Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : guerra
El judici per bloquejar el tren de l'OTAN a València serà el 6 de març de 2007
26 feb 2007
Després de quasi d'un any d'espera, el dimarts 6 de març de 2007 a les 10 h. tindrà lloc en el Jutjat penal nº 2 de València un nou intent (i van cinc ja) del judici contra les quatre persones que el 17 d'octubre de 2004 van bloquejar l'eixida d'un dels trens que transportava material de la base de l'OTAN a Bétera cap a unes maniobres a Saragossa.
arton2471.jpg
[TEXTO EN CASTELLANO MÃ?S ABAJO]

Després de quasi un any d'espera, el dimarts 6 de març de 2007 a les 10 h. tindrà lloc en el Jutjat penal nº 2 de València un nou intent (i van cinc ja) del judici contra les quatre persones que el 17 d'octubre de 2004 van bloquejar l'eixida d'un dels trens que transportava material de la base de l'OTAN a Bétera cap a unes maniobres a Saragossa.


Les quatre persones que van bloquejar la via de servei per on anava a circular el tren militar amb pancartes contra l'OTAN i les guerres i encadenant-se amb tubs metàl·lics, estan acusades de "desordres públics" i el fiscal sol·licita per a totes elles una pena de 1 any de presó.


Fins a avui, el judici s'ha suspès tres vegades. Les dues últimes per incompareixença dels tres policies nacionals i el guarda jurat de RENFE citats com testimonis de l'acusació. El 3 de novembre de 2004 es va suspendre per primera vegada perquè ni la base de l'OTAN ni RENFE van proporcionar a temps els horaris dels trens militars sol·licitats pel jutjat. També, durant la detenció, el fiscal va proposar a les i els activistes acceptar una pena de 6 mesos de presó que aquests-es van rebutjar.

No fa falta dir que com continua obert el processament d'aquestes persones, també continua la campanya de suport i solidaritat que es va obrir poc després d'aquesta acció directa noviolenta. Cal seguir demostrant tant al fiscal i al jutge com a la resta d'institucions implicades que els mètodes i les motivacions d'aquestes persones conten amb una àmplia acceptació social.Per això us proposem:

- Signeu a nivell individual o col·lectiu (si estàs en alguna organització) i envieu la carta de suport al Jutjat, al Ministeri de Defensa i a la base de l'OTAN. No importa si l'heu enviat en ocasions anteriors.

- Signeu a nivell individual l'autoinculpació i envieu-la al Jutjat. Ãs una forma de suport més compromesa perquè teòricament us exposa a ser acusats com còmplices de l'acció. No obstant això, en la pràctica no existeix ni la més remota possibilitat que açò succeïsca a causa de la gran quantitat d'autoinculpacions rebudes i que els jutges no volen complicar més els processos.

- Distribuïu aquesta informació en el vostre entorn.

- Si viviu prop de València, acudiu a la concentració de solidaritat davant dels Jutjats (Ciutat de la Justícia) el mateix dia 6 de març, a les 10 h.campanya antibase - alternativa antimilitarista/moc
roger de flor 8, baix-dta.
46001 valènciaAdreces electròniques:

- Ministeri de Defensa: infodefensa ARROBA mde.es

- Base de l'OTAN: medianrdcsp ARROBA hrf-valencia.org

- Deganat dels Jutjats de València: vadeeg_002 ARROBA gva.es<strong>
Més informació:

- Suspés de nou el judici als antimilitaristes (11-5-06):
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2471
- Web de l'acció: http://www.geocities.com/pararuntren
- Fotos i video de l'acció:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=816


[Substituïu la línia de punts en la carta de suport per "Sr. Ministre", quan l'envieu al Ministeri de Defensa, "Sr. Comandant" si l'envieu a la base, o "Jutjat penal nº2" si l'envieu al jutjat. També podeu enviar els documents per fax: Defensa/91-556 39 58 - Base de l'OTAN/96-160 52 52 - Jutjat nº2 Penal/96-192 93 77]

_____________
CARTA DE SUPORT A LES PERSONES QUE VAN BLOQUEJAR EL TREN DE LA CASERNA DE LâOTAN DE BÃTERA

..........

He tingut coneixement que el pròxim 6 de març a les 10h. se celebrarà en el Jutjat penal nº 2 de València un judici contra quatre persones que van portar a terme el 17 dâoctubre de 2004 una acció de desobediència civil noviolenta al costat del lloc de sortida del tren am b material de la base de lâOTAN, que partia cap a una maniobres preparatòries a Saragossa per a comandar la nova Força de Resposta de lâAliança Atlàntica (NRF), promoguda pels EUA baix la doctrina de la «guerra preventiva». Tinc entès que seâls acusa dâun delicte de «desordres públics», per al qual el Fiscal sol·licita una condemna de 1 any de presó.

Considere no solament legítimes sinó també socialment saludables aquestes accions de desobediència civil perquè són noviolentes, apel·len a valors socialment compartits i interpel·len a la societat des de la seva base, donant veu a opinions que habitualment són marginades del debat social. Rebuge per tant que aquestes persones siguen criminalitzades de qualsevol forma i demane que siguen lliurement absoltes. Més encara tenint en compte que aquesta acció concreta es va desenvolupar amb exquisit respecte cap a la integritat física de les persones: el tren militar es trobava detingut en lâestació de càrrega, els i les participants es van fer visibles en el lloc des del primer moment i a una distància prudencial del convoy, i no es va interrompre la circulació ferroviària ordinària.

Els únics perjudicis en tot cas serien els ocasionats al desplegament de la caserna de lâOTAN, una instal·lació il·legítima i perillosa que ha de ser desmantellada com més prompte i els seus terrenys retornats al poble de Bétera per a donar-los un ús social i ecològic. Aquesta base, junt amb altres instal·lacions com ara les bases dels EUA a Rota i Morón, el futur centre de pràctiques per a pilots de guerra (TLP) de lâOTAN a Albacete, o el possible sistema de vigilància terrestre (AGS) de lâAliança a Saragossa, aprofundeix la inserció de lâestat espanyol en una política agressiva i militarista contra la qual els seus ciutadans han mostrat un rebuig massiu en dates recents, i que, en qualsevol cas, és autodestructiva i, sobretot, immoral.

Mâafegisc a la crida a la no-col·laboració amb els preparatius de les guerres que va transmetre lâacció. Desobediència a les guerres per a resistir activament als engranatges de la maquinària militar i les decisions polítiques conscients que ens obliguen a col·laborar, encara que no sempre ho sapiguem, en la preparació de les guerres. Per exemple a través dels milions dâeuros diaris que absorbeix lâestructura militar dels impostos que paguem.

Nom:

Lloc:

DNI / Segell:

_________________


AUTOINCULPACIÃ DE SUPORT A LES PERSONES QUE VAN BLOQUEJAR EL TREN DE LA CASERNA DE LâOTAN DE BÃTERA

PER A:
JUTJAT PENAL NOMBRE 2 CIUTAT DE LA JUSTÃ?CIA
Av. del Saler, nº 14
46013 - València (Espanya)
Tlf.: 96 192 90 77 / Fax: 96 192 93 77.

ASSUMPTE: Procediment: Judici oral 000526/2004.

Jo, ............ amb DNI .............

EXPOSE:

- Que he tingut coneixement que el pròxim 6 de març a les 10 h. es portarà a terme en aquest Jutjat un judici contra quatre persones acusades dâun delicte de «desordres públics» per situar una pancarta i encadenar-se a les vies que anava a recórrer el tren de la base de lâOTAN de Bétera cap a unes maniobres a Saragossa preparatòries per a comandar la nova Força de Resposta de lâAliança Atlàntica (NRF), promoguda pels EUA baix la doctrina de la «guerra preventiva». Tinc entès que el Fiscal sol·licita una condemna de 1 any de presó.

- Que els objectius dâaquesta acció de desobediència civil, pública i noviolenta, van consistir a fer una crida a la societat perquè reflexioni sobre les guerres i no col·labori amb els organismes i estructures que les propugnen i realitzen, així com reclamar el desmantellament de la citada instal·lació militar.

- Que vaig participar activament i de forma conscient i responsable en la preparació de lâacció, a més de donar suport i cobertura a les persones que la van portar a terme.

En ............., a ....... de ...... de 2007

Signat:


___________


EL JUICIO POR BLOQUEAR EL TREN DE LA OTAN EN VALENCIA SERÃ? EL 6 DE MARZO DE 2007

Después de casi de un año de espera, el martes 6 de marzo de 2007 a las 10 h. tendrá lugar en el Juzgado penal nº 2 de Valencia un nuevo intento (y van cinco ya) del juicio contra las cuatro personas que el 17 de octubre de 2004 bloquearon la salida de uno de los trenes que transportaba material de la base de la OTAN en Bétera hacia unas maniobras en Zaragoza.

Las cuatro personas que bloquearon la vía de servicio por donde iba a circular el tren militar con pancartas contra la OTAN y las guerras y encadenándose con tubos metálicos, están acusadas de "desórdenes públicos" y el fiscal solicita para todas ellas una pena de 1 año de cárcel.

Hasta hoy, el jucio se ha suspendido tres veces. Las dos últimas por incomparecencia de los tres policías nacionales y el guarda jurado de RENFE citados como testigos de la acusación. El 3 de noviembre de 2004 se suspendió por primera vez porque ni la base de la OTAN ni RENFE proporcionaron a tiempo los horarios de los trenes militares solicitados por el juzgado. También, durante la detención, el fiscal propuso a l@s activistas aceptar una pena de 6 meses de prisión que est@s rechazaron.

No hace falta decir que como continúa abierto el procesamiento de estas personas, también continúa la campaña de apoyo y solidaridad que se abrió poco después de esta acción directa noviolenta. Hay que seguir demostrando tanto al fiscal y al juez como al resto de instituciones implicadas que los métodos y las motivaciones de estas personas cuentan con una amplia aceptación social.

Por eso os proponemos:

- Firmad a nivel individual o colectivo (si estás en alguna organización) y enviad la carta de apoyo al Juzgado, al Ministerio de Defensa y a la base de la OTAN. No importa si la habéis enviado en ocasiones anteriores.

- Firmad a nivel individual la autoinculpación y enviadla al Juzgado. Es una forma de apoyo más comprometida porque teóricamente os expone a ser acusados como cómplices de la acción. Sin embargo, en la práctica no existe ni la más remota posibilidad de que esto suceda debido a la gran cantidad de autoinculpaciones recibidas y a que los jueces no quieren complicar más los procesos.

- Distribuid esta información en vuestro entorno.

- Si vivís cerca de València, acudid a la concentración de solidaridad delante de los Juzgados (Ciudad de la Justicia) el mismo día 6 de marzo, a las 10 h.

campanya antibase - alternativa antimiliarista/moc
roger de flor 8, baix-dta.
46001 valència

Direcciones electrónicas:

- Ministerio de Defensa: infodefensa ARROBA mde.es
- Base de la OTAN: medianrdcsp ARROBA hrf-valencia.org
- Decanato de los Juzgados de València: vadeeg_002 ARROBA gva.es

Sustituid la línea de puntos en la carta de apoyo por "Sr. Ministro", cuando la enviéis al Ministerio de Defensa, "Sr. Comandante" si la enviáis a la base, o "Juzgado de lo Penal nº2" si la enviáis al juzgado. También podéis enviar los documentos por fax: Defensa/91-556 39 58 - Base de la OTAN/96-160 52 52 - Juzgado nº2 de lo Penal/96-192 93 77

Más información:

- Suspendido de nuevo el juicio a l@s antimilitaristas (11-5-06):
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2471.
- Web de la acción: http://www.geocities.com/pararuntren
- Fotos y video de la acción:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=816


__________________CARTA DE APOYO A LAS PERSONAS QUE BLOQUEARON EL TREN DEL CUARTEL DE LA OTAN EN BÃTERA

..........

He tenido conocimiento que el próximo miércoles 6 de marzo a las 10h. se celebrará en el Juzgado de lo Penal nº 2 de València un juicio contra cuatro personas que llevaron a cabo el 17 de octubre de 2004 una acción de desobediencia civil noviolenta junto al lugar de salida del tren con material de la base de la OTAN, que partía hacia una maniobras preparatorias en Zaragoza para comandar la nueva Fuerza de Respuesta de la Alianza Atlántica (NRF), promovida por los EEUU bajo la doctrina de la «guerra preventiva». Tengo entendido que se les acusa de un delito de «desórdenes públicos», para el que el Fiscal solicita una condena de 1 año de prisión.

Considero no solamente legítimas sino también socialmente saludables estas acciones de desobediencia civil porque son noviolentas, apelan a valores socialmente compartidos e interpelan a la sociedad desde su base, dando voz a opiniones que de común son marginadas del debate social. Rechazo por lo tanto que estas personas sean criminalizadas de cualquier forma y pido que sean libremente absueltas. Más aun teniendo en cuenta que esta acción concreta se desarrolló con exquisito respeto hacia la integridad física de las personas: el tren militar se encontraba detenido en la estación de carga, los y las participantes se hicieron visibles en el lugar desde el primer momento y a una distancia prudencial del convoy, y no se interrumpió la circulación ferroviaria ordinaria.

Los únicos perjuicios en todo caso serían los ocasionados al despliegue del cuartel de la OTAN, una instalación ilegítima y peligrosa que debe ser desmantelada cuanto antes y sus terrenos devueltos al pueblo de Bétera para darles un uso social y ecológico. Dicha base, junto con las bases de EEUU en Rota y Morón, la futura instalación de un programa de entrenamiento para pilotos de guerra (TLP) de la OTAN en Albacete, y la posible instalación de un sistema de vigilancia terrestre de la Alianza (AGS) en Zaragoza, profundiza la inserción del estado español en una política agresiva y militarista contra la que sus ciudadanos han mostrado un rechazo masivo en fechas recientes, y que, en cualquier caso, es autodestructiva y, sobre todo, inmoral.

Me añado al llamamiento a la no-colaboración con los preparativos de las guerras que transmitió la acción. Desobediencia a las guerras para resistir activamente a los engranajes de la maquinaria militar y las decisiones políticas conscientes que nos obligan a colaborar, aunque no siempre lo sepamos, en la preparación de las guerras. Por ejemplo a través de los millones de euros diarios que absorbe la estructura militar de los impuestos que pagamos.

Nombre:
Lugar:
DNI / Sello:


__________________________


AUTOINCULPACIÃN DE APOYO A LAS PERSONAS QUE BLOQUEARON EL TREN DEL CUARTEL DE LA OTAN EN BÃTERA

PARA:
JUZGADO DE LO PENAL NÃMERO 2
CIUDAD DE LA JUSTICIA
Avda. del Saler, nº 14
46013 - Valencia (España)
Tlf.: 96 192 90 77 / Fax: 96 192 93 77

ASUNTO: Procedimiento: Juicio oral 000526/2004

Yo, .............. con DNI ............

EXPONGO:

- Que he tenido conocimiento de que el próximo 6 de marzo a las 10 h. se llevará a cabo en este Juzgado un juicio contra cuatro personas acusadas de un delito de «desórdenes públicos» por situar una pancarta y encadenarse a las vías que iba a recorrer el tren de la base de la OTAN de Bétera hacia unas maniobras en Zaragoza preparatorias para comandar la nueva Fuerza de Respuesta de la Alianza Atlántica (NRF), promovida por los EEUU bajo la doctrina de la «guerra preventiva». Tengo entendido que el Fiscal solicita una condena de 1 año de prisión.

- Que los objetivos de esta acción de desobediencia civil, pública y noviolenta, consistieron en hacer un llamamiento a la sociedad para que reflexione sobre las guerras y no colabore con los organismos y estructuras que las propugnan y realizan, así como reclamar el desmantelamiento de la citada instalación militar.

- Que participé activamente y de forma consciente y responsable en la preparación de la acción, además de dar apoyo y cobertura a las personas que la llevaron a cabo.

En ..........., a ....... de ....... de 2007.

Fdo.:
Mira també:
http://www.insumissia.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT