidad, etc. Así que tendrán que comprar recursos para todo esto.
Pero hay un problema, ¿ quien tiene los recursos? Los desenvolupados. ¿Y el dinero para comprarlos? Los desenvolupados. ¿Entonces te preguntaras, y como coño lo hacen?
Pues estos tiene que pedir créditos que solo les servirán para subsistir unas cuantas semanas, y después vuelta a empezar, pero ahora el país âsubdesenvolupadoâ? tiene menos recursos y una gran deuda a pagar, y nos creemos que dando el 0,7% ( si llega ) y con las ONGS (que sin ellas la situación estaría mucho peor) podemos solucionar el problema de su pobreza. ¿Es justo?

Y ya para colmo; Vivir en un país subdesenvolupado es como una prisión o incluso peor, porque solo nacer ya estas condenado a la pobreza y si quieres escapar de ella te espera un muro a saltar donde tienes muchas probabilidades de morir en él. E incluso después de pasarlo no tendrás casi ninguna garantía de vivir mejor.

Imaginate por un momento, que un día ellos saquen toda su rabia y hacen la revolución en los países âsubdesenvolupadosâ? y nacionalizan todos los recursos y nos quedamos sin. ¿Qué cojones haríamos entonces? Pues claro que hay solución, enviamos al ejercito y problema resuelto.

Pena nos tendría que dar vivir en una sociedad donde nos aprovechamos de los otros y después los olvidamos.

Nuestro egoísmo y la falta de compenetración entre los países son también los causantes del cambio climático. No podemos creer que con este sistema donde predomina el dinero los países âdesenvolupadosâ? ayuden a solucionarlo. Y menos aún los subdesenvolupados, que bastante faena tienen en sobrevivir.

O el problema del terrorismo islámico, creado por nuestra incomprensión y egoísmo.

Así podríamos hacer una gran lista de las consecuencias provocadas a causa de la ignorancia respeto a los problemas base que son la pobreza, el cambio climático y la falta de compenetración.

Delante de esta situación os decimos:

Organízate, lucha, resiste y venceremos.

Africanos, Sud Americanos, Asiáticos, Norte Americanos y Australianos, codo con codo trazaremos un nuevo mapa donde predomine la igualdad, los derechos, la justicia y la compenetración. Juntos acabaremos con el capitalismo, el racismo y el fascismo. ¡Porque la lucha aún no ha terminado!

¡Porque otro mundo es posible!

Aquí tienes una serie de documentales dividida en siete capítulos, llamada âotro mundo es posibleâ? ( no hace falta descargar):

1- http://video.google.con/videoplay?docid=-4326973599647466838&q=otro+mund

2- http://video.google.con/videoplay?docid=-5535026976557936926&q=otro+mund

3- http://video.google.con/videoplay?docid=-4626290609102588541&q=otro+mund

4- http://video.google.con/videoplay?docid=-4626290609102588541&q=otro+mund

5- http://video.google.con/videoplay?docid=6316027398126479453&q=otro+mundo

6- http://video.google.con/videoplay?docid=8700846334363131772&q=otro+mundo

7- http://video.google.con/videoplay?docid=2321617130736189134&q=otro+mundo


PASA ESTE E-MAIL A TUS AMIGOS, FAMILIARES, CONOCIDOS, ORGANIZACIONES, ASAMBLEAS, A TUS CONTACTOS, ETC. CONCIENCIA A LA GENTE.
SOBREPASA LAS FRONTERAS.

ESTE VERANO DEL 6 AL 8 EL G8 VOLVERA REUNIRSE EN ALEMANIA. UNA NUEVA CIMERA PARA CONTINUAR CON EL CONTROL DE SU MUNDO. PERO LOS CIUDADANOS DEL MUNDO CAMBIAREMOS EL RUMBO DE LA HISTORIA.

EL 7 DE JUNIO PODEMOS HACER QUE ESTE MUNDO ABSURDO, SOSTENIDO POR NOSOTROS, CAIGA. EL 7 DE JUNIO NO TRABAJES, NO ESTUDIES, NO CONSUMAS Y TOMA LA CALLE. ORGANIZA TU RABIA, LIBERA TUS DESEOS. EL 7 DE JUNIO NOS VEMOS EN LAS CALLES.
Re: Resum de la resistència contra el G8 (juny-rostock)
05 mar 2007
home noi, no cal ser rencorós. es tracta de mobilitzar a tothom que poguem a on sigui. tu opines que és millor descentralitzar, hem sembla bé que mobilitzeu així a la gent ja que es gent que d'altre manera no es mouria. però cadascú té la seva estratègia, no sé si t'has llegit el post on s'expliquen les accions concretes. mentre molta gent la pugui liar ben lluny de molestar ningú hi haura gent disposada a plantar cara directament a allò que tingui a veure amb el G8. salut! (difondré el teu missatge)

en tot cas tinguem en compte que el poder podrà usar el que fem en contrra nostre (per justificar més inversió en policia, exèrcits, etc...)
Sindicat Terrassa