Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Marxa a Picassent]: Cartell i Comunicat
26 feb 2007
Comunicat del Grup de Suport als Presos de l'Horta, Rescat i el SAT per la Marxa a Picassent 2007
MARXA PICASSENT 2007.jpg
En suport dels presos i preses polítiques
Acabem amb les presons!

Un any més sentim parlar de la dispersió, de la vulneració dels drets dels reclusos i de la negació de la condició de presos polítics, mentre aquests han de patir unes mesures que la majoria de presoners i presoneres no han suportar. Un any més, en definitiva, en què veiem com la situació a les presons no ha canviat. I, per tant, és necessari tornar a expressar el nostre suport a totes les preses polítiques que es troben tancades en condicions excepcionals per motius polítics i, especialment, a la Laura i al Diego, preses polítiques catalanes, que segueixen empresonades a la presó de Picassent, a la comarca de L’Horta.

Mentre que les expectatives que s’havien obert amb l’establiment d’un diàleg per a establir les condicions per a un procés de pau al País Basc s’esvaeixen, les persones empresonades continuen lluitant per la defensa dels seus drets, que les suposades democràcies diuen respectar. El cas d’Iñaki de Juana Chaos ens demostra, un cop més, com els drets i la justícia no són un bé universal, sinó que estan a les mans d’uns quants que fan i desfan en funció dels seus interessos.

Però la irracionalitat del sistema penitenciari no només el pateixen els presos polítics, sinó que el conjunt de presoners i presoneres n’és víctima. No ens podem estar de recordar la situació de massificació, de manca d’assistència sanitària o de foment de la drogaaddicció que sovint caracteritzen les seues presons. Aquesta situació es cobra periòdicament la vida de moltes persones, i el passat mes de gener un altre reclús es deixava la vida al mateix centre de Picassent. Les xifres són esgarrifoses ja que les dades oficials parlen de 8.000 morts entre els anys 1998 i 2002.

El tràfic de drogues a la presó és un dels motius d’aquesta elevada mortalitat i els funcionaris de presons hi estan, sovint, implicats, com s'ha denunciat reiteradament. En conseqüència, molts presos moren a causa de la SIDA per la manca d'higiene quan reben la seua dosi o, pitjor encara, perquè la meitat dels infectats no reben el tractament adequat.

L’Estat espanyol té el nombre de presoners i presoneres més gran d’Europa en proporció a la seua població. I tot indica que continuarà així. Als Països Catalans tenim més de 20 presons, totes elles superpoblades i, ara, ens arriba la notícia del projecte d’una altra “macro-presó� a un lloc per determinar prop de la ciutat de València. Aquesta nova presó suposadament comptarà amb 1.280 cel•les i 350.000 metres quadrats. La saturació a les presons és evident i necessita solucions però, una altra gran màquina de repressió no va a solucionar l'estat de precarietat de les recluses.

Per aquestes i altres raons, des del Grup de Suport als Presos de l’Horta us convoquem a la Marxa en suport als i les preses polítiques que tindrà lloc el proper 3 de març, des de l'estació de RENFE de Benifaió fins el Centre Penitenciari de Picassent, on després es realitzarà un dinar i un concert solidari prop de la presó.

Per l'amnistia del i les preses polítiques catalanes portem, una vegada més, la nostra solidaritat fins la presó!

Grup de Suport als Presos de l’Horta,
Rescat i SAT (Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat