Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
{roda de premsa] Sobirania i Progrés
28 feb 2007
Sobirania i Progrés convoca roda de premsa per donar a conèixer els propers passos de la seua estratègia
La plataforma Sobirania i Progrés, la plataforma que impulsa un procés sobiranista i de progrés al marge dels partits polítics i que basa la seua ideologia al voltant de la idea del dret a decidir, és a dir, l'autodeterminació, ha convocat dijous a dos quarts d'una del migdia una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya, on hi participaran destacats membres de la plataforma, com ara Joel Joan, Oriol Junqueras i Hèctor López Bofill.

Sobirania i Progrés creu que, després d'haver aconseguit 10.000 adherits al seu manifest, "la societat catalana ha pres la paraula i és una realitat palpable i encoratjadora" i que aquestes adhesions corroboren que SiP ha trobat un lloc entre els catalans. La intenció de la roda de premsa és donar a conèixer els propers passos que ha previst Sobirania i Progrés de cara a estructurar un projecte clar, amb l'objectiu d'incrementar la base social independentista de tot el territori català, sense el qual en opinió de la plataforma sobiranista no serà possible dissenyar un futur més just i més lliure.

Segons el seu document fundacional "Sobirania i Progrés neix amb l'objectiu d'impulsar des de la societat civil el projecte sobiranista perquè esdevingui majoritari en la nostra societat". Una idea que Si vol que englobi el conjunt de la societat civil i que no es deixi només en mans dels polítics i dels seus partits. Podeu veure el perfil ideològic de la seua proposta visitant el seu manifest.
Mira també:
http://www.sobiraniaiprogres.cat/?seccio=manifest

This work is in the public domain

Comentaris

Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
28 feb 2007
Sobirania i Progrés:

http://www6.gencat.net/llengcat/ogl/formque.htm
Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
28 feb 2007
Les institucions actuals son incapaces d'aturar les agressions constants a la nostra llengua, quan no en son directament responsables:


Esquerra Unida acusa l'Estat d'ocultar les queixes per l'actitud repressora de la Policía envers el catalàEl menyspreu amb què la Policía Nacional espanyola va tractar un estudiant de Xàtiva que parlava valencià, així com la detenció il·legal dâun periodista a Mallorca per parlar en català, han motivat que la diputada dâEsquerra Unida al Congrés espanyol Isaura Navarro preguntés quina actitud mantenien les Forces i Cossos de Seguretat de lâEstat respecte els ciutadans que no seâls dirigeixen en espanyol. Veient la resposta, Navarro no sâestà dâacusar obertament el govern ZP de âmentirâ? i âocultarâ? les queixes ciutadanes a propòsit de lâactitud âobertament hostilâ? de diversos membres les Forces de Seguretat de lâEstat amb les altres llengües cooficials i, especialment, als territoris dels Països Catalans on encara hi tenen presència.

El govern nega que hagi rebut, des de gener de 2006, "cap queixa per part de ciutadans que hagin considerat que no han sigut tractats adequadament per les Forces de Seguretat pel fet de parlar català". La hipocresia de la resposta, que obvia com a mínim els dos casos exposats per la pròpia diputada, "demostra que el govern no té en compte les queixes ciutadanes i amb eixa actitud de no reconèixer que hi ha elements a les Forces de Seguretat de l'Estat que no tenen cap respecte a la llengua pròpia, i oficial, cal remarcar-ho, no es resoldrà aquesta qüestió. Els problemes no es resolen si no es reconeixen i amb la seua resposta el govern ha demostrat que oculta les queixes i, a més, menteix sobre el tema". Navarro també recorda que fa temps es van aprovar una sèrie d'iniciatives "per a què els agents no sols conegueren les altres llengües oficials sinó que, també, les valoren. Tot açò demostra que hi ha molt camí per recórrer encara".
Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
28 feb 2007
Un jove becari de Canal 9 va intentar posar una denúncia el cap de setmana passat a la comissaria de policia de Burjassot, ja que al sortir de l'edifici de la Ràdio Televisió Valenciana on treballa es va trobar que havien intentat robar-li el cotxe i li havien punxat els pneumàtics del vehicle. Però a la comissaria només hi havia dos policies que afirmaven no saber la llengua pròpia del País Valencià, segons informa el diari Levante-EMV.

El jove va haver d'esperar una hora a que arribés una altra policia, que teòricament sí sabia valencià, però que a l'hora de la veritat li feia repetir diverses vegades les frases i fins i tot demanava a la mare del jove, que també era a la comissaria, que li traduïs algun terme. Quan el jove es va cansar a la situació i va recriminar a l'agent que tot allò només ho feien per venjar-se per haver intentat posar una denúncia en valencià, l'agent que suposadament l'havia d'atendre en valencià es va negar a atendre'l en aquesta llengua, i va haver de ser la seua mare la que ho anés traduïnt tot del valencià al castellà, per a poder posar la denúncia.

A més a més el jove fou víctima de diversos comentaris ofensius per la seua actitud "militant" pel que fa a la llengua, com per exemple "Eres un arrogante, un prepotente, y un listillo" ('Ets un arrogant, un prepotent, i un "listillo"'). De fet els policies fins i tot el van convidar a anar a Catalunya a presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra si volia posar la seua denúncia en valencià. Fins i tot li van oferir posar la denúncia en llengües com l'albanès o el rus, llengües per les que sí disposaven d'intèrprets, però no en valencià.

L'any 2005 el delegat del govern espanyol a València, Antoni Bernabé, es va comprometre davant Escola Valenciana a millorar l'atenció en la llengua pròpia del País Valencià als locals de les forces de seguretat que depenen de l'Estat. I a tenor dels resultats, no sembla que aquest "compromís" hagi estat gaire ferm.
Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
28 feb 2007
La diferencia:

Que en Valencia, los políticos se comprometen a mejorar la atención a los ciudadanos, mientras en Cataluña, los políticos quieren que los ciudadanos se denuncien entre sí. Y se regodean tanto en ello, que incluso facilitan que se haga online...
Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
01 mar 2007
La organització de Redada també té una web per a que "los ciudadanos se denuncien entre sí". I se "regodean" de que ni tan sols per internet es permeten les denúncies en català

https://www.policia.es/denuncias/
Re: {roda de premsa] Sobirania i Progrés
01 mar 2007
Per cert, els polítics es "comprometen a mejorar la atención a los ciudadanos" a València i a la resta del món. Una altra cosa és el que fan. Les agressions als catalanoparlants als Països Catalans son constants i no mouen ni un dit. Només cal vore els exemples anteriors, agressions per part de funcionaris de l'estat, i que el govern decideix deixar passar impunement.
Sindicat