Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Vic celbra el dia de les arts per reclamar un centre social.
27 feb 2007
01198.jpg
El passat 24 de febrer els joves de Vic van sortir al carrer per celebrar el dia de les arts, un acte que sâemmarca dins la campanya âles anxoves no tenim llaunaâ? que porta a terme lâassemblea jove de Vic per reclamar la creació dâun centre social juvenil autogestionat.. Lâacte consistia en un mercat dâintercanvi artístic, cultural i reivindicatiu compost per diferents activitats al llarg del dia dutes a terme per varis colâ¢lectius. Durant la jornada es varen recollir unes cinc-centes firmes.

A les 11 del mati va començar la jornada al parc Jaume Balmes amb una xocolotada alhora que sâiniciaven les primeres activitats (trapezi, rocòdrom, mercat dâintercanvi de roba, escultura, exposicions, fotografia,â¦). Lâafluència de públic va anar en augment fins a lâhora del dinar. Durant el sobretaula es va poder gaudir dâun agradable concert de percussió on la gent del públic va poder participar. Lâarribada de la mainada dels esplais va contribuir a lâarrencada de les activitats altre cop on seân hi van afegir de noves com el taller de bombolles gegants, disseny gràfic, graffitis, futbol, bitlles catalanes,... tot amenitzat amb la música de P.D. Gorriak.
Ja es feia fosc quan van començar les últimes activitats que consistiren en balls tradicionals seguits dâuna Jam session on les joves promeses de la música osonenca van fer ballar a tota la gent que restava concentrada al parc.

    El dia de les arts és el cinquè acte de la campanya en pro del centre social juvenil. Aquesta campanya, que fa tres mesos que dura, està aconseguint els dos objectius que des de lâassemblea sâhavien plantejat. Per una banda, buscar el suport de la ciutadania vigatana per a aquesta reivindicació històrica del jovent, i per lâaltre presionar a la regidoria de joventut perquè ajudi a posar remei a aquesta mancança. Pel que fa al segon objectiu esmentat, sâha aconseguit que el regidor hagi promès que el centre social sigui una realitat abans dâacabar aquest any 2007. Tot i així, tan lâassemblea jove, com els altres colâ¢lectius juvenils que sâhan reunit amb el regidor últimament, es mostren molt escèptics davant la predisposició que ha mostrat lâajuntament a fer realitat aquest projecte. El que es tem és que sols estiguin mantenint el tema en sumort fins arribar les eleccions i poder-se treure el problema de sobre. Fins al moment, sols sâha fet una proposta de colâ¢laboració en un futur local social gestionat per una fundació, formada per tres entitats, les quals tindran el dret de vet sobre totes les activitats que es puguin portar a terme al centre.

Lâassemblea jove de Vic, juntament amb altres colâ¢lectius i joves a títol individual, seguirà insistentment reclamant un centre social juvenil digne a la seva ciutat, tan si tenen el suport de les institucions com si se lâhan de buscar pel seu compte.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vic celbra el dia de les arts per reclamar un centre social.
28 feb 2007
La cosa és molt més fàcil, enlloc de pidolar-los als polítics que ens donin i ens subvencionin un centre social, agafeu un lloc abandonat i amb possibilitats dels molts que deuen haver-hi a Vic i l'okupeu.

No hi ha forma més clara de crear un centre social, si la necessitat és urgent la resposta també ha de ser-ho, i qui subvenciona després marca el programa del que es faci. Els centres socials han d'estar creats i autogestionats des de baix, fora d'interesos partidistes i econòmics.

Anims i a okupar
Sindicat Terrassa