Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[SEPC]: El model de desenvolupament a debat a la UPC.
26 feb 2007
Sota el títol “Jornades: Model territorial, model de ciutat, model energètic... a debat!�, el SEPC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) organitza, durant tot el mes de març, un seminari reconegut acadèmicament per la pròpia UPC (0'5 crèdits ALE), en el que professorat universitari i algunes de les veus més rellevants en la matèria seran les protagonistes d’iniciar un seguit de conferències i debats al voltant del model de desenvolupament.
cartell.jpg
triptíc interior.bmp
Triptic.bmp
Jornades
model territorial / model de ciutat / model energètic a debat...

març de 2007
SEPC-UPC

Cap acció és neutra. Construir, projectar un edifici, urbanitzar, produir electricitat, planificar una xarxa de carreteres, un tren d’alta velocitat o millorar la xarxa de ferrocarrils... tenen uns efectes sobre el territori i sobre les persones que hi viuen. N’hi ha que pensats d’una determinada manera poden ser beneficiosos i tenir realment un interès social, però generalment l’efecte de les infrastructures sobre les formes de ciutat i el territori és nefast.

Quan poder polític i interessos econòmics es confonen, quan la lògica capitalista és el què mou els grans projectes que donen forma a les nostres ciutats i al nostre territori, s’entén que no es construeix per a tenir habitatges sinó per a especular, i el dret a l’habitatge passa a ser una utopia per a una majoria, un punt en la propaganda electoral dels partits polítics i un negoci per a polítics, constructores i immobiliàries. I així es construeixen ciutats que no són per a viure-hi: polígons d’habitatges i centres comercials, ciutats aparador on el control social, la precarietat i l’especulació s’amaguen d’arrera les ordenances cíviques de la classe política.

Des del SEPC-UPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – Universitat Politècnica de Catalunya) hem programant un seguit de conferències per a parlar-ne i debatre el model de desenvolupament que volem. Com a estudiants volem un ensenyament crític, perquè pensem que les universitats han de servir per a donar capacitats tècniques que puguin servir per a plantejar solucions i alternatives a diferents problemes, perquè entenem que l’ensenyament ha d’estar al servei de les persones i no dels interessos mercantils.
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat