Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
DECLARACIÓ D’EUiA DE SALT: VOLEM LA NÚRIA A CASA

Salt, 16 de febrer de 2007.
Comissió local.

La matinada del dia 7 de febrer va ser detinguda a Girona, sota
l’aplicació de la legislació antiterrorista, la Núria Pòrtulas, veïna de Sarrià de Ter.

L’operació fou efectuada pels Mossos d’Esquadra en compliment d’una ordre del jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional espanyola.

L’acusació va ser de pertinença a banda armada i tinença d’explosius. Van efectuar dos escorcolls: un a casa seva i un altre a la casa dels seus pares.

Tot el cas es basa en la requisa de material polític (cartell per exigir la llibertat de Joan Sorroche, un altre jove de Sàrria de Ter acusat de col•laborar amb organitzacions anarquistes que s’oposen a la deportació d’emigrants que efectua l’Estat italià, en concret de la reivindicació de la crema de dos vehicles de Trenitalia, empresa còmplice de les deportacions) i d’una agenda personal amb un llistat d’administracions publiques catalanes.

La nit del 8 de febrer va ser traslladada a Madrid, a l’Audiència Nacional. Després de declarar i que se li retirés la imputació de tinença d’explosius, per manca de proves, el jutge va decretar presó provisional a l’espera de noves diligències policials. Ara la Núria roman presonera a la presó de Soto del Real.

Des d’Esquerra Unida i Alternativa volem expressar:

L'Audiència Nacional espanyola (hereva del Tribunal de Orden Público
franquista), i les comarques gironines tenen una singular relació. Recordem, per exemple: les detencions i les posteriors acusacions de tortures policials contra independentistes, acusats de terroristes, amb ocasió de les olimpíades de 1992 i l’operació Dixan, per la qual acaba de condemnar a 13 anys de presó 5 conciutadans, sense proves i també acusats de terroristes.

Per aquesta institució, naturalment en aplicació de l'actual legislació antiterrorista de l’Estat espanyol, els i les que defensem les persones detingudes també som aspirants que se’ns apliquin les lleis d’excepció, i si no que li preguntin a la Núria Pórtulas, que és per això que és a la presó.

La criminalització de les discrepàncies no és el camí de la llibertat. Cal discrepar amb absoluta llibertat. Quan l'Estat no ho permet, la democràcia és menys democràcia.

Els moviments anarquistes, independentistes, antirepressius, etc., lluiten per la llibertat de les persones i dels pobles i són els nostres companys i companyes de viatge.

La legislació antiterrorista comporta necessàriament una declaració judicial davant els jutges de l'Audiència Nacional ubicada a Madrid.

Aquesta legislació excepcional permet potencialment la total impunitat per violar la integritat psíquica i física de les persones, donada la
incomunicació i l’aïllament total a què són sotmesos els detinguts i les detingudes al llarg de molts dies. Amb l’objectiu d’aconseguir
l'autoinculpació de la persona detinguda.

Aquest règim d'incomunicació impossibilita el dret d’elecció d’advocat i el desenvolupament normal de l’exercici de la defensa durant la declaració policial.

A més, l’arbitrarietat de la seva aplicació fomenta que no sigui tan sols la persona inculpada la destinatària exclusiva de la repressió, sinó que també amics i familiars es troben impotents davant el desconeixement i la por que suposa l’ús d’aquesta llei.

És per això que des d’EUiA exigim:

* La llibertat immediata de la Núria Pòrtulas.
* La fi de la persecució i criminalització de la discrepància
* La derogació de la llei antiterrorista.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
Però aquests no són de la coalició que comanda el cos de Mossos d'Esquadra? Jo flipo!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
LLuita en contes de flipar!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
De vegades no cal flipar tant!

La declaració, que benvinguda sigui!! esta signada per la Comissió local de Salt de EUiA, no pas per l’executiva nacional. Que si coneixent al Miralles i altres pajaros si seria per flipar.

No cal ficar sectàriament a tothom de EUiA al mateix sac, EUiA no es pas un partit leninista, La coalició EUiA, es el que es amb totes les seves misèries i fracassos. Però la discrepància existeix (i la repressió interna també), i com a tot arreu també hi ha gent maca que s'ho creu.

Amunt els que lluiten!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
Els d'EUiA sou uns mentiders o uns ignorants. L'empresonament de la Núria no va venir per cap ordre de l'Audiència Nacional. Va ser una operació supervisada i dirigida per Joan Boada, el vostre soci de coalició. A veure si us informeu, fa bastanta pena que feu comunicats amb mentides per justificar la vostra posició al govern.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
Doncs continuo flipant. Continuo flipant amb l'amesellament del personal. Perquè això que han fet amb la Núria des d'una coalicio de "l'esquerra transformadors" (sic) només es pot fer si es té l'absolut convenciment de tenir la militància de base aborregada. Perquè si s'haguessin revoltat tots els militants d'ICV-EUiA amenaçant amb retornar els carnets massivament, ja m'agradaria veure què hauria fet el Saura.
Però, esclar, partits petits amb molt poder significa que gran part de la seva militància viu d'aquest mateix poder i els seus satèl·lits subvencionats. I els militants honrats, que evidentment n'hi ha, crec que només poden mantenir la seva postura des d'un sentimentalisme cap al "què es va ser", postura d'altra banda ben poc productiva.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
jo tambe flipo! aquest ecopijos no se pispan de una!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
La Núria a casa ja!
Bon comunicat d'EUiA!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
EUiA para ganar votos de la joven izquierda os las pensais todas, incluso vuestros juegos a dobles tintas... si esque soys grandes! Vamos a contar mentiras tralará, vamos a contar mentiras tralarará....
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
N'estic tip dels qui posen per davant l'odi a determinades sigles, a les lluites que diuen defensar.
Doncs el que demostren, és que darrera un bon grapat de l'esquerra d'aquest pais, el que hi ha és senzillament un sentiment petitburgès de ser diferents de la resta, de destacar; i està clar que no hi tenim tots lloc en el seu selecte club d'esquerranosos hiperguays.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
Aquest comunicat és enganyós perqué no diu que la detenció de la Nuri ha estat orquestrada pels Mossos d'Esquadra, depenents d'ICV-EUiA. Se'n volen rentar les mans i volen despistar el personal perqué aquest cas, que està mobilitzant a molta gent a Girona i a tot Catalunya, no els suposi una pèrdua de vots (a viam qui els vota a Girona).
I no deixa de ser pura esquizofrènia política estar en contra de la llei antiterrorista i formar part d'una coalisió que l'aplica i tanca injustament a una noia inocent pel simple fet d'expresar la seva solidaritat amb un pres polític.
I deixa't estar d'òsties de sectarisme i petitburgesos. El que passa és que estem farts que ens prenguin el pèl des de les butaques amb mentides i dobles jocs.
Ni un vot a la represió, EUiA mentiders!

I la Nuri a casa.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
01 mar 2007
Vota a qui et dongui la gana però et recordo que EUiA és l'única organització de l'hemicicle català que ha mostrat un mínim (per mi encara insuficient) de sensibilitat pel cal de la Núria.

Emprenya't amb EUiA quan vulguis però, fer-ho quan treuen un comunicat com aquest més val saludar la iniciativa.

M'agradaria saber què n'opina la mateixa Núria de tot plegat, però no crec que es dediques a rebutjar les mostres de suport.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
antisectari: hem de donar-te les gràcies?
Gràcies per perdonar-nos ka vida!!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
hipocresia... aixo es el denominador comú d'EUiA i ICV....

No es tracta de sectarisme, es tracta de no ser un hipòcrita (i a més manipulador)
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
És clar, la Núria ha d'agrair aquest comunicat, de la mateixa manera que ha d'agrair al funcionari de la presó que li deixi beure aigua -perquè, si volgués, podria matar-la de set-.

La història de IV-EuiA pot ser la fabulosa història del partit que, seguint l'estratègia que posa la "necessitat d'ampliar la massa de votants" per davant de la coherència, va claudicar en tants dels seus principis, que quan va aconseguir ser un partit gegant, ja no era un partit d'esquerres, sinó una peça més del feixisme global.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
El funcionari de presons, quan, complint amb la seva feina, dona d'aigua un pres no esta questionant la seva situacio. La diferencia es qualitativament important.

De totes maneres, si ICV-EUiA es una peca del "feixisme global" (adjetivacio, si mes no, curiosa) mes val que et vagis immolant...Sisplau, critiques les que volgueu, pero una mica de rigor...
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
Feixisme global, sí, no és cap adjectivació rara. És el sistema capitalista (recordes?), que de la fase estatal inicial deriva a neoliberalisme global, i d'aquest neoliberalisme es comença a passar a feixisme global quan, ara mateix, el sistema comença a tocar sostre, econòmica i financerament parlant: s'acaba el carburant, s'acaba el creixement, comença la recessió, i els burros d'ICV encara emparrats en el conte de fades de reformisme ingenu. La realitat us sobrepasa, idiotes. Què heu canviat, en aquests anys que potinegeu per les conselleries? Quins canvis en política mediambiental hi ha hagut? Els trangènics continuen, l'urbanisme agressiu continua, les grans infraestructures (ampliació de l'aeroport, MAT, túnel de Bracons...) tota mena d'atemptats que no serviran de res. No foteu res de bo! I ara a sobre us encolomen la repressió, no sabeu ni controlar els propis comandaments policials. La policia és un poder al marge de la llei? Qué fan en Sauron i el violent d'en Boada, mentre la policia està intentant inventar proves falses per inculpar a la Núria? No foteu res... I a en Sauron li creix la papada de tants sopars de feina.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
No és EUiA lúnic partit parlamentari que ha mostrat el seu suport a la Núria. Convergència Democràtica de Catalunya també ho va fer i molt abans. Però, realment ens importa això? L'altre dia, un membre destacat d'ICV, conegut, vaja, es va posar fet una bèstia perque públicament en una xerrada, el conferenciant va demanar la llibertat de la Núria. El d'ICV va arribar a dir que al lloc que són ho han de fer encara més que que si manés la dreta i que les lleis estan per complir-les. Gairebé li vomito damunt, però és el que hi ha. El poder sempre és el mateix i téla mateixa funció: garantir que els rics ho continuïn sent i prou. I noaltres, mentrestant, enfeinats a discutir-nos. Cada dia sóc més anarquista.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
I ERC no va parlar de Núri?:

Un ple extraordinari de l'ajuntament de Sarrià de Ter ha aprovat aquest migdia una moció de suport a la jove anarquista Núria Pòrtulas, empresonada des del passat divendres 9 de febrer.

Recordem que l'operació policial que va portar a la presó la jove de Sarrià va ser fruit d'unes suposades investigacions dels mossos d'esquadra.
La moció ha estat votada favorablement per CiU, PSC i ERC. Recordem que els últims dies s'han fet concentracions i manifestacions amb centenars de persones a les portes de la seu d'Iniciativa-EUiA a la ciutat de Girona, per la seva responsabilitat política al Departament d'Interior.
Data: 15-2-2007
Extret de: www.liberinfo.net
http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s

Recordem, l'anarquia no es politicisme, Núria és anarquista, no una fidel votant de ningun partit, no taqueu la seva imatge! Ni esquerres, ni independentistes, ni polítics...

La lluita és nostra!

salut! Tots i totes les presxs al carrer!

salut i anarquia!
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
Cal ser anarquista per denunciar la violenta repressió de l’estat contra la Nuria?

Demanat la seva llibertat, indignar-se davant el seu cas, si no se's específicament anarquista? es ultratjar la manera de pensar de la Nuria?

De veritat dona vots demanar la llibertat de la companya anarquista Nuria? Dona vots demanar la abolició de la llei anti-terrorista? Que treu EUiA de Salt de entrar en una possible dinàmica de’enfrontament amb la direcció?

A la merda els buròcrates de la direcció de EUiA, amunt la gent que es qüestiona les coses.

L’anarquisme no es cap església, no conte cap dogma, si no un conjunt de propostes i plantejaments heterogenis que parteixen de uns anhels i desitjós comuns.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
02 mar 2007
El que dóna vots és desvincular la detenció de la Núria de l'àrea d'investigació dels Mossos d'esquadra dirigits per ICV-EUiA. A viam si s'enten: EUiA, amb aquest comunicat, preten rentar-se les mans del cas i atribuir-ho a l'audiència nacional... i això és mentir i és despistar.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
03 mar 2007
doncs si voleu la Núria a casa el primer k heu d fer és donar-vos de baixa d´EUiA!!!

MOSSOS=IC-V EUiA
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
03 mar 2007
"són els nostres companys i companyes de viatge"

i una merda, sou tant culpable com els que han orquestrtat tota aquesta operació repressiva, sou còmplices del seu empresonament i de la campanya de repressió política que està duent a terme ICV.

Aquí no hi ha espai per ambigüetats, ni per comunicats que anumeren obvietats interessades.
Re: EUiA de Salt: Volem la Núria a casa
03 mar 2007
Polítics de merda, amb les butxaques tan plenes que porteu, de pagaments, soborns i hipocresies, molta però molta hipocresia.Ja podriueu canviar el vostre lloc, per el lloc que ocupen els porcs d'una granja.Segur que ells ho farien millor que vosaltres, en el vostre lloc.Almenys segur que serien molt més sincers i coherents que tots vosaltres.Quin fart de mentides , més i més grosses.Es que serà que penseu que la gran majoria aborrregada, no se n'entererà, i per desgràcia meva i de tots, és així.Però no patiu, perqué la gent que creu que no tot està perdut, que un altre món és possible, que ja és hora que ens governem nosaltres mateixos: ja teniu la llei antiterrorista per qui gosi aixecar la veu, qui gosi dir sense contemplacions que ja n'hi ha prou d'aguantar tant d'abusos.Com és el cas que ens ocupa ,primer fou en Juan, per creure que les persones són més valuoses, que aquestes lleis d'extrangeria(aplicades per tota europa).Després la Nuri per fer arribar a la gent la història den Juan i creure que no arreglarem res si ens quedem amb els braços plegats(com fan la majoria, especialistes entre d'altre: els polítics, governants, especuladors, feixistes i demés gentussa despreciable).Sort que la solidaritat té moltes cares i recursos, però la hipocresia només una: la dels polítics,i totes les formes d'opressió i despreci de la classe humana( els mitjans de comunicació, que tan bona feina fan al costat del poder).Que cap pres\@ no sigui oblidat\a, que la seva lluita també és la nostra, o almenys la complamenta.La resistència anarquista mai morirà, ja que l'anarquia és l'expressió més alta de l'ordre.Salut companys\es que lluiten avui, ahir i sempre
Sindicat Terrassa