Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Totes les tardes manifestació en La Barceloneta
28 feb 2007
Cada dia, els veïns de la Barceloneta ens trobem en la Plaça de la Barceloneta a les 18 per a recórrer el barri en manifestació-cassolada.
Des de l'aprovació del "pla dels ascensors" el passat divendres 23, els veïns de la Barceloneta estem realitzant gairebé diàriament actes de protesta.

El pròxim dimecres dia 7 tindrà lloc una assemblea de barri a l'església de Sant Miquel. En aquesta s'explicarà l'estat actual del pla i se parlarà sobre les mobilitzacions programades. El divendres dia 9, la manifestació anirà fins a Plaça Sant Jaume per a reclamar un procés de participació real.

Cada nit a les 22:00 es fa una cassolada des de les balconades.

L'actual pla no garanteix que tots els veïns afectats continuin vivint en la Barceloneta, cosa inadminsible en un pla que està pensat per a "millorar la qualitat de vida dels habitants de la Barceloneta". Exigim que se'ns pregunti a les persones que vivim en el barri que necessitats tenim i no que se'ns imposi un "pla de millora" que suposarà una pujada del preu dels pisos i lloguers.

La reunió de la setmana passada que les entitats del barri vam mantenir amb el Regidor C. Martí no va buidar les preocupacions que el pla actual ha despertat en nosaltres. Per això, continuem exigint:

1. La moratòria del pla fins que no hi hagi un estudi de l'impacte social que el pla pugui tenir en el barri i un procés de participació real; i que el pla reculli així les necessitats que té el barri.

2. La inclusió de les mesures socials i assistencials que necessita La Barceloneta.

3. La protecció del barri com patrimoni històric. La Barceloneta és un barri patrimonial, però no només els seus edificis, sinó també els costums de la gent que ara vivim en ell.

4. L'aplicació del pla només pot donar-se si tots els veïns estem d'acord amb ell. No volem que l'Ayuntament ens passi el conflicte als veïns (el pla actual diu que els propietaris acordaran per majoria simple l'aplicaió), sinó que es faci càrrec dels problemes que el pla suposarà.

5. Ni amb aquest, ni amb cap altre pla pot existir la possibilitat que hi hagi veïns que hagin d´anar-se del barri quan no vulguin fer-ho.




Les mobilitzacions continuaran fins que l'Ajuntament ens escolti a tots els veïns del barri.


A més, creiem que:


- L'actual oficina d'informació que l'ajuntament ha posat a La Barceloneta no dóna informació, sinó que fa publicitat del pla.

- Les intervencions que hi ha hagut fins al moment a la Barceloneta no han respectat el patrimoni històric del barri, i que no s'ha ofert cap garantia per a evitar que això es repeteixi.

- Els problemes del pla no es resolen només amb assegurar que es podran pagar les despeses que aquest suposi per als propietaris

- Un estudi sobre l'impacte que el pla pugui tenir en el barri s'ha de realitzar abans que aquest s'aprovi o s'apliqui, fer-ho durant la seva aplicació no suposa la garantia que es vagin a tenir en compte les conclusions d'aquest estudi. La Barceloneta és un barri amb una complexitat social que s'ha de tenir en compte i respectar.



Plataforma d'afectats en defensa de la Barceloneta


Més informació:

Emilia: 636268137
Lourdes: 646773948
Emma: 654920982

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Totes les tardes manifestació en La Barceloneta
01 mar 2007
Revolta contra l’especulació

Dijous, 1 de març del 2007


Des del divendres dia 23 de febrer que l'Ajuntament de Barcelona en el Consell Plenari Municipal va aprovar provisionalment el Pla General Metropolità en la regulació de l’edificació tradicional de la Barceloneta, els veïns i veïnes del barri es manifesten diàriament contra aquesta decisió.


Un Pla de remodelació del barrí, on a la seva elaboració no s’ha donat un procés de participació real del veïnat, on no s’ha tingut en compte les mesures socials i assistencials que el barri necessita, on no s’ha estudiat l’impacte que tindrà sobre el patrimoni històric ni sobre les costums de la gent que ara vivim en ell.



On amb l’excusa d’adaptar les cases del barri per a una major accessibilitat (Pla ascensors), s’amaga la transformació de la Barceloneta, d’un barri popular i tradicional, en un nou barri de disseny per a la gent d’alt poder adquisitiu, generant expectatives d’especulació del sòl i dels habitatges i que pot representar per a un 20% de les famílies haver d’abandonar el barri.



Davant això i per a exigir que es paralitzi el projecte fins que se sàpiga quants veïns i veïnes seran afectats/es i si es veuran obligats a marxar del barri, les veïnes i veïns de la Barceloneta ens estem manifestant diàriament pels carrers del barri, estem fent cassolades nocturnes (22.00 hores) i estem preparant una Assemblea amb tècnics i juristes per a explicar a la resta de veïns i veïnes les “bondats� del Pla aprovat per l'Ajuntament i una gran manifestació des de la Barceloneta fins a la Plaça Sant Jaume pel divendres 9 de març.




Associació de veïnes i veïns de l’Òstia de la Barceloneta


Plataforma d’afectes/des en Defensa de la Barceloneta
Re: Totes les tardes manifestació en La Barceloneta
18 mar 2007
Al final de la dictadura d'en Franco va sortir el Pla de la Ribera que volia fer una remodelació de la costa i fer el que ara volen fer a la Barceloneta. En aquells temps l'oposició al Pla de la Ribera estava dirigida per molts veins que ara estan en càrrecs de l'ajuntament i que eren del PSUC SOCIALISTES i d'altres partits radicals.
30 anys després són ells els que volen complir el somni dels alcaldes franquistes. L'especulació capitalista no descansa. Ja ho van intentar i els canvis democràtics ho van impedir. Ara tornen a la càrrega.
Sindicato Sindicat