Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Convocatòria mundial a Accions contra la guerra d'Iraq al març
27 feb 2007
LA CONVOCATÒRIA MUNDIAL A ACCIONS NO-VIOLENTES DE RESISTÈNCIA CIVIL PER A POSAR FI A l'OCUPACIÓ MILITAR D'IRAK
EL PRIMER DIA D'ACCIONS al 2007

Els dies immediatament abans del 20 de març, el quart aniversari de la invasió d'Irak. En aquests dies hi haurà manifestacions i accions massives als USA i al voltant del món. Veure, per exemple, www.declarationofpeace.org i Voices for Creative Nonviolence: http://www.vcnv.org
Als USA una acció massiva tindrà lloc enfront del Pentàgon el 17 de març. Enfront d'un moviment internacional en contra de l'ocupació, el govern de Bush segueix dur i inflexible i de fet està incrementant el nombre de soldats a l´Iraq i elevant el nivell d'amenaça militar contra l´Iran. És encoratjador que Anglaterra i Dinamarca han anunciat reduccions de les seves tropes; el Parlament Europeu ha condemnat als USA per segrestar persones en països europeus i enviar-los a països tercers per a la tortura i interrogatori; el Congrés d'USA, ja en mans del Partit Demòcrata, s'està expressant en contra de l'ocupació militar d´Iraq; i està creixent la resistència dintre de les forces armades d'USA i entre el poble d'USA i altres països.

Que aquestes onades es converteixin en una marea mundial enorme de resistència contra el militarisme del govern de Bush!

Per al text de la Convocatòria en anglès, veure: www.globalcalliraq.blogspot.com









Manifest- convocatòria



De:
Premis Nobel de la Pau i de la Literatura
Cindy Sheehan i uns(nes) altres(as) activistes per la pau i pels drets humans
Líders religiosos(es) de diverses tradicions
Presoners(es) de Consciència
Ex-ministres(esses) de governs
Poetes(esses), autors(es), periodistes


Nosaltres, els a sota signants, convidem als lluitadors per la pau en totes les parts del món a participar en una campanya mundial d'accions no-violentes de resistència civil (desobediencia civil) per a posar fi a l'ocupació militar (duta principalment pels EUA) d'Irak. Aquestes accions podrien ser organitzades per a incloure accions de resistència civil no-violenta i manifestacions legals.

La mort de desenes de milers de civils, els 100,000 o més de ferits, la tortura i assassinat de presos a les mans dels militars nord-americans han posat de manifest - juntament amb altres realitats de l'ocupació - el terrorisme massiu d'estat perpetrat contra el poble d'Irak. Al mateix temps lamentem la mort de milers de soldats de les forces de la coalició, mentre denunciem les mentides (armes de destrucció massiva, llaços entre Saddam Hussein i Al Qaeda) proclamades en un esforç per justificar la invasió.

EL PRIMER DIA D'ACCIONS EN 2007:
els dies immediatament abans del 20 de març, el quart aniversari de la invasió d'Irak. En aquests dies hi haurà manifestacions i accions massives als USA i al voltant del món. Veure, per exemple, www.declarationofpeace.org i Voices for Creative Nonviolence: http://www.vcnv.org

(Les altres dates de les accions internacionals es troben abaix.)


Alguns participarien en manifestacions legals, mentre que uns altres farien assegudes, dejunis, i altres mètodes d'obstaculitzar, encara que sigui parcialment, el treball normal de les instal·lacions governamentals (fins i tot bases militars i centres de reclutament militar) i de corporacions que realitzen guanys de la guerra dels EUA, Anglaterra, i altres països que prenen part en l'ocupació militar injusta i mortal d'Irak. Per a aquests governs, el treball normal és violència, mort, explotació. Ha de ser bloquejat i acabat.

Els lluitadors per la pau dels països els governs dels quals no estan involucrats en la guerra d'Irak podrien considerar ambaixades, consulats, bases militars nord-americanes o britàniques o oficines de corporacions còmplices com possibles llocs de manifestacions legals i de resistència civil pacífica.


EXEMPLES DE POSSIBLES ACCIONS

Les accions podrien incloure, per exemple, que un grup s'assegués en la porta d'una instal·lació governamental d'EUA o d'Anglaterra en qualsevol país, no movent-se quan els marines nord-americans o altres agents de seguretat els ordenin sortir. Podrien sol·licitar insistentement una entrevista amb l'ambaixador o el comandant de la base militar, o esperar una declaració de Washington, D.C., o de Londres de la data de la retirada de tots els soldats d'Irak.

Si no poden entrar en instal·lacions nord-americanes o britàniques, podrien asseure's davant d´elles, en la vorera o en el carrer o fer el simulacre de morir-se, tirant-se en el sòl representant a les víctimes de la guerra. Els participants en aquests casos de resistència civil podrien ser desallotjats i/o ser arrestats per la policia.

Els convidem a pensar creativament en altres formes de resistència civil i a compartir aquestes idees amb nosaltres perquè les difonguem a uns altres.

Tot això pot realitzar-se en presència dels mitjans de comunicació i juntament amb una manifestació gran i legal prop del mateix lloc.


L'impacte d'aquestes accions en l'opinió pública, en els mitjans de comunicació i en els governs dependrà de la seva quantitat impressionant i de la seva diversitat geogràfica, en el mateix dia, i també de la claredat del seu missatge i de les tàctiques disciplinadas de no-violència.

Mentre aquesta idea es va difonent per internet i, esperem, pels mitjans de comunicació, ens sembla raonable esperar que centenars d'accions podrien tenir lloc en dotzenes de països en diverses parts del món, totes elles amb el mateix propòsit d'exigir el final a l'ocupació militar d'Irak.


UNA CAMPANYA SOSTINGUDA I CREIXENT

El segon DIA INTERNACIONAL D'ACCIONS NO-VIOLENTES DE RESISTÈNCIA CIVIL PER A POSAR FI A l'OCUPACIÓ MILITAR D'IRAK serà el 1 de maig, 2007, Dia Internacional del Treballador - una ocasió per a manifestacions massives en molts països. Es podria enfatitzar l'impacte negatiu de la guerra en la classe pobra i treballadora del món.

El tercer DIA INTERNACIONAL D'ACCIONS NO-VIOLENTES serà el 6 i 9 d'agost, 2007, l'aniversari 62è del bombardeig nuclear d'Hiroshima i Nagasaki, Japó, per part dels EUA Anem a exigir la fi de la proliferació nord-americana d'armes nuclears de destrucció massiva i la fi del terrorisme d'estat per part dels EUA a l´Irak.

El quart DIA INTERNACIONAL D'ACCIONS NO-VIOLENTES serà el 11 de setembre el sisè aniversari de l'atac terrorista contra EUA - per a commemorar i deplorar aquest acte horrible de violència (tal com el cop militar a Xile el 11 de sept. de 1973) i per a denunciar la violència terrorista que el govern dels EUA està aplicant a l´Irak sota la falsa excusa d'una guerra contra el terrorisme.

El cinquè DIA INTERNACIONAL D'ACCIONS NO-VIOLENTES serà el 10 de desembre, el Dia Internacional dels Drets Humans.



EL CAM� A l'ACCIÓ

Si vostè o la seva organització està interessat a comunicar-se amb nosaltres sobre aquesta proposta, pot contactar amb: P. José Mulligan, S.J. mull ARROBA ibw.com.ni

Tingui present que, per fer aquest contacte inicial, podria estar exposant-se a algun risc legal.

Si vostè ens expressa el seu interès a realitzar alguna acció en els dies internacionals de resistència civil no-violenta per a posar fi a l'ocupació militar d'Irak, podríem facilitar-li el correu electrònic d'uns altres del seu país, regió, o ciutat que també ens hagin expressat el seu interès. Vostès es coneixerien i podrien decidir si volen treballar junts. La resta depèn de vostès! Podríem ajudar amb la publicitat internacional, com s'explica abaix.

El missatge número 1 de cada acció seria: FI A l'OCUPACIÓ MILITAR D'IRAK. Aquest èmfasi ha de ser clar perquè la multitud d'accions en molts llocs del món en un mateix dia tingui un impacte fort en el públic i en els governs. Els organitzadors nacionals o locals poden, si volen, presentar un o dos assumptes o exigències relacionats, sempre mantenint l'enfocament clar i principal en la fi de l'ocupació militar d'Irak.

DIFONENT AQUESTA CONVOCATÃ’RIA

Demanem a persones, grups, i organitzacions a totes bandes del món que avalin aquesta convocatòria i que la difonguin a través de les seves llistes de correu o correu electrònic, i per tots els mitjans de comunicació i publicitat. Encara que alguns no es comprometin a participar en les accions de resistència civil ni en les manifestacions legals, podrien difondre la nostra convocatòria.

A les persones o organitzacions que optin per organitzar manifestacions legals, sense cap component de resistència civil, els demanaríem que avisessin als seus mitjans locals de comunicació i que ens avisessin de les manifestacions que estan organitzant, perquè puguem avisar amb un dia d'anticipació als mitjans internacionals de comunicació de les accions que es desenvoluparan en els diversos països.

Als que organitzin accions de resistència civil i les proposin públicament amb anterioritat, els demanem que ens ho comuniquin perquè nosaltres puguem avisar als mitjans internacionals amb un dia d'anticipació. Si creuen més oportú no donar publicitat prèvia, els agrairíem que ens avisessin tan aviat com es realitzi l'acció, per a donar-li publicitat internacional

Mil gràcies per la seva consideració de la nostra convocatòria.

(Hi ha signants de més de 40 països. Abaix es troben alguns. En alguns casos organitzacions estan esmentades solament per fins d'identificació personal.)


Nelly Arrobo Rodas Pucahuaico, EQUADOR Centre de Formació de Misioneres Indígenes de l'Equador

Nidia Arrobo Rodas Llevo, EQUADOR Directora Executiva FUNDACIó POBLE INDI DE L'EQUADOR Constituída per Mons. Leonidas Proaño

Assemblea Permanent de Drets Humans, APDH de l'Equador Grup de Monitoreig dels Impactes del Pla Colòmbia a Equador Plataforma Interamericana de DDHH, Democràcia i Desenvolupament, PIDHDD Capítol Equador Llevo, EQUADOR

Pare Daniel Berrigan, S.J. New York, NY, USA Sacerdot catòlic, autor, conferencista, activista per la pau

Pare Roy Bourgeois, M.M. Columbus, Geòrgia, USA Sacerdot catòlic que va ser misioner a Bolívia; Fundador del Moviment Contra l'Escola de les Amèriques (SOA Watch)

Pare Ernesto Cardenal Managua, NICARAGUA Sacerdot catòlic; poeta, escultor, ex-Ministre de la Cultura de Nicaragua

Mons. Pere Casaldàliga Sao Felix d'Araguaia, BRASIL Bisbe emérit de la Diòcesi Catòlica de Sao Felix Teòleg, autor


Mairead Corrigan Maguire Belfast, IRLANDA Premi Nobel de la Pau 1976 Co-fundadora, Gent per la Pau

Pablo A. de la Vega M. Llevo, EQUADOR Defensor de Drets Humans (Equador) Coordinador del Centre de Documentació en Drets Humans "Segon Muntis Mosso S.J." (CSMM) Co-fundador de la secció equatoriana d'Amnistía Internacional i de Defensa dels Nens-Internacional (DNI-Equador) Ex-membre del Consell d'Administració d'Hands off Cain (Roma, Itàlia)

Pare Miguel d?Escoto, M.M.. Managua, NICARAGUA Sacerdot catòlic; Ex-Ministre de Relacions Exteriors de Nicaragua 1979-1990; Proponent de la Insurrecció Evangèlica No-violenta contra l'Imperialisme

Eduardo Galeano Montevideo, URUGUAI Escriptor

Mons. Thomas Gumbleton Detroit, Michigan; USA Bisbe auxiliar emérit de l'Arxidiòcesi Catòlica de Detroit Rector d'una parròquia urbana, autor, conferencista, activista per la pau.

Ab. Fernando Gutiérrez / Lcdo. Billy Navarrete Comitè Permanent per la Defensa dels Drets Humans Guayaquil, EQUADOR

Pare Francois Houtart Louvain la Neuve, BÈLGICA Sacerdot catòlic; professor emérit de la Universitat Catòlica de Louvaina Membre del Consell Internacional del Fòrum Social Mundial

Mons. Luís Alberto Lluna Tobar, OCD Arquebisbe emérit de Cuenca Cuenca, EQUADOR

Pare Regino Martínez, S.J. Dajabón, REPÚBLICA DOMINICANA Sacerdot catòlic; Coordinador de Solidaritat Fronterera

Pare Uriel Molina Oliú Managua, NICARAGUA Sacerdot catòlic; teóleg, fundador i ex-director del Centre Antonio Valdivieso, Managua

Elsie Monge, MM. Llevo, EQUADOR Directora Executiva de la Comissió Ecuménica de Drets Humans

Pare José Mulligan, S.J. Managua, NICARAGUA Sacerdot catòlic treballant amb les Comunitats Eclesials de Base; escriptor, activista per la pau

Adolfo Perez Esquivel ARGENTINA Premi Nobel de la Pau 1980

Harold Pinter London, ANGLATERRA Premi Nobel de la Literatura 2005

Pare Pierre Riouffrait Llevo, EQUADOR Comunitats Eclesials de Base



[...]
Mira també:
http://www.aturemlaguerra.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat