Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Vic celbra el dia de les arts per reclamar un centre social.
27 feb 2007
01198.jpg
El passat 24 de febrer els joves de Vic van sortir al carrer per celebrar el dia de les arts, un acte que s’emmarca dins la campanya “les anxoves no tenim llauna� que porta a terme l’assemblea jove de Vic per reclamar la creació d’un centre social juvenil autogestionat.. L’acte consistia en un mercat d’intercanvi artístic, cultural i reivindicatiu compost per diferents activitats al llarg del dia dutes a terme per varis col•lectius. Durant la jornada es varen recollir unes cinc-centes firmes.

A les 11 del mati va començar la jornada al parc Jaume Balmes amb una xocolotada alhora que s’iniciaven les primeres activitats (trapezi, rocòdrom, mercat d’intercanvi de roba, escultura, exposicions, fotografia,…). L’afluència de públic va anar en augment fins a l’hora del dinar. Durant el sobretaula es va poder gaudir d’un agradable concert de percussió on la gent del públic va poder participar. L’arribada de la mainada dels esplais va contribuir a l’arrencada de les activitats altre cop on se’n hi van afegir de noves com el taller de bombolles gegants, disseny gràfic, graffitis, futbol, bitlles catalanes,... tot amenitzat amb la música de P.D. Gorriak.
Ja es feia fosc quan van començar les últimes activitats que consistiren en balls tradicionals seguits d’una Jam session on les joves promeses de la música osonenca van fer ballar a tota la gent que restava concentrada al parc.

    El dia de les arts és el cinquè acte de la campanya en pro del centre social juvenil. Aquesta campanya, que fa tres mesos que dura, està aconseguint els dos objectius que des de l’assemblea s’havien plantejat. Per una banda, buscar el suport de la ciutadania vigatana per a aquesta reivindicació històrica del jovent, i per l’altre presionar a la regidoria de joventut perquè ajudi a posar remei a aquesta mancança. Pel que fa al segon objectiu esmentat, s’ha aconseguit que el regidor hagi promès que el centre social sigui una realitat abans d’acabar aquest any 2007. Tot i així, tan l’assemblea jove, com els altres col•lectius juvenils que s’han reunit amb el regidor últimament, es mostren molt escèptics davant la predisposició que ha mostrat l’ajuntament a fer realitat aquest projecte. El que es tem és que sols estiguin mantenint el tema en sumort fins arribar les eleccions i poder-se treure el problema de sobre. Fins al moment, sols s’ha fet una proposta de col•laboració en un futur local social gestionat per una fundació, formada per tres entitats, les quals tindran el dret de vet sobre totes les activitats que es puguin portar a terme al centre.

L’assemblea jove de Vic, juntament amb altres col•lectius i joves a títol individual, seguirà insistentment reclamant un centre social juvenil digne a la seva ciutat, tan si tenen el suport de les institucions com si se l’han de buscar pel seu compte.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vic celbra el dia de les arts per reclamar un centre social.
28 feb 2007
La cosa és molt més fàcil, enlloc de pidolar-los als polítics que ens donin i ens subvencionin un centre social, agafeu un lloc abandonat i amb possibilitats dels molts que deuen haver-hi a Vic i l'okupeu.

No hi ha forma més clara de crear un centre social, si la necessitat és urgent la resposta també ha de ser-ho, i qui subvenciona després marca el programa del que es faci. Els centres socials han d'estar creats i autogestionats des de baix, fora d'interesos partidistes i econòmics.

Anims i a okupar

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more