Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L’Associacio de Veïns de Trinitat Vella no deixa presentar-se a les eleccions a persones que no són del seu gust
27 feb 2007
L'actual junta de l'associació veta la candidatura d'una nova plataforma veïnal a les eleccions de l'Associacio de Veïns de Trinitat Vella del proper 10 de març
El passat dijous 22 de febrer, a una Assemblea de veïns i veïnes a l'esglesia de Trinitat Vella es va produïr una situació d'abús d'autoritat. Aquesta Assemblea estava convocada, teòricament, per informar obre les properes eleccions a l'Associació de Veïns el 10 de març, però, a la pràctica, va ser pura propaganda electoral per part de l'actual AVV. Una nova Plataforma veïnal va aprofitar el seu torn de paraula per anunciar públicament que es presentaria a les eleccions, però els membres de l'actual AVV, nerviosos, van trencar l'assemblea tot afirmant que estaven fora de plaç ( contradint els seus propis plaços) i que no eren gent vàlida. Ja fa temps que un sector de veïns i veïnes del barri de Trinitat Vella està en desacord amb la política i manera de fer de l'actual Associació de Veïns. És per això que han decidit crear una Plataforma veïnal que treballi per millorar el barri. Factors que han desencadenat aquest descontent han estat, entre altres, els projectes aprovats entre Associació de Veïns i Districte de Sant Andreu sense informar ni preguntar al barri. La Trinitat Vella ha estat agraciada amb la "Llei de barris", que és una iniciativa de les institucions, teòricament, per millorar barris degradats i amb falta d'equipaments. 17 milions d'euros es destinaran a aquestes "millores", però els veïns i veïnes de la Trini s'han trobat amb el fet de no poder decidir quines són les necessitats més bàsiques, ja que està tot decidit per aquells que mai han trepitjat el barri amb el beneplàcit de l'actual AVV. Així, han tallat arbres del parc per crear una pista d'automodelisme privada, faran un "hotel d'entitats" a canvi de construïr també una ITV i una gasolinerauna; la biblioteca que es farà està dintre del P.E.R.I Madriguera. Això vol dir que el preu que s'ha hagut de pagar per tenir-la ha estat fer fora a 25 famílies de casa seva,etc. Per cada cosa que dónen, sembla que en treuen una altra. Davant això, i sumat a la falta de respecte que demostra aquesta AVV envers els problemes de la gent (entre altres coses, tampoc no van voler-se solidaritzar amb els desallotjats de Kan Mireia, ni amb els reprimits a la manifestació de protesta pel desallotjaments), les persones que formen la Plataforma (que són joves i velles) van decidir presentar-se a les eleccions a l'Associació de Veïns i Veïnes. Si no es poden presentar, la qual cosa seria il.legal, o no guanyéssin, diuen, seguiran treballant com a Plataforma de manera horitzontal i assambleària, tal i com ho farien dintre de l'Associació de Veïns.

This work is in the public domain

Comentaris

Deu ser una mena de virus de la fluixera
28 feb 2007
I ja és ben extrany, eh? Gent tant educada, tant preparada, tant eficaç, tant independent del poder municipal, tant al servei desiteressat dels seus veïns... és que no s'enten, vaja.

Perquè els de l'ajuntament mai no intentarien fer componendes amb gent així. I si se'ls hi hagués passat pel cap es trobarien amb l'enteresa dels dirigents i líders veïnals, que els engegarien a dida (a una altra banda no, perquè es distingeixen per la seva exquisida educació) i es quedarien amb un pam de nas.

Per collons ha de ser una mena de virus!
Re: L’Associacio de Veïns de Trinitat Vella no deixa presentar-se a les eleccions a persones que no són del seu gust
28 feb 2007
Un altre asociaciò de veïns corrupte, com la de Bon Pastor... L'alternativa, pasará per crear estructures paral·leles o "tomar" les existents?
Re: L’Associacio de Veïns de Trinitat Vella no deixa presentar-se a les eleccions a persones que no són del seu gust
20 mar 2007
Hola, soy una chica joven que reside en el barrio de Trinitat Vella y creo que este artículo esta muy equivocado. Antes de escribir una cosa así deberiais analizar la información que aportan las dos partes del asunto y redactar algo más objetivo.

Hubo dos semanas para presentarse a las elecciones de la associación de vecinos de Trinitat Vella. Había una fecha y una hora máxima para presentarse y estos vecinos se presentaron fuera de plazo, tan sencillo como eso. Me parece muy sospechoso que sabiendo claramente cuando acababa el plazo y habiendo tenido el tiempo suficiente para ello, hicieran el paripe de presentarse en medio de la asamblea con tal de crear polémica.

Desde mi humilde opinión, tales vecinos piensan más en ellos mismos que en el bien del barrio porque desde que han iniciado esta nueva "plataforma veïnal" no hacen más que crear mal ambiente entre los residentes en el barrio. Dan la sensación que su único objetivo es conseguir el "poder" de la asociación más que el bien del barrio. ¿Por que no se dedican a intentar solucionar problemas que tiene el barrio en vez de provocar y amenazar a aquellos que no tienen sus mismas ideas? Si tanto les preocupa el barrio que utilizen el dialogo y hagan cosas productivas.

Yo me quedo con la actual asociación de vecinos, ya que están logrando cosas buenas para el barrio que hacía años que no se conseguian. Y claro, tendran sus cosas buenas y sus cosas malas... es normal que no todo el mundo este deacuerdo con todas sus decisiones, sería algo imposible.. pero almenos son personas humildes que se preocupan realmente por el barrio y que no van incitando a la violencia ni al mal rollo como los componentes de esta nueva "plataforma vecinal".

Y sobre el desalojamiento de Kan Mireia, ¿que tiene que ver la asociacion de vecinos con eso? Ellos no tienen nada que ver con ello, ni se situaron en contra ni a favor. Eso lo veo bien porque no creo que la asociacion tenga que meterse en un tema sobre gente que esta haciendo algo ilegal, para eso ya esta la justicia. Me parece inaceptable y vergonzoso que algunos de los que habitaban tal casa ocupada cargaran su odio contra componentes de la asociacion de vecinos amenazandolos (fueron denunciados por ello). ¿Que culpa tienen ellos? Este comportamiento me recuerda al de cierto movimiento que castiga a gente inocente por odio y por conseguir sus objetivos. (quien sea un poco inteligente ya sabra a que me refiero.

Así que porfavor, nueva plataforma vecinal... preocuparos más por el barrio y menos por vuestro orgullo que no estamos en el colegio y el barrio es un tema serio.

Saludos,

Una votante orgullosa de las últimas elecciones para la Asociación de Vecinos de Trinitat Vella.
Sindicat Terrassa